Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Perkusja » Forum Perkusja OnLine - katalog główny » Nowe czasopismo "Perkusista" z DVD.
Nowe czasopismo "Perkusista" z DVD.
Autor Wiadomość
Maxu

Wysłany: Wto 25 Lis, 2008   Nowe czasopismo "Perkusista" z DVD.

słyszeliście o nim, mieliście okazje przeczytać, posiadacie?

ja osobiście pokusisłem sie o zakup i nie załuje ale sama wartość DVD jest wątpliwa. audio testy instrumentów moim skromnym zdaniem są nie do przyjęcia ze względu na jakość dzwięku i koszmarne zdjęcia towazyszące im towazyszące.
krótka (bardzo krotka) szkólka łosowskiego tez pozostawia wiele do zyczenia chociażby ze zwględu na koszmarny montaż - plus niepotrzebny widok z gory ktory wogole nic nie wnosi i tylko dekoncentruje (jak zobaczycie to bedziecie wiedzieć o co mi chodzi).

samo czasopismo wypada juz lepiej...
ale moze niech ktoś z was sie wypowie!

klima 
Almighty of forum!

Wysłany: Wto 25 Lis, 2008   

ja wlasnie musze sie wybrac do empiku i zakupic, bo slyszalem rozne opinie...maxu, mozesz powiedziec co tam pniak napisal o zlocie w bydgoszczy?

PerkusjaOnline na Facebooku - https://www.facebook.com/ForumPerkusjaOnline

2725378 - zawsze na niewidocznym

Yahoo 

ja posiadam magazynek i jest bardzo pozytywnie zaskoczony. Grube pisemko dużo materiału. Zastanawiam sie nad prenumeratką.

http://www.youtube.com/jasinskimusic

Maxu

klima: pniak nie wypowadał sie dobrze o organizacji ale mowil ze atmosfera była fajna o ile dobrze pamiętam...

yahoo: nie uważasz ze to DVD jest słabe? (oczywisicie sam fakt ze jest, jest na plus)

Bębniarek

Zakupiłem gazetkę , ogólnie pomysł fajny , widzę potencjał , sporo zapożyczeń z najlepszych wzorców , ale to dobrze bo jak się uczyć to od najlepszych.
Ważne że twórcy poszukują i są kreatywni , o to właśnie chodzi , co do płytki to faktycznie testy są takie sobie , ale wszystko z czasem nie od razu Kraków zbudowano :)
Jestem za i dobrze że jest coraz więcej tego typu pism na rynku.

joj0 

ile kosztuje ;) ?

klima 
Almighty of forum!

joj0 napisał/a
ile kosztuje ;) ?

15 zl :)

Yahoo 

Maxu napisał/a
klima: pniak nie wypowadał sie dobrze o organizacji ale mowil ze atmosfera była fajna o ile dobrze pamiętam...

yahoo: nie uważasz ze to DVD jest słabe? (oczywisicie sam fakt ze jest, jest na plus)

DVD jak DVDa ale tego wczesniej nie bylo i dla mnie to duzy +. Wazne ze sie staraja i jest jak dla mnie fajna gazetka

joj0 

a to spoko, a ile str ?

Yahoo 

Wysłany: Sro 26 Lis, 2008   

106

Brud@s

[quote="klima"]...maxu, mozesz powiedziec co tam pniak napisal o zlocie w bydgoszczy?[/quote]

Fragment wywiadu z Piotrkiem Pniakiem z czasopisma "Perkusista"
"Organizator, który zabiegał żebym wystąpił, przyjął wszelkie moje warunki sprzętowe, po czym po przyjeździe na miejsce, tuż przed rozpoczęciem warsztatów powiedziano mi, że żadnych instrumentów nie będzie. Wyobraź sobie masz warsztaty i chcesz na nich pokazać całe spektrum możliwości jakie dają instrumenty perkusyjne - już na wstępie nie masz szansy bo takowych nie ma. Przygotowujesz podkłady muzyczne na tę okazje, siedzisz i kombinujesz co zrobić by było ciekawie, inaczej. Chcesz zaprezentować utwór na perkusje z taśmą. Grasz jak zwykle, w słuchawkach, wyczyniasz cuda, żeby barwowo dopasować się do detali podkładu, i co? Na koniec dowiadujesz się od słuchającej w napięciu publiczności, że nikt poza tobą, oprócz twojego bębnienia, nie usłyszał ani jednego dźwięku. Paranoja
Ustalasz sobie jakieś założenia...
...Dobrze, że wziąłem swoje mikrofony do zestawu, bo z tym też był problem.
...jak się później okazało zostajesz przez organizatora, żeby nie używać niecenzuralnych słów, totalnie skrytykowany...
...Karygodny i jedyny , na szczęście, tak wyraźny przykład amatorskiej organizacji imprezy, w której brałem udział. DOBRZE, ŻE KLIMAT BYŁ BARDZO FAJNY, A PUBLIKA NAPRAWDE SUPER - PRZYNAJMNIEJ TO"

klima 
Almighty of forum!

o.O tyle powiem...

Maxu

to znaczy ze było inaczej? :)

klima 
Almighty of forum!

Wysłany: Czw 27 Lis, 2008   

z tego co widzialem to pniak narzekal jedynie na brak mika do hata, gdzie zdarzylo sie to po prostu z niedopatrzenia akustyka, ktory musial naglosnic tez Virgila, co bylo nie lada wyzwaniem, a teraz pniak robi z tego afere...zreszta jak dla mnie nic ciekawego nie powiedzial, po 20 minut gadania zrobil sie nudny, bo uwierzcie mi naprawde nie chce mi sie sluchac jaka to nie jest fajna kobieta z Edyty Bartosiewicz czy kogo tam on omawial...a teraz jak to czytam to sie zastanawiam wtf?

rysiolek

Wysłany: Sob 29 Lis, 2008   

Ja też się zawiodłem jeśli chodzi o to dvd. Widząc że mają na niej być lekcje ucieszyłem się - a tu co ? Chwila strojenia i koniec :/ . Co do samego czasopisma to okej :}.

kojlak
KKK

Wysłany: Sob 29 Lis, 2008   

Słuchając tego co Pniak gada, uważam, że bardzo chciał nakarmić swoje ego... zwykle gwiazdy nie naciskają na innych, że jakie to one nie są super fajne, tylko po prostu świetnie grają... a on nawet zagrał nieciekawie. nie dlatego, ze prosto, bo to plus, ale dlatego, że kolesiowi brakuje feelingu. walił w te gary jakby dotykały jego żonę... -.-
Ogólnie jego występ mi się nie podobał... i co z tego, że nie miał niektórych instrumentów... na prawdę mógł się bardziej wykazać. nawet na spontana.

Takie moje zdanie... a jak się komuś nie podoba to nie najeżdżać. mam prawo do własnej opinii.

A co do samej imprezy to klimat był spoko! :) Ja chcę jeszcze...

I pytanie nt. gazetki... w jakich sklepach ją dostanę? oprócz empiku itp?

Pater Noster 
generation nothing

Wysłany: Pią 05 Gru, 2008   

Gazeta jest spoko. Duży rozrzut osobistości przedstaiwonych w gazecie, choćby Richardson z Feeder, którego bym sie nigdy nie spodziewał. Nie przeszkadza mi szczególnie, że to w wiekszości przedruk z innej gazety. 14 zł raz na dwa miesiące to mała kasa jak za fajną gazetke, która myśle, że z każdym numerem będzie lepsza.

A_New_Morning

Wysłany: Pią 05 Gru, 2008   

kupiłem, jak dla mnie bardzo na plus. Zmieniłbym jedną rzecz - wypowiedzi muzyków i inne cytaty proponowałbym pisać kursywą, a nie jak do tej pory za pomocą cudzysłowia - byłoby o wiele bardziej czytelnie i przejrzyście. No i zdarzają się błędy typu System of the down :) ale ogólnie gazeta bardzo mi się podoba!

Marsz

Wysłany: Nie 07 Gru, 2008   

Też kupiłem...narazie przegladałem DVD !
Ciekawe ile na rynku wytrzyma....narazie to jest dla mie kolejna gazeta która przechodzi próbe "być albo nie być" i fajna reklama DrumCenter w srodku;)

Biafra 

Wysłany: Czw 01 Sty, 2009   

Mnie się też gazeta podoba. Sporo treści merytorycznej, dużo testów. Bardzo na plus. A co do dvd, to rzeczywiście pierwsza część taka sobie, ale wszystko przed nimi. Trzymam kciuki za redakcję.

A_New_Morning

Wysłany: Czw 15 Sty, 2009   

Jeśli są na forum jacyś bębniarze ze Zduńskiej Woli lub okolic to mam bardzo miłą informację - dzisiaj zupełnie przypadkiem natknąłem się na magazyn Perkusista w kolporterze w Carefoure. Poszedłem tylko kupić czekolade i ice tea, a wyszedłem z Perkusistą :) miłe zaskoczenie.

Biafra 

Wysłany: Czw 15 Sty, 2009   

Widziałem dzisiaj w empiku, że już jest nowy numer. Duży wywiad z Beatą Polak, a w warsztatach DVD o werblu.

XS 

Wysłany: Pią 16 Sty, 2009   

Ja mam prenumerate! W koncu jakies czasopismy na poziomie. TopDrummer to same reklamy i nic nie znaczace wywiady! W Perkusiscie jest juz wiecej materialow oraz nawet pomocnych rad! Polecam! 100x lepsze od "TopLamera"

OddBall

Wysłany: Pią 16 Sty, 2009   

Masz prenumerate??? A dostales juz nowy numer, bo ja nie - a tez mam. Z tego co wiem, to prenumeratorzy mieli dostawac wczesniej...

Biafra 

Wysłany: Nie 18 Sty, 2009   

Zakupiłem dzisiaj nowy numer Perkusisty. Jak najbardziej polecam, cała masa ciekawych artykułów. I to na co od dawne czekałem - porządny test werbli Tama Warlord :)

klima 
Almighty of forum!

no ja rusze sie do empiku w poniedzialek i tez zainwestuje w nr 2 :) mnie najbardziej interesuje komentarz organizatorow zlotu odnosnie wypowiedzi pniaka...a co do werbli to wiesz dobrze Piotrek ze tama mnie nie rusza :P btw chcesz jakiegos warlorda zakupic?

Pater Noster 
generation nothing

średnio na jeża ten 2 numer

Biafra 

klima napisał/a
chcesz jakiegos warlorda zakupic?

Nie wiem może kiedyś w przyszłości. Interesują mnie po prostu opinie na temat tego sprzętu.

Matt485 

Mnie gazetka sie bardzo podoba, duzo tresci, wiele opini na temat zespołow i wkońcu jakieś krtytczne spojrzenie na niektórych artystów... Na ten przykład, wrzucili na listę znanych perkusistów, o nie mistrzowskich umiejętnościach, chyba każdemu znanego Larsa Ulricha, który nawiasem mowiac widnieje na plakacie dołaczonym z gazetą. A co do płytki to jest to dopiero okładka dla całej serii, więc stosując sie do pewnego mądrego przysłowia, poczekajmy na następne płytki i wtedy bedzie można skrytykować. A sama gazetka jest na 5... :smile:

XS 

Wysłany: Wto 20 Sty, 2009   

OddBall, Mam prenumeratę dostałem pierwszy nr. już dawno teraz czekam na drugi. Prenumeratorzy dostają wcześniej, ale to w teorii. Zadzwoń do nich najlepiej.

[size=9][ Dodano: Wto 20 Sty, 2009 ][/size]
Własnie doszedł drugi numer! Dobra szkółka na werbel! No co tu gadać naprawdę to czasopismo warto kupować! Ja zaprenumerowałem odrazu, wiedziałem jak to będzie mniej więcej wyglądać. Bo Gitarzysta to to samo wydawnictwo a to też dobra gazetka :)

Matt485 

Wysłany: Pią 23 Sty, 2009   

No... mi tez sie iloraz fajnosci podniusł... Mam Plakat z Terrim... No a gazeta to poprosu Diament...

Ar 

Wysłany: Pią 30 Sty, 2009   

Narobiliście mi chęci. Niestety u mnie na zadupiu nie można tego dostać dlatego zamówiłem nowy numer i ten stary na Avancie, już się nie mogę doczekać.

P.S. Gdzie można znaleźć info o prenumeracie? W magazynie?

shdw

Wysłany: Pią 30 Sty, 2009   

Tak, lub na stronie avt.pl

Pater Noster 
generation nothing

Wysłany: Czw 26 Mar, 2009   

plakaty to mogły by byc bardziej w stylu tego z gościem z tool niz tego z pniakiem.

meinl22 
www.indepths.pl

Wysłany: Czw 26 Mar, 2009   

na DVD Łosowski więcej gada niż gra pokazuje.
mógłby to nieco zmienić więcej pograć więcej ćwiczeń

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Perkusja » Forum Perkusja OnLine - katalog główny » Nowe czasopismo "Perkusista" z DVD.