Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Perkusja » Forum Perkusja OnLine - katalog główny » Co znaczy być zawodowcem?
Co znaczy być zawodowcem?
Autor Wiadomość
blanker666

Wysłany: Sro 22 Gru, 2010   

TeLeSkoP napisał/a
Lekki offtop ale muszę napisać jedno zdanie ;)

Narzekacie w temacie, który jest zaraz pod tym, że poziom merytoryczny forum jest słaby i zawodowi muzycy nie chcą tu wchodzić a wątek obok jebiecie zawodowego muzyka

ale zawodowego muzyka w jakim sensie ?
bo chyba nie w sensie umiejetnosci...

TeLeSkoP 

blanker666 napisał/a
TeLeSkoP napisał/a
Lekki offtop ale muszę napisać jedno zdanie ;)

Narzekacie w temacie, który jest zaraz pod tym, że poziom merytoryczny forum jest słaby i zawodowi muzycy nie chcą tu wchodzić a wątek obok jebiecie zawodowego muzyka

ale zawodowego muzyka w jakim sensie ?
bo chyba nie w sensie umiejetnosci...

Zdefiniuj proszę jak rozumiesz zawodowego muzyka :) Co to są zawodowe umiejętności. Jeżeli potrafisz oczywiście ;)

maciekomis
Keepin' it simple

Wtrącę się po cichu.

Cytat
*
zawodowiec
1. «osoba zajmująca się czymś zawodowo»
2. «osoba mająca duże umiejętności w dziedzinie, którą się zajmuje»

Słownik PWN.

Moja fryzjerka też jest zawodowcem. Tak samo jak moja mama i mój tata.
Ostatnio zmieniony przez maciekomis Sro 22 Gru, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

TeLeSkoP 

Pytałem Blankera :) Bo wg mnie jego definicja brzmi w sposób następujący.

"Zawodowy muzyk to ten, którego ja za takiego uznam. Jeżeli ja kogoś za takiego nie uznam, zawodowym muzykiem nie jest"

;)

TeLeSkoP 

Cytat
@ TELE - zawodowy muzyk = zawodowe umiejetnosci.
jesli za zawodowca uwazamy bartkowskiego czy Surzyna - to bchyba ta pani sie nie lapie na to porownanie.

Co to są w takim razie zawodowe umiejętności. Wg jakich kryteriów się je ocenia. I kto te kryteria ustala? Gdzie jest różnica między zawodowymi a nie-zawodowymi. Pytam bez cienia złośliwości licząc na rzeczową odpowiedź.

Bo jeżeli zaczniemy oceniać umiejętności Tico Torresa tylko i wyłącznie na podstawie tego co gra w Bon Jovi ( taki przykład pierwszy z brzegu) lub umiejętności Agnieszki na podstawie tego co gra u Szymona to wiesz o tym, że się w czarnej dupie możesz obudzić :) ?

TeLeSkoP 

Dobra Blanker...inaczej :) Spróbujemy od dupy strony...

Czy uznałbyś bębniarza grającego w tym numerze za zawodowca...wg Twoich kryteriów

http://www.youtube.com/watch?v=7FNyS98DaPI

I pytanie namber two. Czy pałker grający w tym zespole jest dla Ciebie zawodowcem :

http://www.youtube.com/watch?v=DWaB4PXCwFU

Może być bez tłumaczeń. Tak / nie wystarczy :)

blanker666

TeLeSkoP napisał/a
blanker666 napisał/a
TeLeSkoP napisał/a
Cytat
@ TELE - zawodowy muzyk = zawodowe umiejetnosci.
jesli za zawodowca uwazamy bartkowskiego czy Surzyna - to bchyba ta pani sie nie lapie na to porownanie.

Co to są w takim razie zawodowe umiejętności. Wg jakich kryteriów się je ocenia. I kto te kryteria ustala? Gdzie jest różnica między zawodowymi a nie-zawodowymi. Pytam bez cienia złośliwości licząc na rzeczową odpowiedź.

Bo jeżeli zaczniemy oceniać umiejętności Tico Torresa tylko i wyłącznie na podstawie tego co gra w Bon Jovi ( taki przykład pierwszy z brzegu) lub umiejętności Agnieszki na podstawie tego co gra u Szymona to wiesz o tym, że się w czarnej dupie możesz obudzić :) ?

to moze niech modzi wydziela osobny topic, bo jak zaczniemy dyskutowac to serwer padnie ;)

Mody wiedzą co mają robić ;) Jeżeli uznają to za konieczne to wydzielą nowy temat...tymczasem myślę, że śmiało można dyskutować na razie tutaj bo temat jakby nie było tyczy się filmiku perkusyjnego. Natomiast ja mam wrażenie, że unikasz odpowiedzi :)

niczego nie unikam - tymczasowo moge Ci napisac, ze jesli uwazamy muzyka za zawodowego, bo utrzymuje sie z grania - to taka arguumentacja jest skazana z gory na niepowodzenie, bo niestety czesto gesto umiejetnosci nie ida w parze z zarobkiem... to raz
dwa - dla mnie po prostu - zawodowiec to zawodowiec - kategoryzowanie wymyka sie zwyczajnej percepcji - bo to sie po prostu czuje - i to juz bardziej kwestia uniesienia duchowego... ogladasz goscia na koncercie i kopara Ci opada do ziemi... chcesz rzucac wszystko w zyciu i cwiczyc cale zycie - zeby grac tak jak on ;) czujesz to przez skore ;) to niedefiniowalne IMHO. Tak samo jak wrazenie na graincy duchowosci i czucia....

i nazywanie laski ktora cos tam gra - zawodowcem w drugim znaczeniu - i wrzucanie jej do jednego wora z lewandkiem i surzynem - to sorry gregory. ale niestety ne ta bajka.

no chyba ze chciales od razu napisac - ze jest chalturnikiem ;)
to rozumiem i sie zgadzam.
a w tym kraju - ze ktos gra z tym czy tamtym - to zaden argument co do umiejetnosci...
znam jak napisalem - z 30 gosci z podziemia, ktorzy ja gwalca i podpalaja jesli chodzi o technike wykonawcza - i widac to po max minucie grania ...

zeby bylo jasne - osobiscie nic do niej nie mam - ale niestety... naduzywanie pewnych argumentow mnie poczatkowo smieszy, a potem denerwuje.

TeLeSkoP 

Cytat
dla mnie po prostu - zawodowiec to zawodowiec - kategoryzowanie wymyka sie zwyczajnej percepcji - bo to sie po prostu czuje - i to juz bardziej kwestia uniesienia duchowego... ogladasz goscia na koncercie i kopara Ci opada do ziemi... chcesz rzucac wszystko w zyciu i cwiczyc cale zycie - zeby grac tak jak on

Okej...przyjmuję na razie taką argumentację i odsyłam do posta z linkami powyżej. Ciekaw jestem strasznie ;)

blanker666

@TeLeSkoP

nie sprowadzajmy polemiki do prostej oceny tak / nie ...
ustosunkuj sie do mojej odpowiedzi.

janusz 

TeLeSkoP napisał/a
Dobra Blanker...inaczej :) Spróbujemy od dupy strony...

Czy uznałbyś bębniarza grającego w tym numerze za zawodowca...wg Twoich kryteriów

http://www.youtube.com/watch?v=7FNyS98DaPI

I pytanie namber two. Czy pałker grający w tym zespole jest dla Ciebie zawodowcem :

http://www.youtube.com/watch?v=DWaB4PXCwFU

Może być bez tłumaczeń. Tak / nie wystarczy :)

Teleskop, ja myśle że tu lepiej widać i słychać warsztat kolegi niż na clipie, który podałeś:)))))
http://www.youtube.com/wa...feature=related

TeLeSkoP 

blanker666 napisał/a
@TeLeSkoP

nie sprowadzajmy polemiki do prostej oceny tak / nie ...
ustosunkuj sie do mojej odpowiedzi.

Ustosunkuję się jak najbardziej. Ja Ci zadałem proste pytanie. Czy bębniarz Breaking Benjamin i Megadeth to są zawodowcy czy nie ?

aldi

Chętnie bym brał z Was przykład - ale niestety.

TeLeSkoP 

Cytat
kategoryzowanie wymyka sie zwyczajnej percepcji - bo to sie po prostu czuje - i to juz bardziej kwestia uniesienia duchowego... ogladasz goscia na koncercie i kopara Ci opada do ziemi... chcesz rzucac wszystko w zyciu i cwiczyc cale zycie - zeby grac tak jak on

Czyli krótko mówiąc...dla Ciebie definiowanie pojęcia kto i co jest zawodowe jest bardzo ścliśle związane z tym co lubisz a czego nie. Dobrze rozumiem?
Ostatnio zmieniony przez TeLeSkoP Sro 22 Gru, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

blanker666

TeLeSkoP napisał/a
Cytat
kategoryzowanie wymyka sie zwyczajnej percepcji - bo to sie po prostu czuje - i to juz bardziej kwestia uniesienia duchowego... ogladasz goscia na koncercie i kopara Ci opada do ziemi... chcesz rzucac wszystko w zyciu i cwiczyc cale zycie - zeby grac tak jak on

Czyli krótko mówiąc...dla Ciebie definiowanie pojęcia kto i co jest zawodowe jest bardzo ścliśle związane z tym co lubisz a czego nie. Dobrze rozumiem?

tu Ci moge odpowiedziec prosto - nie :D

z reszta poczekamy az wydziiela temat.

TeLeSkoP 

blanker666 napisał/a
TeLeSkoP napisał/a
Cytat

tu Ci moge odpowiedziec prosto - nie :D

Ja na Twoje pytanie odpowiedziałem. Teraz proszę odpowiedz na moje. Czy bębniarz Megadeth i Breaking Benjamin to są tylko i wyłącznie W TWOIM ROZUMIENIU zawodowi muzycy ? Możesz? :)

TeLeSkoP 

Straszliwie bez sensu ktoś wydzielił ten temat. Uciął kilka ostatnich postów, które jednak miały sporo ważnych treści. Nie ma ich ani tu...ani w temacie z linkami...da się coś z tym zrobić ?

===========

Edit : Już doczytałem tam...zjebaliśta konkretnie towarzyszu Bart :twisted:
Ostatnio zmieniony przez TeLeSkoP Sro 22 Gru, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

blanker666

no i co sie stalo z polowa postow ? wcielo ?

widzisz - mam kolejna nauczke co do Ciebie ... ja sie staram byc uprzejmy np w Twojej ocenie gry - i w materialach ze studia... a Ty sobie uwidziales ze chcesz mnie "poprzycierac" - spoko moaroko - dobrze wiedziec. ..
akurat gosc z metalcora od razu widac ze luzak byl... a dalej nie wiem kto gra w megadeth ...

sam sie nazwales "larsem po lobotomii" i chybra trafiles w 10 ... tu sie z toba w pelni zgadzam.
jak widac uprzejmosc nie poplaca

a moj stary post brzmial tak.. akura go w schowku mialem

"daj jakies filmiki tego goscia z megadeth ... co do metalcorowcow to moje zdanie jest szeroko znane, chociaz ten koles wyglada na DOBREGO. Luzny, opanowane palki... Jesli w megadeth gra tam menza - a nie wiem bo ostatnio interesowalem sie megadeth ww `89 to menza gra kwadraty... sa jego filmiki zreszta w necie. film ocenie jak mi wideo bebniarza zapodasz ... bo podejrzewam podstwp i wyjdzie ze w megadeth gra jakis napierdalcz ...obydwoje lapia sie na zawodowcow w pierwszym zdefiniowanym przeze mnie pojeciu - ze wskazaniem na goscia z kapeli metalcorowej... luzny i dobrze gra... goscia z megadeth ocenie na wlsny uzytek dopiero po filmiku ;) "

BaRt 

Nie ma ostatnich postów, bo jak tworzyłem ten temat, Wy w tym czasie pisaliście i nie pojawiły mi się w panelu moderacyjnym te ostatnie posty. Jak już mówiłem, nie mogę dodawać pojedynczo postów, bez możliwości tworzenia za każdym razem nowego tematu.

blanker666

a jesli uwazasz ze kobita o ktora taki goracy spor trwa ... gra podobnie do tego metalcorowca - to chyba niestety... ale nie mamy o czym mowic...

gosc po prsotu rozpierdala na tym filmie ktory zapodal janusz... i widac to nawet we fragmencie teledysku.

a ze masz mnie za jakiegos kretyna - trudno - masz prawo. Tylko ze to chyba nie ten adres. Tymczasem ide srac i spac.
do jutra.

TeLeSkoP 

Posty niestety wcięło...mody mają za szybkie myszki ;)

Cytat
widzisz - mam kolejna nauczke co do Ciebie ... ja sie staram byc uprzejmy np w Twojej ocenie gry - i w materialach ze studia... a Ty sobie uwidziales ze chcesz mnie poprzycierac - spoko moaroko - dobrze wiedziec. ..

A ja jestem nieuprzejmy ? Gdzie :) ? Mi nie chodzi, żeby Cię zjebać czy cokolwiek, staram się rozmawiać na argumenty a nie merytorycznie a nie ad personam i myślę, że mi się udaje. Poprzycieranie dotyczyło mi tylko i wyłącznie Twojej postawy gdyż bardzo często wpadasz na loty pt " wiem najlepiej " a to nikomu nie służy. Tobie również :)

Cytat
akurat gosc z metalcora od razu widac ze luzak byl... a dalej nie wiem kto gra w megadeth ...

Breaking Benjamin nie gra metalcore. I nigdy nie grało. Nawet nie stało w sklepie na jednej półce z jakąkolwiek płytą metalcore ;)

Cytat
sam sie nazwales larsem po lobotomii i chybra trafiles w 10 ... tu sie z toba w pelni zgadzam.

I kto tu uderza ad personam ;) ?

blanker666

za argumenty osobiste uwazam to ze uwazasz mnie za cwoka pokroju tych dzieci neostrady ktore tu sie ostatnio panosza.

niestety - troche sie pomyliles - z tego tez powodu mi przykro bo myslalem ze masz o mnie inny oglad.
a jesli sprowadzasz mnie do wszechwiedzacego i piszacego kto sie buja a kto nie - to stary - nie mamy o czym gadac.

troche nie ten adres

i ostatnie zdanie na dzis - bo ide w kime - to powtarzam - zestawienie kolesia i tej panienki to kompletnie kula w plot... ona moglaby my buciki pastowac.
a ocenilem goscia na pewno lepiej niz sie spodziewales ze ocenie.
ide spac

TeLeSkoP 

Cytat
a jesli uwazasz ze kobita o ktora taki goracy spor trwa ... gra podobnie do tego metalcorowca - to chyba niestety... ale nie mamy o czym mowic...

Spór już dawno zszedł z Agnieszki na tematy ogólne...szeroko pojętego grania "zawodowego". Tak się składa, że Agnieszkę oceniłeś po minutowym filmiku sklejonym z głupich cut-scenek nakręconych w trakcie grania chałtury w programie rozrywkowym w tv. W Megadeth masz do oceny pełen utwór a jakoś nie masz odwagi żeby się na to zdobyć. Może dlatego, że sprawdziłeś kto nagrywał ten album ;) ?

blanker666

a Ty dalej swoje - nic nie sprawdzalem, ani nic nie edytowalem.
jesli tam gra menza to menza jest chujowwy az boli IMHO. a koles z metacora [ czy członek męski wie z czego] daje rade. a agnieszka nadal gra kwadraty. zdania nie zmieniam

Th0rn

kwadraty to gra Ulrich ;) i do tego krzywo :)

TeLeSkoP 

blanker666 napisał/a
jesli tam gra menza to menza jest chujowwy az boli IMHO. a koles z metacora [ czy członek męski wie z czego] daje rade. a agnieszka nadal gra kwadraty. zdania nie zmieniam

Blanker...na logikę. Jeżeli znasz Menzę i uważasz, że jest chujowy aż boli...to nie powinieneś mieć problemu z oceną tego numeru. Bo albo Cię boli jak go słuchasz albo nie :) ? Jako osoba, która wydaje tak kategoryczne sądy dotyczące umiejętności bębniarzy nie powinieneś mieć problemy z analizą tego kawałka :)

janusz 

blanker666 napisał/a

Blanker nie możesz tak mówić o kimkolwiek...

TeLeSkoP 

A tak przy okazji :

Breaking Benjamin - http://www.youtube.com/watch?v=97S66xee0U8

Metalcore - dwa przykłady z brzegu - http://www.youtube.com/watch?v=0ZE1bmcWMUY / http://www.youtube.com/watch?v=BhYT-7bzHis

;)

janusz 

inaczej, możesz, ale nie w ten sposób...echhhh, pisałem już czego czasami na tym forum brakuje....

TeLeSkoP 

janusz napisał/a
blanker666 napisał/a

Ale Blanker ma wprawę i doświadczenie w jebaniu ludzi, którzy na grze na bębnach zjedli zęby...to nie pierwszy raz na tym forum ;)

dojcz

no was juz chyba pojebało. chcecie sparawdzic czy zasługujecie na miano "zawodowca" czy nie?? na kiego cchhuja wam to ?

blanker666

spoko - zeby nie byc goloslownym - moj ostatni argument ad personam zastosuje jak wyjde pod koniec stycznia ze studia. ;) i wrzuce filmiki z nagrywania ;)

a wtedy moze porownamy Twoje i moje filmiki.
i to nie jest grozba :)

TeLeSkoP 

dojcz napisał/a
no was juz chyba pojebało. chcecie sparawdzic czy zasługujecie na miano zawodowca czy nie?? na kiego cchhuja wam to ?

Tylko tyle masz do powiedzenia w temacie ? Jak tak to dziękujemy za udział w dyskusji i zapraszamy jak będziesz w stanie napisać coś merytorycznego ;)

janusz 

ja nikogo nie osądzam, daleki jestem od tego, po prostu chyba Blankera poniosło, a przynajmniej mam taką nadzieję... :grin: skończyłem, miłej nocy:)

blanker666

janusz napisał/a
blanker666 napisał/a

pewnie masz racje ...

blanker666

TeLeSkoP napisał/a
dojcz napisał/a
no was juz chyba pojebało. chcecie sparawdzic czy zasługujecie na miano zawodowca czy nie?? na kiego cchhuja wam to ?

Tylko tyle masz do powiedzenia w temacie ? Jak tak to dziękujemy za udział w dyskusji i zapraszamy jak będziesz w stanie napisać coś merytorycznego ;)

ja Cie moge zapisac na smierc - tylko nie dzis - dyskuje to ja skonczylem ... bo nie gadam z ludzmi ktorzy maja o mnie komletnie spaczone pojecie. Tym bardiej ze juz troche mnie znasz.
Nie spodziewalem sie tego po tobie, ale nie mam sie co dziwic - grac tez myslalem ze lepiej grasz - a tu filmiki ze studia skrzecza.
w gebie to wszyscy sa mocni. dobranoc

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Perkusja » Forum Perkusja OnLine - katalog główny » Co znaczy być zawodowcem?