Wysłany: Sob 21 Kwi, 2007 Czy w Ameryce jest taniej?
Witam!
Ostatnio zastanawiałem się czy ściągnięcie jakiś elementów do perkusji (np. talerz) nie było by tańsze niż kupować je w polsce??
Co wy o tym myślicie. Zaletą tego jest to że nie musiałbym płacić za transport bo niedługo mój znajomy przylatuje do polski.
Czy znacie jakieś strony sklepów lub producentów u których mógłbym tanio kupić blachy i statywy?
Pozdrawiam
Moze i taniej by wynioslo jako przedmiot, ale caloscia sie wcale nie oplaca bo przesylka najtansza priorytetem okolo 50 zl!!! palki AHEAD zwykle niesygnaturowane kosztuja w granicach 90 zl!!!!!!!!! a w polsce licza sobie okolo 150, a sygnatura a 170
kolegi kubawe nie słuchaj. jak on Ci doradza msx to w moich oczach jest stracony. a w stanach o wiele taniej ale dolicz koszty przesyłki ew cło itp. jak chcesz kupić używanego paiste 101 za 5 dych to nie dorzucisz przecież 2 stów za dojazd. jakbyś kupował blachę za tysiaka wartą półtora koła to możesz te 200 zł dorzucić
np. istanbuly sa droższe niż z u nas, zildjany tańsze (tank mnie sie zdaje)
jak zwykle wszystko jest względne. Słysze żwe pojęcia nie masz czego chcesz, albo co jest dobre ogólnie, więc najlepiej próbek posłuchaji coś wybierz, najpierw sprawdzając średnio ceny czy jest taniej ni żu nas.
kup axisa i opyl w polszy, albo jakieś wypas beczki
Yagarn ty nie bądź taki mądry i jak nie chcesz pomóc to najlepiej w ogóle nie pisz bo tylko forum zaśmiecasz. A lat mam wystarczająco dużo, tylko nigdy jeszcze nie sprowadzałem niczego z Ameryki i pisze ten post do tych, którzy może kiedyś robili coś takiego i mogą mi doradzić! Więc jak masz zadawać głupie pytania to nie pisz!
Spoko, rozumiem że tamte pytania były zbyt trudne, w takim razie chociaż google użyj... www.musiciansfriend.com chociażby ten sklep. I nie bulwersuj się tak następnym razem tylko myśl, bo kto jak kto, ale Ty coś wiesz o zaśmiecaniu forum.
Te ostrzeżenia dostałem na samym początku jakm tylko dołączyłęm do forum, bo napisałem 1 temat w dwóch działach Wtedy jeszzce nie wiedziałem że tak nie wolno
Szczerze mówiąc... Ja wątpie czy w USA są tańsze blachy... Zresztą zależy co chcesz kupić... Jak jakiegoś Polmuza to taniej w polsce ;D
ta watp dalej.
zildiasie sa tansze czesto o polowe niz w Polsce - porownujac ceny z hamerykanskich sklepow netowych.
generalnie sprzet jest duzo tanszy - jak masz kogos kto Ci przywiezie np stope albo komplet blach to warto. szperaj w gogach po sklepach z instrumentami. i tyle.
_________________ ein volk, ein reich, ein union.
z kretynami nie dyskutuje, tym bardziej o polityce...
Yagarn ty nie bądź taki mądry i jak nie chcesz pomóc to najlepiej w ogóle nie pisz bo tylko forum zaśmiecasz.[...]Więc jak masz zadawać głupie pytania to nie pisz!
Na pierwszej stronie działu sprzęt widnieje 5 Twoich tematów, z których każdy już kiedyś się (z mniejszym lub większym stopniem pokrewieństwa)powtórzył. Zadajesz pytania trywialne, na które odpowiedzieć sobie możesz sam używając wspomnianej wyżej wyszukiwarki. Czy to naprawdę tak trudno wejść na stronę sklepu w USA i sprawdzić ceny samemu, albo po prostu poczytać wcześniejsze tematy dotyczące sprowadzania sprzętu z USA? I kto tu forum zaśmieca?
boze...ale sie usmialem czytajac coniektore posty Jest taniej: np. Sabiany, u nas hihat b8Pro rock kosztuje ok 500zl, a w stanach nowke kupilem za 99dolarow, twin DW7002 u nas 890zl, a ja ze stanow nowke mam za 175 dolarow. I kto mi teraz bedzie wciskal, ze tam nie jest taniej? co? Pozdrawiam
FedEx akurat jest najdrozszym z kurierow.... Najtanszy jest DHL i oczywiscie USPS.
@QviateQ - zazwyczaj dobrze wiedziec jak ciezka jest paczka jezeli chce sie wiedziec dokladnie ile bedzie kosztowac przesylka
Z tego co widzę w ameryce naprawdę jest taniej.
weźmy jakikolwiek hi hat z tej strony http://www.massmusic.net/
powiedzmy zildjiańską kazetkę
245.95 centów u nas - 1430 (przed chwią byłem w riffie, naprawdę !)
245.95 * powiedzmy 3,7 zł. około 910zł
Ponad pół tysiączka taniej. Nie wiem ile koszuje DHL ale wydaje mi się że nie aż tyle.
Panie, 3,70? Z tego co mi wiadomo to dolar ma kurs nie większy niż 3,00zł (chociaż dość dawno nie sprawdzałem). Opłaca się kupować wiele rzeczy, ja na przykład poluję na PDP MX, zobaczymy co z tego wyjdzie (w Polsce cena ok. 4000zł, w USA 800$, czyli ok. 2400zł)