no ogólnie jak zobaczylem BLUES to spodziewałem się czegoś lepszego.
mówie o BLUES ROCKU, bo tego słucham i tym się kieruję.
zagrałeś blusik taki klasyczny. nie mówię, że był zły.
bębny brzmią w porządku. nie jest to profesjonalne nagranie, zdaję sobie z tego sprawę.
ja też miałbym zastrzeżenia co do stopy. wiesz o co chodzi.
Ostatnio zmieniony przez maciekomis Sro 29 Gru, 2010, w całości zmieniany 1 raz
dzięki za uwagi - są dla mnie bardzo cenne - jeśli idzie o stopę to fakt - nie słychać jej - aktualnie myślę o omikrofonowaniu stopy i werbla (a może coś więcej bo jak sobie na spokojnie odsłuchałem wczoraj nagrania nienastrojonego mapexa m ale z full mikrofonami to zacząłem się zastanawiać) - ale muszę wtedy też zmienić interfejs/mikser - pokombinuję jeszcze
Doszedł Alesis Multimix 8 USB 2.0 - i od razu rozwiewam wszelkie wątpliwości dotyczące wielościeżkowego nagrywania przez USB bo gdzieś to się wcześniej przewijał ten temat , MOŻNA nagrywać wiele ścieżek jednocześnie przez port USB - tylko musi to być USB 2.0 (nie wiem jak jest w przypadku 3.0 ale jeszcze nie widziałem sprzętu muz. z 3.0 - i pewnie też jest taka możliwość). Robiłem pierwsze próbki nagrań i w moim przypadku są to 4 ścieżki (2x overhead , werbel i stopa).
Doszedł też Shure SM57 na werbel i AKG D-112 na stopę.
Jeszcze za wiele nie podziałałem na tym Multimixie ale wstępnie mogę powiedzieć , ze raczej wart swojej ceny - jest to dwa w jednym interfejs i mixer , a nagranka z tego sprzętu zamieszczę