Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Perkusja » Forum Perkusja OnLine - katalog główny » Granie z klikiem a klimat
Granie z klikiem a klimat
Autor Wiadomość
Drops

Wysłany: Pon 25 Gru, 2006   Granie z klikiem a klimat

Uszanowanie bracia drummerzy :)

Zastanawiam sie ostatnio czy nie grac koncertow z klikiem.. Wiadomo rowniotko, sterylnie w miare, mniam :) Hmm tylko ze z drugiej strony nie wiem czy takie cos nie zabije klimatu takiego gigu w pubie..

Jak Wy sie na to zapatrujecie, jak gracie?

wix

Wysłany: Pon 25 Gru, 2006   

zawsze możesz mieć klik tylko na słuchawkach, z tym że w miejscach gdzie nie grasz musisz nabijać, żeby sie reszta nie przejechała - i to jest jedyne zabicie klimatu.

koncertu z klikiem ze wzmachola sobie nie wyobrażam.

w sumie mam dylemat, bo jeszcze sie czasem mylę przy metronomie (mam od 2 miesięcy) i nie wiem czy grać koncert z metronomem. najprawdopodobniej będę go włączał tylko do nabijania, za wcześnie na granie koncertów z klikiem.

lukasz

Wysłany: Pon 25 Gru, 2006   Re: Granie z klikiem a klimat

Drops napisał/a
Uszanowanie bracia drummerzy :)

Zastanawiam sie ostatnio czy nie grac koncertow z klikiem.. Wiadomo rowniotko, sterylnie w miare, mniam :) Hmm tylko ze z drugiej strony nie wiem czy takie cos nie zabije klimatu takiego gigu w pubie..

Jak Wy sie na to zapatrujecie, jak gracie?

A co ma klimat do równego grania? Generalnie prawie zawsze gram z metronomem, klik ma pomagać utrzymać równy time, klimat zależy od Ciebie.

Drops

Wysłany: Pon 25 Gru, 2006   

Hmm no w sumie racja.. Klimat zalezy odemnie:) Moze sproboje z tym metronomem, najwyzej go sciagne jakby zle bylo..

A klik oczywiscie na sluchawkach bym mial :) Ze wzmachola to by wiocha byla nesamowita :P

Pozdro

Fazer

Wysłany: Pon 01 Sty, 2007   

po tytule myślałem że chodzi o klika na stopie i jak to się ma do klimatu.
Ten klik o który ci chodzi, nie ma znaczenia do klimatu bo pokazuje jedynie jak przy równym graniu (+/-0,2%, przynajmnij mój tak ma) są rozłożone takty czy metrum. To nie przeszkadza bo leci obok, można to olać a można równać do tego;p

Co do korga-ma30, na moich słuchawkach ustawiony najciszej (ma takie minimum głośne) poprostu rozpikuje mi łeb i nie mogę go używać w ten sposób (nawet mono rozwala głośnością). A wbudowany głośniczek jest cichy;p ale daje radę

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Perkusja » Forum Perkusja OnLine - katalog główny » Granie z klikiem a klimat