Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Perkusja » Forum Perkusja OnLine - katalog główny » Czy wśród nas są multiinstrumentaliści?
Czy wśród nas są multiinstrumentaliści?
Autor Wiadomość
Habibi

Wysłany: Sro 12 Wrz, 2007   

MaŁpex napisał/a
a na didgerido zawsze chciałem umieć grać...

Didgerido fajna sprawa, mam, ale za jakoś nie mogę nauczyć się oddechu cyrkularnego, a bez tego nie poszaleje :D

MaŁpex napisał/a

grał ktoś kiedyś na berimbau? super sprawa, można samemu sobie zmajstUrBować - olszyna + drut z opony samochodowej + kokos

Berimbau planuje sobie sprawić :D

Jak ktoś chce robić to zamiast kokosu polecam użyć tykwy. Z niej robione są cabasy w oryginalnych berimbauach :)

MaŁpex

Habibi napisał/a

Jak ktoś chce robić to zamiast kokosu polecam użyć tykwy. Z niej robione są cabasy w oryginalnych berimbauach :)

tak jest z tym że gorzej je znalezc na rynku a ja do swojego pierwszego berimbau uzylem połówki z globusa i tez jakoś brzmiało :wink:

Habibi

MaŁpex napisał/a

tak jest z tym że gorzej je znalezc na rynku a ja do swojego pierwszego berimbau uzylem połówki z globusa i tez jakoś brzmiało :wink:

Ja u siebie w mieście znalazłem tykwy w jakiejś kwiaciarni :) Da sie kupic tylko trzeba trochę poszukać :D

Amik 
grac to trza umiec !

ja jak narazie umiem zagrac jedną melodyjke na pianinie :p
na perkusji malo co umiem, ale sie pilnie ucze :p
i mam ochote na nauke gry na gitarze...ale sie za to zabrac nie moge :( (mimo, że mam w domu 2 gitary...)

sebeksb 

Wysłany: Czw 13 Wrz, 2007   

Ja(zz)centy napisał/a
MaŁpex > kolega sebeksb zapewne chcial powiedziec, ze chodzi do szkoly muzycznej.
kazdy uczen klasy perkusji gra (w sensie przynajmniej uczy sie utworow) na ksylofon, wibrafon, kotly, werbel. dodatkowo obowiazkowy fortepian, przy czym mozna wziac sobie nauke na dodatkowym instrumencie (wnosze ze to wlasnie saksofon). ...i pewnie liznal troche gry na gitarze, zeby np zaimponowac dziewczynom przy ognisku ;-)
...chociaz... moge sie mylic i np sebeksb jest wirtuozem multiinstrumentalnym :) czego mu zycze :)

pozdrowienia,
Jacek

P.S. ja niestety 'multi' nie jestem. cos tam na pianinie zagram, paluchy nawet poprzestawiam bez platania, ale nie jest to cos czym mozna by sie chwalic :D

nom coś w tym stylu :D i na wszystkim dużo ćwicze (moze poza gitarą) :D a saxofon to bo mi się podoba a inne tov z sm ale i tak je lubie :D

rzempek

Wysłany: Czw 13 Wrz, 2007   

Kiedyś całkiem nieźle grałem na gitarze. Miałem własny band w którym byłem gitarzystą solowym, kompozytorem, aranżerem. Żeby było śmieszniej najpierw się nauczyłem solówek a dopiero później akordów :lol:
Ale to było lata świetlne temu, więc nie ćwicząc nic i trzymając gitarę średnio raz na dwa lata w ręku, na pewno straciłem już umiejętności które miałem. Niemniej coś tam umiem na gitce zagrać. Umiem na basie całkiem nieźle ale nie lubię bo paluchy bolą przy dynamicznej grze jak nieprzyzwyczajone do grubaśnych strun. Na harmonijce coś tam zagram, na klawiszu nie umiem oboma rękoma niestety ale jedną zagram praktycznie każdą melodię. Poza tym flet. Jak Oranżada nagrywała obie płyty to dogrywałem później różne instrumenty, np. gitarę akustyczną, Rhodes Piano (piękny dźwięk!), flet, konga, wibrafon, a także adaptowałem różne przedmioty użytkowe, np. grałem na...pustych butelkach plastikowych zgniatając je w odpowiednich momentach utworu przed mikrofonem pod pogłosem, na gruszce do nosa dla niemowląt, na miotle, na garnkach, na zmywaku, tarce do jarzyn :lol:

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Perkusja » Forum Perkusja OnLine - katalog główny » Czy wśród nas są multiinstrumentaliści?