Witam wszystkich. Potrzebuje nagrać perkusje (do covera) w domu. Posiadam tylko jeden mikrofon dynamiczny shure sv100. W związku z tym proszę o jakąś pomoc z ustawieniem tego i nagraniem. W czym tkwi problem? Nie mogę wydać ani złotówki więcej na żaden mikrofon/mikser ani nic takiego (Dlatego na żadnych opiniach o jakimkolwiek innym sprzęcie nie skorzystam ). Posiadam tylko tyle i muszę jakoś to nagrać Zdaje sobie sprawę jak kiepskie jest to rozwiązanie, ale mimo wszystko proszę o jakieś rady. Z góry dziękuje wszystkim za choć próbę pomocy!
ustaw go tak, żeby dobrze zebrał werbel i hat, nagraj równo i porządnie. Potem resztę elementów zestawu (stopa, tomy, talerze) podklej dobrymi próbkami z jakiegoś dobrego banku brzmień (np. Drumkit from Hell), ewentualnie nagraj kilka pojedynczych uderzeń każdego elementu swojego zestawu i potem użyj ich jako sampli do złożenia brakujących ścieżek.
nie będzie to 100% Twoja gra, ale z jednym dynamicznym majkiem nie powalczysz, jeśli chcesz bębny domiksować do kawałka a nie wrzucić na youtuba.
No właśnie sęk w tym, że to miało być do filmiku na yt chodziło mi głownie o gitarę (tam jeden mikrofon wystarczy spokojnie), ale myślałem, że dorzucę do tego perkę. A da się może użyć takich mikrofonów do wideochatów?
Jeżeli nie możesz wydać kasy warto spróbować coś pożyczyć, czasami jakiś kolega z
chautury ma mikrofony - mikser. Z jednym "majkiem" nie powalczysz, biorąc pod uwagę wzmacniacze w kartach muzycznych w zintegrowanych płytach jakość nagrania będzie mizerna.