A jakos tak na wspominki mi sie zebralo....w kazdym badz razie nie zapomniany dzien...metalmania 2007...Sphere na malej scenie a 60 min po nas Vital Remains na duzej...a potem bania z Lazaro i Suzukim w Olimpijskiej w Spodku....co to byl za koncert...zero sciemy nawet na dvd slychac skuchy...zero robionego materialu wsio nagrane co do nutki
mimo ze nie jestem milosnikiem slynnego deffa to Dechristianize od 4;10 mi sie podoba bo nie jest tam tylko blast a ciekawy riff i ladnie puszczony twin
Wysłany: Nie 08 Sie, 2010
Witam! A ja polecam blank, co innego. Dla miłośników ciężkich brzmień. doom-sludge-post metalu..
Odkryłem ostatnio bardzo ciekawy zespól aus Frankreich Nazywają się Year of No Light Muza miażdzy!! Poniżej linki do pobrania, album z 2006 "Nord" i instrumentalny z 2010 "Ausserwelt. Bardzo polecam, ciekawa nuta!!
@Totem, Ulver to wspaniała muza, wałkowałem ten album prawie rok, mistrzowie! Obok "Shadows of the Sun" można polecić tak samo awangardowe:
-(2003) A Quick Fix of Melancholy
-(2005) Blood Inside
czy też przepiekny concept album: (1998) Themes from William Blake's The Marriage of Heaven and Hell
Wysłany: Nie 15 Sie, 2010
jakby pliki na yt byly lamaniem praw autorskich to juz cale google by dawno lezalo, wiec chyba tak nie jest...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
AMEN napisał/a
Że niby pliki na Youtube nie są łamaniem praw autorskich?
Jak już chcesz tak dokładnie traktować regulamin to chyba trzeba usunąć cały ten temat.
Mówimy o forum a nie o YT.
I z tego co pamiętam, wszystkie akcje związane z piractwem były szybko usuwane, więc czemu teraz modzi mieliby zrobić wyjątek?
A poza tym temat dotyczy TYLKO polecania, muzyki a nie wskazywaniu źródeł pozyskiwania jej.
jakby pliki na yt byly lamaniem praw autorskich to juz cale google by dawno lezalo, wiec chyba tak nie jest...
Uwierz mi że artyści nie są zadowoleni widząc swoje całe albumy na YT
Do barta -> rozumiem że w temacie chodzi o polecanie muzyki, i większość robi to przez myspace, na ktorym zespoly swiadomie wrzucaja swoje kawalki. W moim odczuciu wrzucanie linku do YT gdzie ktoś sciągnał płytke, podzielił na kawalki i powrzucał jest takim samym piractwem jak wrzucenie tej płytki w jednym linku.
A że jest na to "przyzwolenie" to nikt juz na to nie zwraca uwagi.
Inną kwestią są oficjalne kanały zespołow na YT, na których wrzucają swoje kawałki albo sample. Wtedy zgoda.
Ostatnio zmieniony przez AMEN Nie 15 Sie, 2010, w całości zmieniany 3 razy
a skad wiesz, ze Ci ktorzy wrzucali ta muzyke na yt nie mieli jej wczesniej na oryginalnych plytach? poza tym, nie ma regulujacych to przepisow, to inaczej by to wygladalo, ja tez nie jestem zadowolony jak ktos mi w towarzystwie pusci baka, ale nie duzo moge zrobic, procz wyproszenia go...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Uwierz mi że artyści nie są zadowoleni widząc swoje całe albumy na YT
Niektóre płyty są wrzucane tam w dzień premiery i następnego dnia są pokasowane, wyświetla informację o tym, że autor/wytwórnia zgłosiła coś tam... nie wiem dokładnie teraz co tam to było dokładnie ale tak bywa.
_________________ hi-hat to tętno, stopa to serce.
a skad wiesz, ze Ci ktorzy wrzucali ta muzyke na yt nie mieli jej wczesniej na oryginalnych plytach? poza tym, nie ma regulujacych to przepisow, to inaczej by to wygladalo, ja tez nie jestem zadowolony jak ktos mi w towarzystwie pusci baka, ale nie duzo moge zrobic, procz wyproszenia go...
To samo można przeciez powiedziec w kontekscie plikow z torrentow cz rapidshire. Po za tym nie mowie że z tym walcze, bo z tym sie nie da w naszym kraju narazie walczyc, ale zastanowil mnie fakt usuwania linka z muzyką podczas gdy na YT odbywa się ten sam proceder tyle że nie trzeba nic ściagać, można sobie odrazu przesłuchac.
Polecam tez w tym temaie Gaslamp Killera, naprawde prawdziwy zabójca, albumy teasers i my trouble mind łykajcie bez zastanowienia, jeśli ktoś lubi takie klimaty.
Neo, jak już podałeś modeselektor, to jeszcze to - http://www.youtube.com/watch?v=bAkv1_1zMV0 mają niezłe. Wiem, że to cover, ale mi się podoba. Ogólne cała płyta Happy Birthday jest warta posłuchania
szymv znam b dobrze i się jaram, świetni producenci z Aparrata i Modeselektora, ale skoro już przy nich jesteśmy, to pewnie słyszałeś o ich wspólnym projekcie Moderat ? Właśnie wydali płytę zatytułowana po prostu Moderat, masz tutaj próbkę :
http://www.youtube.com/watch?v=oeq2nMzSu4c świetny minimalistyczny utwór !
http://www.youtube.com/watch?v=eslPKYQn3nQ a to już w ogóle wyrywa z butów !
Pozwolę sobie jeszcze edytować i się pochwalić, za tydzień jestem na Moderacie na koncercie, swoją drogą polecam cały festiwal, byłem rok temu - zachwycony na maksa ! : http://www.festiwalnowamuzyka.pl/
Z Kraka daleko nie masz, a obsada jest świetna
_________________ SPRZEDAM:
1. Obręcz Pearl 14' (8 śrub)
Ostatnio zmieniony przez Neo Pią 20 Sie, 2010, w całości zmieniany 1 raz