Ostatnio zmieniony przez void Sro 06 Lip, 2011, w całości zmieniany 1 raz
Bębniarek
Wysłany: Sro 06 Lip, 2011
BaRt napisał/a
Z tym alternative to śmiech na sali. Chris zjada White'a na śniadanie. ROTFL.
Właśnie ta kategoria mi się najbardziej podoba , też bym na Niego na 100% zagłosował , co to znaczy "zjada" ? po prostu Jack gra od serca i to właśnie amerykanie czują , nie liczy się technika liczy się gra.
Ostatnio zmieniony przez Bębniarek Sro 06 Lip, 2011, w całości zmieniany 1 raz
_________________ Miszcz 1. quizu perkusyjnego w 2010 r.
Meinl
Bębniarek
Wysłany: Sro 06 Lip, 2011
Podoba mi się kategoria "POP" , chciał bym żeby pop w Polsce stał na takim poziomie , taki zespół jak Dave Matthews Band w naszym kraju nie wyszedł by poza swoją salę prób , a w USA jest to mega gwiazda.
dziwne... o ile dobrze pamietam to zawsze w tym plebiscycie byla jeszcze kategoria Jam Band i to tam zawsze prymowal Carter i Dave Mattews Band
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.
Jeśli chodzi o jam band to nie ma lepszej kapeli i lepszego perkusisty niż DMB i Carter.
Masz trochę Bębniarku rację ludzie generalnie, nie są innowacyjni, tworzą zespoły powielające schematy i brzmienie ich idoli, czego nie trawię. Słyszę zespół i po kilku dźwiękach myślę "fajne ale brzmi jak zespół X Y Z a wokal jak pan Ź".
a powiem, że zestawienie eleganckie. nie ma sie do czego przyczepić i myśle każdy jest na swoim miejscu. tym bardziej, że to co roku i za rok znow bedą pewne przetasowania w składzie, mnie osobiscie cieszy pozycja cartera, grohla i freese'a. no i questlove też zasłużył. co do mvp dla portka - to chyba na otarcie łez bo już za chwile będzie musiał do jakiegos reality show isc zeby o nim mówiono.
Dlaczego tak sądzisz ?, Portek zapisze się do jakiegoś składu, albo stworzy nowy i będzie grał, jest na tyle dobry i znany, że nie jest mu to chyba potrzebne.
Podoba mi się kategoria POP , chciał bym żeby pop w Polsce stał na takim poziomie , taki zespół jak Dave Matthews Band w naszym kraju nie wyszedł by poza swoją salę prób , a w USA jest to mega gwiazda.
No, bo ten zespół nagrał najlepsze płyty w latach 90-tych. Ale jak słyszałem ostatni utwór w radio - to byłem zachwycony poziomem grania w stosunku do pop kultury. Więc nie poluj na nich bezwzględnie wybiórczo.
Podoba mi się kategoria POP , chciał bym żeby pop w Polsce stał na takim poziomie , taki zespół jak Dave Matthews Band w naszym kraju nie wyszedł by poza swoją salę prób , a w USA jest to mega gwiazda.
dokładnie:)
Generalnie powinno się zerwać z takim myśleniem i starać się być innowacyjnym. Ja wychodzę z takiego założenia, że dobra muzyka się obroni i powinniśmy robić swoje nawet jeśli jest to mało komercyjne.