Wysłany: Nie 04 Gru, 2011
head napisał/a
Bolek361 napisał/a
panowie widze ze nikt z was nie sluchal Korn 3, pierwszej z rayem luzierem i przedostatniej w obecnym dorobku, styl z plyty TALOTM (mojej ulubionej)....widzialem ich na zywo w tym roku... pierwszy rzad pod barierkami... miazga..... chetnie poslucham calej plytki kilka razy zanim sie wypowiem bez sensu....
Sugerujesz ,ze ktos wypowiada sie bez sensu?
nie, poprostu sam nie chcialem mowic o nowej plycie zanim poslucham
a posluchalem
i tylko te ze skrillexem kawalki sa godne uwagi..... czyli 3 na 13 wiec ocena albumu to 2 na 10. słabo strasznie, chyba najslabszy album w historii... juz wolałem See You On The Other Side, czy tą z terrym bozziem. IN MY OPINION.
a wogole nowe morbid angel ma 6 dobrych numerow na tej nowej plycie, wlasnie slucham i analizuje choc to nie zmienia faktu ze znalazly sie tam nagrania ktore nie powinny zostac stworzone a co dopiero umieszczone na niej. przez co album jest najsłąbszy w historii zespolu
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.
no, nowy album Treat Signal taki sobie, ale na nowy Ordinance czekam z niecierpliwością. tutaj poprzedni http://grooveshark.com/#/...ologues/7027437
(dla niewtajemniczonych - w obu gra Alex Rudinger)
Wysłany: Pią 23 Gru, 2011
Nie wiem czy było ale wrzucę
Tides From Nebula - Aura
Sporo muzy się u mnie przewija, ale mało która jest tak wybitna. Wybitna bo ciężko inaczej to opisać. Chłopaki grają taki instrumental, że w ogóle nie odczuwa się braku wokalu...płyta jest spójna, wszystko na swoim miejscu, zgrana, no po prostu idealna...dawno nie było takiej kapeli na polskim rynku która jedną płytą wbiła mnie w ziemię tak jak zrobiło to TFN...jeśli ktoś jeszcze nie słuchał, to zdecydowanie polecam się zapoznać...arcydzieło to mało powiedziane! 11/10!
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Ze swojej strony polecam 4 pierwsze albumy zespołu Rush, mimo że na pierwszej płycie słychać bardzo duże inspirację Led Zeppelin to na kolejnych zespół gra swoją muzę.
_________________ Miszcz 1. quizu perkusyjnego w 2010 r.
Pierwsza jest mocno hardrockowa. Bez wygibasów, bardzo proste granie, na całkiem przyzwoitym poziomie. Znam jeszcze "Snakes And Arrows" oraz "Vapor Tails". Obie bardzo zacne płyty.
Płyta niby te same kawałki ale dużo sampli i słychać taką "nieprawde" . na żywo ogień, chociaż ma troche za bardzo kocie ruchy ale jak to mówią na yt "nie wiem jak wy ale bym ją ruchał"
ta pani rocznik '90 bardzo mi sie podoba. przeslchalem plyte- nagranie live ponzej leppsze niz studyjne nagranie.
Właśnie sobie uświadomiłem, że dokładnie pamiętam, co robiłem w '90 roku... co spowodowało poważną refleksję nad upływającym czasem i chęć sięgnięcia po jakiś alkohol
ta płyta niszczy system. trochę za dużo otwartego hihatu jest na minus, ale dużo double bass jest na plus polecam!
Nie wiem z której strony. Wtórne, nic nowego koleś nie pokazał. Jedzie cały czas na tym samym. Przerost formy nad treścią. Zapędził się w ślepą uliczkę. Poza tym, brzmienie stopy nie pasuje do całości, jest po prostu trochę za mocne.
Poleć jeszcze Jelonka, to już w ogóle będzie super
_________________ Czarizard
Ostatnio zmieniony przez Totem Nie 08 Sty, 2012, w całości zmieniany 2 razy
Ta płyta brzmi raczej bardzo dobrze, ale przegiął z ilością utworów. Powtarza się, nudzi. gdyby ktoś chciał opracować zaawansowany cover to w sam raz. Pomysły ma fajne.
duża świadomość, czysta forma i czysta kreacja... dawno czegoś takiego nie słyszałem. Ciężko to porównać do czegokolwiek innego. Ta muzyka trafia gdzieś indziej...
Posłuchajcie sami.
_________________ ¯\(°_o)/¯
Ostatnio zmieniony przez szymv Sro 11 Sty, 2012, w całości zmieniany 1 raz
duża świadomość, czysta forma i czysta kreacja... dawno czegoś takiego nie słyszałem. Ciężko to porównać do czegokolwiek innego. Ta muzyka trafia gdzieś indziej...
Posłuchajcie sami.
niestety lekką ręką porównam to do Skrillexa - coś co jest chyba teraz na czasie
może się naraże niektórym - ale do kuny nedzy! o co chodzi z tym pojebany dubstep? techno nie było o tym samym? czym sie wszyscy tak jarają? slucham tego i nie wiem nad czym tak sie ludzie spuszczają. naparza cicho jakas muzyczka i siermieżny bit stopa- werbel na całą pizde? to o to chodzi? wiec moge zostac kompozytorem dubstep?
_________________ why so serious?
Ostatnio zmieniony przez Pater Noster Sro 11 Sty, 2012, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Sro 11 Sty, 2012
Ja tam lubie dubstep, techno przede wszystkim było proste, non stop to samo, w dubstepie masz duuużo więcej efektów, loopów itd, jest dużo bardziej rozbudowane w ciutke innym klimacie
Mniejsza o to zresztą Ja teraz coś zaproponuję...
Tides From Nebula - Earthshine
O ile pierwsza płyta to było istne arcydzieło, 11/10 to już druga mnie tak nie porwała...Wszyscy ją strasznie chwalą, dla mnie jest jakaś taka miałka...Nie ujmuję oczywiście nic umiejętności chłopakom, ale dla mnie to jest jakieś takie za ciepłe, zbyt miłe, są fajne patenty, ale to nie to co pierwsza płyta, gdzie każdy kolejny motyw był lepszy od poprzedniego Jest ok, ale brzmienie kapeli sporo się zmieniło, na minus dla mnie...7/10
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Posłuchajcie sami.
niestety lekką ręką porównam to do Skrillexa - coś co jest chyba teraz na czasie
Hehe. Chyba bardzo lekką, wręcz anorektyczną ręką. Przecież to zupełnie co innego. Igorrr to breakcor nie jakiś tam dubstep, który oprócz paru kawałków nadaje się do zaorania. Vanetian Snares, Drumcorps, niektóre wałki Flashbulb to tak, ale nie to coś.
Dla przykładu:
http://www.youtube.com/watch?v=2PBeKzVhWHY http://www.youtube.com/watch?v=_mEnl2LJFHw
Znacznie bliżej.
Tutaj koleś tworzy połamaną muzykę, z niesamowitą ilością motywów, łączy je w jedną spójną całość, robiąc mocny fundament z połamanych rytmów. A ten porównuje je do odmóżdżonego Skrillexa, który grał kiedyś jakieś emocory... Proszę Cię.
[quote="klima"]
Ja tam lubie dubstep, techno przede wszystkim było proste, non stop to samo, w dubstepie masz duuużo więcej efektów, loopów itd, jest dużo bardziej rozbudowane w ciutke innym klimacie
Hmm, niby ta, ale co z tego, skoro te elementy używane są bez jakiejś większej myśli przewodniej?
To akurat nie z tej płyty, ale obraz plus muzyka... Rewelacja, miód dla zmysłów. Dla mnie warto obejrzeć i wsłuchać się w te, wręcz apokaliptyczne, dźwięki:
http://www.youtube.com/watch?v=FgEYQOcnx7M
Co do tego post rocka. Nie trawię w zupełności. Miałkie i bez mocy. Koncertowo lepiej niż na płycie, ale i tak bez szału. Szkoda, że jak grało Blindead to większość publiczności wyszła po nich. Wstyd i hańba, bo dzięki ostatniej płycie mogą im buty wiązać. Za to God Is An Astronaut z "All Is Violent, All Is Bright" bardzo dobrze się prezentuje. Więcej tego grania poznawać nie chcę.
Ostatnio zmieniony przez Totem Czw 12 Sty, 2012, w całości zmieniany 5 razy
Wysłany: Czw 12 Sty, 2012
Totem napisał/a
To akurat nie z tej płyty, ale obraz plus muzyka... Rewelacja, miód dla zmysłów. Dla mnie warto obejrzeć i wsłuchać się w te, wręcz apokaliptyczne, dźwięki:
http://www.youtube.com/watch?v=FgEYQOcnx7M
Totem, dzięki, skorzystam z oferty
Kawałek end game jest bardzo dobry, ciekawa rzecz, ale do genialności troszeczkę brakuje.
http://www.youtube.com/wa...n&v=mPct-PMzK8k
Ten igorrr bardzo ciekawy jest, z pozoru chaos, ale facet ma sporo inspiracji, pojawia się metal, blast pod Bacha, na żywo jak najbardziej. dobre widowisko muzyczne
Mnie tam Noisia kupuje całego i robi na morką szmatę. Może nie tak jak wcześniej, emocje z czasem trochę opadły, ale ciągle jestem zmiażdżony. Uwielbiam jeździć samochodem przy tej muzie.
Igorrr musi mieć kosmos w głowie. Nie ma innej opcji. Wiadomo, że taka twórczość nie podejdzie każdemu, ale gdy się już raz dosłyszy w tym chaosie ład to już prawie pewne, że już jesteś jego fanem
Co do ciekawych rzeczy to pewnie jest niektórym znany tutaj LUC, kiedyś dawno temu jak pisałem ktoś o nim wspominał. Jest to mianowicie raper z Wrocławia. Ciekawostka jest taka, że płytę o pozornie tajemniczym tytule "PyyKyCyKyTyPff", nagrał tylko i wyłącznie używając swojego głosu. Więc kwestia nazwy zostaje rozwiana, a tutaj próbka tego jak to brzmi:
http://www.youtube.com/watch?v=E1TxRtT10Tk
Niezły świr. Niestety, o całej płycie się nie wypowiem, znam pojedyncze kawałki oraz teledysk, ale przyswojone mam jego wcześniejsze rzeczy, np. płytę z Rahimem "Homoxymoromatura", dobra rzecz na której są bardzo ciekawe teksty. Tej płyty "39/89 Zrozumieć Polskę" też w całości nie znam, ale teledysk oraz numer świetny:
http://www.youtube.com/watch?v=WPzBLDpLYa8
Wielki szacunek dla kogoś kto zrobił wizualizacje tego kawałka.
Ostatnio zmieniony przez Totem Pią 13 Sty, 2012, w całości zmieniany 1 raz