Wysłany: Wto 08 Cze, 2010
dokladnie o to mi chodzilo, bo kollias te partie co Ty(i ja tez) robisz na twinie, to wali na singlu, dlatego sie pytalem
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
ja na singlu gram triolowe blasty bo latwiej - tu dwie stopy daja mi oparcie - zawsze od kiedy pamietam - to gram na twinie partie z akcentami .. a co do rak, to wlasnie akcenty na kopulce mi duzo ulatwiaja.
_________________ ein volk, ein reich, ein union.
z kretynami nie dyskutuje, tym bardziej o polityce...
Ostatnio zmieniony przez blanker666 Sob 12 Cze, 2010, w całości zmieniany 2 razy
Ja tam wale blasty do 230 bpm jedna noga, bo twina nie mam. I tak zwykle się przydają takie zagęszczenia momentami.
Powinniscie cwiczyć jedną nogą, wtedy druga będzie wolna. :]
przed zabawa w ciecie idealnie bylo widac - po przkodowaniu i wrzuceniu na jutuba - efekt srednia zenada - jak widac... chociaz niby po przetworzeniu przez YT jest lepiej.
jest ok - gdybym mial ciut wyzej byloby mi za wysoko dla lewej reki ... wiesz jak jest - ciezko cos ustawic - jak sie ma 202 cm wzrostu. Doszedlem po dlugiej walce do kompromisu ze stolkiem...
poza tym - tak naprawde mam statyw wyciagniety na max juz ... i statywu mi nie starcza ...
_________________ ein volk, ein reich, ein union.
z kretynami nie dyskutuje, tym bardziej o polityce...
Ostatnio zmieniony przez blanker666 Nie 13 Cze, 2010, w całości zmieniany 2 razy
ale w tego toma 8mke to chyba sie wbijasz głowka pałki w ogole co z sianiem przejsc? same 8mki walisz leniu troche wolne te blasciki, chociaz te na wczesniejszym video byly szybsze.
jakie tu ciekawe i frapujace tematy....Krzysiu!! ja widze ze Ty tu zaczynasz dzielic i rzadzic ! hiehheheheh i teraz procz tego basenu kaz im jeszcze do tej sauny chodzic cholera!! zaczyna mnie martwic ten Twoj zdrowy tryb zycia ))) moze lepiej wpadniesz do mnie na piwo hihehehhe )) co do blastow...Krzysiek ma racje...procz klepania na padzie czy cwiczen...grajcie z zespolem i wdrazajcie to co cwiczycie...i nie wazne czy to bedzie 220-230-240 czy 250...blast jest blastem i przy fajnie osadzonym riffie musi zrec...malo tego pamietajcie tez ze nei zawsze ultra hyper szybki blast jest lepszy od tego w 220 czy 230 )) to juz zalezy od muzyki itd.... Krzysiu sie pewnie ze mna nie zgodzi bo blasty Krzysia zaczynaja sie od 260 ))))))) no ale cóż...lubimy sie czasem posprzeczac co nie?? Ksyysiuuuu )
no siemka - dawno mnie nie bylo kurde
moje blasty zaczynam od poczatku i koncze na koniec
throniak ma racje - tempo nie ma znaczenia - liczy sie "Zrenie" hehe musi kasac i bujac
aha i cos tam ... cwiczenie blastow dla siebie jest troche bezsensu - blast ma sie dobrze dogadac z muza - sam w sobie jest nudny hehe takie pata pata szum i las
mozna grac blasta i 320 i w 160 - pamietajmy ze nie trzeba umiec blasta cisnac przez dwie minuty non stop, granie z zespolem uczy ze blast moze trafac 10 sek - 5 sekund lub minute i wtedy se cwiczymy z kapela jak idzie - jak wyjdzie i jak bedzie fajnie ...( a ja sie chwilowo nie umie i nie wychodzi to jest motywacja i wyzwanie - ja tak dzialam )
i do znudzenia ... grac nie cwiczyc albo nie - Grac, nie cwiczyc - czasem poCwiczyc
kurcze dawno nie pisałem, właśnie mój problem polega że o ile na padzie jedyneczki z paluszków wychodzą ładnie i selektywnie to na werblu jest już gorzej (nie mówię tu jeszcze o blastach), bo jak gram jakieś szybsze blasciki (staram sie grac) to mam wrażenie że lewa ręka blokuje to samoczynne odbicie się pałki, a pierwsze uderzenia "blastowe" z lewej ręki są bardzo ciche i słabiutkie(jeśli gram je z palców), werbel jest naciagniety dość wysoko także możliwe że winne jest tu "upośledzenie" lewej ręki...
Wysłany: Sro 23 Cze, 2010
dzisiaj pierwszy raz od dluzszego czasu mialem okazje pograc na salce(sesja itd) i po pograniu przez chwile bylem niesamowicie zaskoczony...otoz cwiczac na padzie, w domu, gralem w sumie tylko z nadgarstka, z palcow nie dawalem rady, po zagraniu na werblu, palce same zaczely mi tak zapieprzac, ze az sie zdziwilem, praktycznie zero nadgarstka, moze to jest roznica miedzy padem a werblem, ale bylem pewien, ze bedzie raczej na odwrot, a tak to mam mega zaciech i dalsza motywacje do cwiczen, bo oplacalo sie jak cholera
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!