Mam do was kochani pewna prosbe. Czy zna ktos (i czy wogole istnieje) sposob na przywrócenie blaszce wczesniejszego kształtu? Miałem okazje byc na złomie bo potrzebowalem cos do mojej ibizy a tam patrze że leży bottom jakiegos hh paiste. Przyglądam sie bardziej a tam napis "Dark crisp hihat 14'" No to dlugo nie myślać zawinąłem ją z tego paskudnego miejsca. Jedyny mankament tej blachy to wlasnie jej kształt. Jest wygięta (nie az tak bardzo ale jednak). Nie ukrywam zebardzo bym chcial przywrócić jej świetnosć... więc jest jakis sposob?
Jeżeli jest wygięta w odwrotną stronę, to musisz ją odgiąć. Miałem tak przy swojej amatce heh.
Inne wygięcia wg. mnie są nienaprawialne, chyba że podczas młotkowania. Generalnie raczej blachę będziesz mógł oddać tam gdzie ją znalazłeś.
Wysłany: Nie 19 Gru, 2010
foty - najlatwiej bedzie
kurde, z takimi znaleziskami, to ja sie chyba wybiore na zlomowisko na dniach
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
no z fotami ciężko... blacha nie jest wygieta na druga strone, gdy lezy na plaskim po prostu z obu przeciwległych stron przylega do podłoża natomiast z drugich nie przylega, gdzie normalna krawedz blachy przylega na calej swojej dlugości... kurde ciezko to okreslic ale wiecie o co chodzi ;p
co do bella, tez o tym myslalem, blacha maaasakrycznie grubaśna i cięzka... jak nie znajde sposobu zeby ją wyprostowac to ją wytne
jak no moje to już prędzej mini-ride. blaszka bardziej przypomina ride jeśli chodzi o grubość i profil no i niektórzy faktycznie używają takiej kombinacji.