Cala ta ankieta to jakas prowizorka.
Pierwszy raz robili wiec wzieli wszystkich, ktorych znaja a nie tych co faktycznie cos w danym roku robili. Wyglada mi to raczej na glosowanie typu "kogo znasz bardziej".
PS. Swoja droga dobre zestawienie
Rock i pop jeszcze zrozumiem ale, ze bebniarzy metalowych wrzucaja do jednego worka z popowymi - niezla sciema. To i jazzmanow bylo dorzucic do listy:)
Np. śp. Docent, Inferno,Dabrowka i Luty na jednej liscie hehe
i do tego Pluta - co on robi w tej ankiecie?
Pocztówka do Św. Mikołaja (Dream Music)
Składanka - Święta, święta vol.4 (Polskie Radio)
Natalia Kukulska - Konwój Muszkieterów (Fundacja Muszkieterów)
Robert Chojnacki - Saxophonic (?)
Quartet - Live in Opole (Radio Opole)
Grzegorz Turnau - Historia pewnej podróży (EMI Music Poland)
Ewa Małas-Godlewska - Sentiments (Polskie Radio)
Ania Szarmach - Szarmi (Warner Music Poland)
Taniec Z Gwiazdami - Taneczne przeboje w wykonaniu Orkiestry Adama Sztaby
Halina Frąckowiak - Przystanek bez drogowskazu (Agencja Artystyczna MTJ)
Kasia Cerekwicka - Feniks (Sony-BMG)
co do ankiety mysle ze Dabrowka i Kondrad zasluzenie wygrali gdyz zdecydowanie sa najlepsi wedlug mnie w tym co robia, dziwi mnie tylko daleka pozycja Lutego i Łosowoskiego i wlasnie brak Radiego
i by bylo Dabrowka, Losowski, Inferno i powiedzmy Witek z Decapitated....takie zestawienie jest smieszne i bezsensu..jak mozna wrzucac takich bebniarzy do jednego wora....wiadomo ze Dabrowka nei zagra takich rzeczy jak Inferno....i na odwrot...tu jedynie Witek z dekapitlokow moglby namieszac bo gra wszystko
i by bylo Dabrowka, Losowski, Inferno i powiedzmy Witek z Decapitated....takie zestawienie jest smieszne i bezsensu..jak mozna wrzucac takich bebniarzy do jednego wora....wiadomo ze Dabrowka nei zagra takich rzeczy jak Inferno....i na odwrot...tu jedynie Witek z dekapitlokow moglby namieszac bo gra wszystko
bo metalowcow jak zwykle maja w chuju norma
_________________ ein volk, ein reich, ein union.
z kretynami nie dyskutuje, tym bardziej o polityce...
radii.o
Wysłany: Nie 25 Lut, 2007
...dziękuje serdecznie za wystąpienie z moją kandudaturą,ale to chyba troche na wiwat.jest kilku drummerów ,którzy zasługują na to dużo bardziej niz ja. ubolewam nad tym ,że perkusisci tacy jak np. andrzej rajski, U1/marcin ułanowski/ i janek młynarski nie zostali w ogóle zauważeni. z drugij strony, po co im te nagrody, i bez nich zapierdalają jak nienormalni i obstawiają połowę gigów w tym kraju .
bo metalowcow jak zwykle maja w chuju norma
Tutaj sie blanker mylisz. Zadalem pytanie naczelnemu dlaczego tak sie stalo ze w grupie gdzie powinni byc metalowcy nie ma zadnego.... Odpowiedziano mi krotko ze byly pisane maile i telefonowanie do metalowcow z prosba o jakis info materialy itd. i nie wykazali sie zadnym odzewem i zainteresowaniem wiec raczej uznalbym ze to raczej sami metalowcy mieli to w chuju bo mieli okazje sie znalezc.
_________________ Posłuchaj jak w duszy cisza gra, a potem odtwórz ją rytmem.
to moze dzwonili nie do tych co trzeba z tego co wiem Inferno caly rok byl w trasie po swiecie z Behemoth a ostatnie 2 miechy siedzi w studio a Witek to nawet nie wiem...z Decapitated po Europie jezdzi ostatnio non stop...to do kogo dzwonili w takim razie.....bo ja lepszych w tym kraju nie widze ohhh jacy biedni ci redaktorzy...a jakie mieli materialy podeslac? umiejetnosc czytania z nut? z tego co widze liczy sie ilosc nagranego materialu a nie jakosc to zeby zobaczyc co kto nagral wystarczy wejsc na strone nei trzeba materialow wysylac farmazony Tomciu gadasz
cos mnie sie wydaje ze pan naczelny ci tak powiedzial zeby cie zbyc...ide o browar ze nawet jednego palkera metalowego niezna bo u nas w kraju nie ma na to popytu
...dziękuje serdecznie za wystąpienie z moją kandudaturą,ale to chyba troche na wiwat.jest kilku drummerów ,którzy zasługują na to dużo bardziej niz ja. ubolewam nad tym ,że perkusisci tacy jak np. andrzej rajski, U1/marcin ułanowski/ i janek młynarski nie zostali w ogóle zauważeni. z drugij strony, po co im te nagrody, i bez nich zapierdalają jak nienormalni i obstawiają połowę gigów w tym kraju .
pozdrawiam
radii.o
z tej trójki słyszałem tylko Młynarskiego, a ostatnio byłem na koncercie Sadowskiej i grał niejaki Mariusz Mocarski - nigdy wcześniej o nim nie słyszałem - bardzo fajny, solidny drummer
szkoda ,że zapomina się też o takich bębniarzach jak np: Łukasz Żyta, Marcin Jahr , Michał Miśkiewicz ... goście też są mistrzami w swoim gatunku
A mnie wcale nie dziwi, że nie znalezi się tam żadni metalowi bębniarze. To była ankieta czytelników, a jej wyniki świadczą o tym jacy muzycy/bębniarze ją czytają.
Wniosek: Nie ma metalowych perkusistów, bo metalowcy nie czytają Top Drummera.
_________________ I Stworzył ON Rytm - Tak Minął Wieczór I Poranek - Dzień Ósmy...
pozdrawiam
radii.o
z tej trójki słyszałem tylko Młynarskiego, a ostatnio byłem na koncercie Sadowskiej i grał niejaki Mariusz Mocarski - nigdy wcześniej o nim nie słyszałem - bardzo fajny, solidny drummer
szkoda ,że zapomina się też o takich bębniarzach jak np: Łukasz Żyta, Marcin Jahr , Michał Miśkiewicz ... goście też są mistrzami w swoim gatunku
Marcin Jahr znowu powoli wkracza do akcji, mial przez pewien okres czasu problemy natury osobistej, teraz nagral nowa płytę z Ptakiem i wraca do gry.
Poza tym tak jak we wszystkich przegladach np. top drummer zwykle wybiera sie muyzkow nie zawsze tych najlepszych jednak tych bardziej znanych. Jednak nie uwazam aby konrad i dabrowka byli zlymi bebniarzami a wrecz przeciwnie i kazdego z nich bardzo cenie i chetnie zobacze ich w akcji.
_________________ Posłuchaj jak w duszy cisza gra, a potem odtwórz ją rytmem.
Dremor
Wysłany: Nie 25 Lut, 2007
Po głębszej analizie stwierdziłem że szczerze wali mnit to czy tam są czy nie. Ważne, że sam wiem że jest paru zaje.istych a to czy są w piśmie
czy nie obchodzi mnie
rozumiem istote problemu z metalowymi pałkerami...ale chłopaki dajcie troche luzu- nie tak dawno narzekaliście że nie ma żadnego pisma o bebnach a jak juz jest to tylko marudzicie. to pierwszy ich top i chyba jakas wpada jest dopuszczalna. nikogo nie bronie ale troche dystansu, brak Inferno i Vitka to chyba nie koniec świata, im samym pewnie mało na tym zależało żeby się tam znaleźć.
A i nie mówcie, że redaktorzy TD maja w chuju metalowców bo wywiad na dwie strony z Inferno był. Tylko ja to pamiętam?
rozumiem istote problemu z metalowymi pałkerami...ale chłopaki dajcie troche luzu- nie tak dawno narzekaliście że nie ma żadnego pisma o bebnach a jak juz jest to tylko marudzicie. to pierwszy ich top i chyba jakas wpada jest dopuszczalna. nikogo nie bronie ale troche dystansu, brak Inferno i Vitka to chyba nie koniec świata, im samym pewnie mało na tym zależało żeby się tam znaleźć.
A i nie mówcie, że redaktorzy TD maja w chuju metalowców bo wywiad na dwie strony z Inferno był. Tylko ja to pamiętam?
a kto narzeka....ja sie smieje z tego typu ankiet i innych pierdół oczywiscie ze brak ich w tym to nie koniec swiata....przypuszczam ze im to lata mi tez lata bo nie czytam pisemek poprostu tego typu rzeczy wywoluja u mnie salwe smiechu bo jak mozna porownywac bebniarzy z takich gatunkow
Ps. Tomek nikt tu nie narzeka...poprostu chcialo mi sie podroczyc
Rzucilem okiem na te wyniki i przyznam, ze mnie nie dziwia, owszem jesli chodzi o "mocniejszych" bebniarzy to porazka, ale z czego to wynika??? Ja mam swoja teorie: jesli w Teleexpresie robi sie wielkie halo bo kapela X jedzie na 3 koncerty do USA, gra w klubach polonijnych i to jest niesamowite, a np chlopaki z Behemotha zapierdalaja po calym swiecie i to czasami jako headliner i nikt nawet o tym nie wspomni, dziwicie sie??? Ja chyle czola przed Dabrowka czy Czarkiem, ale to fakt, przykre za ludzie nie wiedza o tym co sie dzieje, ale coz, np INferna nie ogladamy w tv przy przy kazdej okazji, po prostu tak jest:)))pozdro
o to to to wlasnie sie o to rozchodzi....dlatego to jest smieszne kapkie a tu od razu mi zarzucaja brak dystansu i polaczkowosc hieh....w zasadzie to tez jest smieszne