Mam takie pytanie, czy jest ktoś zainteresowany transkrypcją 30 klasycznych breakbeat'ów? Mam takową w GTP, z opisem i proponowanymi tempami, tylko nie wiem czy jest sens przerabiać to na pdf i wysyłać na serwer. Produkt spisany własnoręcznie
Przy okazji chciałbym otworzyć temat zespołów grających muzykę na pograniczu funka/hip hopu/jazzu, z zacięciem oldschoolowym. Brzmienia w stylu Nowego Orleanu (Galactic, Stanton Moore, Skerik, Charlie Hunter), nowych eksperymentalnych funkowych kapel (Breakscience, Lettuce, Breakestra). To taki surowy opis, ale wiecie o co mi chodzi. Polecajmy sobie tą muzę, bo jest dobra i pewnie wielu z nas jej słucha. Jest dla słuchacza wymagająca ale nie na tyle, żeby nie można było się przy niej dobrze bawić. Jest w niej dużo swobody- w zależności od chwili można grać bardzo prosto i bardzo skomplikowanie i dobry muzyk zawsze będzie trzymał groove. Z jednej strony ta muzyka czerpie z przeszłości, ale jest wolna i eksperymentalna. Nie ukrywam, że jest to moja dojrzała miłość muzyczna (wychowałem się na rocku, jazz/funk odkryłem na początku studiów).
Przede wszystkim chciałbym prosić o kilka rzeczy:
1. Proszę nie rozpowszechniać w miarę możliwości tego linku. Niech źródłem pliku będzie forum.
2. Najlepiej rozpowszechniać za pomocą druku i ksera