Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Perkusja » Forum Perkusja OnLine - katalog główny » Gdzie są sklepy w których można zakupić pojedyncze bębny?
Gdzie są sklepy w których można zakupić pojedyncze bębny?
Autor Wiadomość
Blood_Pet 

Wysłany: Czw 17 Cze, 2010   Gdzie są sklepy w których można zakupić pojedyncze bębny?

Witam wszystkich.

Otóż nurtuje mnie pewne pytanie - Gdzie są sklepy gdzie można zakupić pojedyncze bębny?

Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem skompletowania sobie drugiego malutkiego setu custom,do grania lżejszej muzyki i łatwego w transporcie, ale niestety natknąłem się na barierę - mianowicie we wszystkich mainstreamowych sklepach perkusyjnych można kupić tylko całe zestawy, a jeśli chce się zamówić pojedynczą dajmy na to centralkę trzeba zapłacić koszt połowy zestawu co jest niedorzeczne. A nawet jeśli da się kupić pojedyncze bębny to oferty są cholernie ubogie i nie ma z czego wybierać.

Ciągłe przeglądanie allegro niestety nie daje skutku - praktycznie nie ma szans by ktoś wystawił np. pojedynczego toma w dokładnie takim kolorze, z zawieszeniem, strukturą drewna, już nie wspominając o samym rozmiarze jaki by mi pasował i mnie zadowalał.

Zatem pytanie do was - czy znacie jakieś sklepy z szeroką ofertą www, w których można kupić pojedyncze bębny nie w cenie worka złota?

świdro

Wysłany: Czw 17 Cze, 2010   

allegro?

Blood_Pet 

świdro napisał/a
allegro?

Nie ma jak czytanie ze zrozumieniem... w poście wyżej wypowiedziałem się o szukaniu na allegro...
Ostatnio zmieniony przez Blood_Pet Czw 17 Cze, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

kubawe 
Forumowy Oszołom

Archiwum.
Ostatnio zmieniony przez kubawe Sob 14 Sie, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

Blood_Pet 

Bertranda znam, ale niestety ich ceny to dla mnie niestety właśnie worek złota.
Nie stać mnie by płacić 1500 zł za toma 8"
Miałem na myśli raczej po prostu bębny zwykłych firm ala pearl, DW itp (w cenach max kilkaset złotych za element) tylko po prostu osobno - tak by nie musieć kupować całego zestawu jednej firmy. Natomiast pisząc Custom nie miałem na myśli robienia bębnów na zamówienie - na to nie mam portfela, po prostu chodzi mi o składaka różnych firm.
I sprawa tez wygląda tak, że nie szukam czegoś konkretnego, spodoba mi się brzmienie, wygląd, osprzęt - biorę. Tylko na razie problem wygląda tak, że nie ma mi się co spodobać, bo nie ma żadnego wyboru, a polska oferta sklepowa tego typu leży i kwiczy na całej linii
Ostatnio zmieniony przez Blood_Pet Czw 17 Cze, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

Uycha

Wysłany: Pią 18 Cze, 2010   

http://www.perkusje.com/1...centrale,1.html

joj0 

jeżeli z wyższych półek chcesz dokupować te bębny np: pearl master czy co to i tak zapłacisz te 1500zł, ja za floor toma 16x16 gretsch renown maple blue burst zapłaciłem w tym tyg 1700zł z USA ze sklepu guitarcenter.com

Blood_Pet 

--> Urycha - to właśnie jest dla mnie uboga oferta.

I niekoniecznie interesują mnie bębny pokroju mastersa właśnie ze względu na cenę. Raczej celuję w średnią półkę, tak jak napisałem, do kilkuset zł za bęben. Chyba, że ktoś gdzieś zna jakiś komis czysto perkusyjny gdzie można owe mastersy itp. kupić używane i taniej.

Uycha

W polsce bogatszej nie znajdziesz ;)

świdro

Blood_Pet napisał/a
Bertranda znam, ale niestety ich ceny to dla mnie niestety właśnie worek złota.
Nie stać mnie by płacić 1500 zł za toma 8

to jak cie nie stac to zostaje ci TYLKO allegro, bo z gówna bicza nie ukrecisz

maciekomis
Keepin' it simple

lub jakis ebay.

Pejan

Wysłany: Pon 19 Lip, 2010   

Blood_Pet napisał/a
I sprawa tez wygląda tak, że nie szukam czegoś konkretnego, spodoba mi się brzmienie, wygląd, osprzęt - biorę. Tylko na razie problem wygląda tak, że nie ma mi się co spodobać, bo nie ma żadnego wyboru

Jeżeli sam nie masz bladego pojęcia, co chcesz mieć, to oferta żadnego sklepu Cię nie zadowoli. Nie wiem, czy składanie setu z różnych zestawów, to dobry pomysł. Sklecić taki set, żeby brzmiał spójnie, jest bardzo trudno, szczególnie w półce semi pro. Dobrać bebny kolorystycznie jeszcze trudniej. Większość producentów oferuje gotowe sety ze sporą możliwością wyboru rozmiarów.

CooBi

Wysłany: Wto 20 Lip, 2010   

temat mi się kojarzy z "musimy troche pomarudzić na temat dostępu sprzętu w polsce"

"spodoba mi się osprzęt" - jednego toma?
Nie do końca Cie rozumiem czego wymagasz. Chcesz kupić set złożony z róznych firm, tak samo pomalowanych i taką samą strukturą drewna? Jeszcze może zawieszenie tomów ma być dokładnie takie samo? bo w końcu np. Mapex i PDP mają zupełnie różnie wyglądające systemy zawieszenia.

Wymagasz od sklepów, abyś mógł sobie złożyć samodzielnie set, nie mając pieniędzy. Sklepy sprzedają to, na czym zarobią. I to jest dla mnie logiczne.

Dla osób z Twoim myśleniem (składanie zestawów) jest właśnie Bertrand, a jeśli Cie na niego nie stać, a allegro dla Ciebie smierdzi plebsem, to życzę powodzenia.

Zrozumiem jescze, jeśli np. chcesz kupić tomy z innego zestawu a centrale od innego, Bo w końcu różne zestawy mają lepsze i gorsze punkty. Ale do takich kombinacji nadaje się tylko rynek wtórny.

Btw. na drumcenter.pl sprzedawali pojedyncze tomy pro M 8''.

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Perkusja » Forum Perkusja OnLine - katalog główny » Gdzie są sklepy w których można zakupić pojedyncze bębny?