no on chyba był bogiem wiedzy na ten temat, pamiętam jeszcze jego podpis, uwaga cytuje: "900 uderzeń ręcyma, forma spada" czy jakośto tak leciało. wal do niego na PW lub w inny sposób
Z moich obserwacji sekretem blastów jest ponadprzeciętna technika, nad którą siedzi się tysiące godzin - po drugie trzeba mieć chyba kobieta lekkich obyczajów moc od samego diabła i tyle - ja nie umiem ich grać , choć techniki najgorszej nie mam - pzdr
niech powstaną z piekieł ThOrn i Blanker666 - to dla nich pytania
to prawda ze do blastow tzeba ponadprzeciętnej techniki. Ja mam problemy przy graniu z palców w lewej rece. Prawa smiga całkiem nieźle ale lewa za huj nie chce ruszyc dlatego wale z nadgarstka. Blanker jakies rady ?
obejrzyj wszystkie filmiki tego pana... powinno pomoc
Już chyba wiem w czym tkwi ta takjemnica ! włączcie drugi jego filmik "part two" - i zobaczcie 0:40, jak ustawia palce lewej ręki podczas grania blastów, palec wskazujący i mały palec jest wysunięty ---> \m/ - im więcej szatańskich znaków lepsze blasty!!
_________________ You must accept the fate that you've chosen, You Will Obey Your Destiny!
Z moich obserwacji sekretem blastów jest ponadprzeciętna technika, nad którą siedzi się tysiące godzin - po drugie trzeba mieć chyba kobieta lekkich obyczajów moc od samego diabła i tyle - ja nie umiem ich grać , choć techniki najgorszej nie mam - pzdr
niech powstaną z piekieł ThOrn i Blanker666 - to dla nich pytania
ja tez nie umiem, nigdy nie mialem cisnienia zeby sie ich uczyc, ale sa blasciarze, ktorzy robia na mnie wrazenie i jestem pelen podziwu, z drugiej strony sa tez tacy, ktorzy niby jada na maxa, a mnie to nie rusza, to tak jak ze wszystkim, trzeba miec to cos:))
to prawda ze do blastow tzeba ponadprzeciętnej techniki. Ja mam problemy przy graniu z palców w lewej rece. Prawa smiga całkiem nieźle ale lewa za huj nie chce ruszyc dlatego wale z nadgarstka. Blanker jakies rady ?
zle trzymasz pauke - po prostu. najlepiej skonsultuj sie z jakims dobrym nauczycielem - przez ekran nic ciekawego Ci ne podpowiem - to musi zweryfikowac na zywo ktos, kto ma pojecie o PRAWIDLOWYM chwycie.
_________________ ein volk, ein reich, ein union.
z kretynami nie dyskutuje, tym bardziej o polityce...
Blanker....nie bierzesz jednej rzeczy pod uwage.....niekoniecznie obiema rekoma musisz grac tak samo...spojrz na roddiego on gra prawa reka inaczej a lewa inaczej na werblu (prawa kciuk do gory...lewa bokiem) zalezy jak komu wygodniej poprostu, ja rowniez gram lewa reka inaczej niz prawa.....i nie uwazam ze gram karykaturalnie czy cos...poprostu jak mam lewa reke przekrzywiona to mi wygodniej grac i moge nia grac szybciej....kwestia przyzwyczajenia, godzin cwiczen i wyrobienia reki....to tyle z grubsza....
dobre pytanie , też jestem ciekaw, dużo łatwiej zagrać z dwóch stóp, ale wielu bębniarzy gra to jedną stopą , a Ty Blanker jak grasz , chociażby na tym nagraniu , no i druga sprawa - nie jestem jakimś znawcą blastów , ale słyszałem dwie wersje: naprzemienne uderzenia ride i werbel (najczęściej) lub ride i werbel idealnie równo. Jak to z tym jest
graj ride i werbel na przemian(tzn.stopa z ridem a werbel sam), troszke trudniej ale o wiele lepiej to brzmi. Ja sie staram grac blasty uzywajac nadgarstkok a nie palcow bo lepiej to brzmi na zywo, ale wiadomo ze najszybsze tempa sie tak nie da.
słyszałem dwie wersje: naprzemienne uderzenia ride i werbel (najczęściej) lub ride i werbel idealnie równo. Jak to z tym jest
Można i tak i tak. Byle równo Tak samo można grać to samo tempo co ręce grają dwie stopy, tudzież razem z ridem gra tylko jedna noga lub na przemian obydwie: ride i prawa stopa/werbel/ride i lewa stopa/werbel. Ta ostatnia technika jest najlżejsza jeżeli chodzi o granie a najtrudniejsza jeżeli chodzi o nauczenie się. Takie sa moje odczucia. Mozna tez napieprzać na dwie stopy i jedną ręką na werblu lub np. floor tomie (u Roddiego to brzmi oczywiście świetnie) a druga reką jakieś inny wolniejszy motyw np. na chince, itp. Możliwości jest sporo, ważne żeby było równo i z feelingiem
Blanker....nie bierzesz jednej rzeczy pod uwage.....niekoniecznie obiema rekoma musisz grac tak samo...spojrz na roddiego on gra prawa reka inaczej a lewa inaczej na werblu (prawa kciuk do gory...lewa bokiem) zalezy jak komu wygodniej poprostu,
zgadzam sie, byleby uderzenie bylo wyprowadzane z jednakowa sila i precyzja, bez "jajek" i dziwnych ruchow - ktore tylko przeszkadzaja ....
musi byc luz, precyzja, artykulacja i tzw uderzenie - inaczej zwane ciosem. A do tego wszystkiego wazny jest chwyt.
Ja juz naogladalem sie tyle kalek, probujacych grac szybko i gesto - ze powoli staje sie "purysta dobrego uchwytu" hehehehe
Widzialem np. goscia z Epitome - ktory gral "pseudoblasty" odchylajac sie na stolku tak, ze malo co nie spadl za scene ... - bo chcial chlopak wyczesac w jego mniemaniu niewiadomo jak szybkie blasty...
Cytat
ja rowniez gram lewa reka inaczej niz prawa.....i nie uwazam ze gram karykaturalnie czy cos...poprostu jak mam lewa reke przekrzywiona to mi wygodniej grac i moge nia grac szybciej....kwestia przyzwyczajenia, godzin cwiczen i wyrobienia reki....to tyle z grubsza....
spoko, jesli tylko wygodnie Cisie gra i grasz szybko nie spinajac sie - patrz wyzej.
zreszta - grasz lepiej ode mnie teraz wiec co ja Ci bede mowil hehe
dobre pytanie , też jestem ciekaw, dużo łatwiej zagrać z dwóch stóp, ale wielu bębniarzy gra to jedną stopą , a Ty Blanker jak grasz , chociażby na tym nagraniu , no i druga sprawa - nie jestem jakimś znawcą blastów , ale słyszałem dwie wersje: naprzemienne uderzenia ride i werbel (najczęściej) lub ride i werbel idealnie równo. Jak to z tym jest
to nagranie jest z 2002 - wiec wtedy gralem na dwie - nie da sie ukryc bylem wtedy bardzo slaby technicznie...
teraz pociagnalbym spokojnie jedna.
a co do rodzajow - jest tego multum i pelen wybor - mozesz grac naprzemiennie, mozesz razem, sa gravity, mozesz grac moellerem, push pullem, open handed hehe - do wyboru do koloru. Zreszta sam wiesz
razem ze stopa - naprzemiennie ze stopami itp....