Wysłany: Sob 25 Mar, 2006 EarMaster pro Program do kształcenia słuchu ... ???
Czy myślicie , że watro poświęcić np 30 min grania na całym zestawie na rzecz kształcenia słuchu w programie EarMaster Pro ???Co wogóle myślicie o takich programach oraz jej przydatności ???
Ja miałem raz taki program... gdzie m.in. wyklaskiwał się rytm i trzeba było powtórzyć klikając myszką... ale opóźnienie albo niezałapanie myszki robiło swoje jednym słowem zlałem to bo nie miało to sensu przez te dziwne opóźnienia
Wydaje mi sie, ze wszystkie posty wyzej pisaly osoby, ktore nie umieja czytac. Kolega sie pytal, czy oplaca sie cwiczyc ksztalcenie sluchu programem EarMaster, nie mowil nic o cwiczeniach rytmicznych i ewent. opoznieniach w programie. Na przyszlosc polecam powtorzyc pierwsza czytanke.
A co do EarMaster to bardzo fajny program, zwlaszcza w wersji polskiej, na wysokim poziomie sa cwiczenia z interwalow, gorzej z innymi (septymowe, trojdzwieki itp), ale tak czy inaczej oplaca sie pocwiczyc. Pozdrawiam
Mozna sciagnac spokojnie z Emule albo innej Kazy, a program bardzo fajny, swojego czasu uzywalem, teraz juz nie. Pozwala cwiczyc rzeczy ktorych nie da sie cwiczyc bez drugiej osoby
Co do równego naciskania spacji, to wszystko zależy od dobrej klawiatury, ja np. na jednej wbijałem się bezbłędnie a na innej nie mogłem zdążyć i cały czas było nierówno.
BTW Szczepek, tego Istanbula 17' Heavy to słyszałeś na żywca czy na próbkach z Cymbalsonly?
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.