Wysłany: Nie 12 Lut, 2006 Muzyka - cos godnego polecenia
Nie slucham za duzo polskiej muzyki, ale trafila mi sie okazja na nowa plyte Kultu i poprostu jestem zaszokowany, plyta jest bombowa, i pod wzgeldem tekstow i instrumentow, szczegolnie sekcja deta. Odkladam kase na nastepne ich plyty, co mozecie polecic?
Vinnie Colaiuta & Steve Tavaglion-Cave Men szukalem roznych projektow V.C i do reki wpadla mi ta plyta, uzekla mnie swoja melodyjnoscia i ta gitara, naprawde, bardzo czesto sobie ja puszczam, szczegolnie kawalek 5 for Eddie
Fields of The Nephilim...
Mroczny, tajemniczy, klimat muzy... come back po 15 latach
Pierwsze wrazenie mierne, ale po chwili 'rewolwerowcy' totalnie mnie przekonali
Polecam słuchac wieczorem przy zmulonym świetle... wkręca lepiej od niejednego mrocznego filmu http://www.fieldsofthenephilim.co.uk/
Wysłany: Pon 13 Lut, 2006 Re: Muzyka cos godnego polecenia
Ded_ed napisał/a
Nie slucham za duzo polskiej muzyki, ale trafila mi sie okazja na nowa plyte Kultu i poprostu jestem zaszokowany, plyta jest bombowa, i pod wzgeldem tekstow i instrumentow, szczegolnie sekcja deta. Odkladam kase na nastepne ich plyty, co mozecie polecic?
Jeżeli chodzi o Kult to: "Posłuchaj to do Ciebie" (moim zdaniem najlepsza), "Spokojnie", "Muj wydafca". Nie wiem czy Ci przypasują, bo mają inny klimat, niż ostatnie dokonania Kultu. Nowej płyty nie słyszałem, bo zraziłem się piosenką "Kocham Cią a miłością moją" - która powiela schematy z 2 wcześniejszych płyt. Z Kazikowych rzeczy polecam "Cafe Rozdroże". Ciekawe muzycznie i fajne, dosyć ciężkie teksty.
Jeżeli chodzi o Niekult, czy Niekazika to spodobał mi się Skalpel - można to nazwać nowoczesnym jazzem chyba Mają swój styl, ale bywają nieco monotonni. Widzi mi się równięż Soundtrack z filmu Jarhead (polecam i film, i muzyczkię) takie gitarowe klimaty zmieszane z klimatem bliskowschodnim.
Disturbed - Ten Thousand Fists
musze przyznac ze ta plyta ma kilka naprawde fajnie zrobionych kawalkow
zgadzam się w 100% płytka jest dobra.z mojej strony jeszcze static-x "let's make war". od wczoraj mam ponadto "babylon" skindreda, jak lubicie reggae-core przeplatany balladkami to nie musicie szukać dalej:)
_________________ SPRZEDAM:
Alchemy prof. rock ride 20"
Ostatnio na TVP Kultura zupełnie przypadkiem trafiłem na koncert E.S.T. Jest to trio (fortepian, kontrabas i perkusja) grające coś, co można nazwać najprędzej psychodelicznym jazzem , muzyka dosyć ciężka w odbiorze, ale jak ktoś lubi takie schizy to szczerze polecam.
Ja polecam płyte Jill Scott Expiriens Live
drumer daje tam rade. Duzo fajnych
groovow zagrywek patentow poprostu
temat rzeka dla perkusistow lubiacych
taki Stuff
Dremor
Dla mnie wiecznie przeze mnie sluchana druga plytka WOOBIE DOOBIE, oraz plytka PiR2-transporter, lubie tez sluchac ostatnio plytke VIRGIL DONATI - stretch, z legend dla mnie to najlepsza wedlug mnie plyta Iron Maiden- Brave new world ( fenomenalne solowki klimat i brzmienie) itd itd to mi przyszlo narazie do glowy
Ja polecam płyte Jill Scott Expiriens Live
drumer daje tam rade. Duzo fajnych
groovow zagrywek patentow poprostu
temat rzeka dla perkusistow lubiacych
taki Stuff
oł jeah !! Eric Tribbett - posłuchaj bracie Vivian Green - z nią tysz pogrywa
Funky Masta !
Prawie jak Radii.O :]
Z masterów grających R'n'B Soul na perkusji
polecam również Arona Spearsa gra on z Usherem
na live koncert DVD USHER LIVE IN PUERTORICO 2005 ''ONE NIGHT ONE STAR''
Polecam wszystkim naprawde warte oglądniecia
To moj pierwszy post na tym forum wiec sie przedstawiam
mam na imie Maciek, od kilku lat gram(staram sie) na bebnach.Mieszkam w malym miasteczku przy granicy z Rosja
Z nowosci to zdecydowanie In Flames -come clarity-czadowy nnowy material.
Omijac nowe Children of Bodom miedzy innymi za cukierkowe brzmienie
Ja od siebie bym polecił Metallice szczególnie album St.Anger bądź Ride The Lightning, może oba albumy nie są nowe już mają kilka latek. Ale muzyka na obu płytach jest świetna. To ode mnie
Nic nie narzuam
Ostatnio przypadkiem odkryłem doskonały (choć nie o końca) album. Zespół się nazywa ZERO 7. Płytka "Simple Things". Kto lubi klimaty massive attack, morcheeby nie zawiedzie się. Doskonale się słucha w zimie bo z płyty po prostu cieplutko.....
_________________ Odery Privilege
Pearl FFS, Ludwig Supraphonic 79
Istanbul Agop & Mehmet
Jak ktoś lubi stary hard rock z hammondem w troche schizowych klimatach to polecam zespół Obiat. Poza tym Chaos A.D Sepultury i jeszcze wiele rzeczy ale szkoda miejsca na forum:P
ja polecam nową płytę The Strokes - First Impressions od Earth - świetne, gitarowe, wesołe PIOSENKI. może ten album nie wnosi bardzo wiele do gatunku, ale dla kogoś nie może odżałować rozpadu The Libertines (czyli na przykład mnie) - idealna!
7,5/10