Wysłany: Wto 25 Sty, 2011
nie mozecie pisac o tym kto ma jaka energie i ze jeden jest w tym lepszy a drugi gorszy...to jest w pizdu subiektywne uczucie, ja mega energie czulem i na entombed i na behemocie i na rhcp i na wszystkich ciary mnie przechodzily jak grali i byl kociol...
takze mierzenie kapel pod katem energi na scenie nijak ma sie do tego co dana kapela gra, serio
Th0rn - slabe foto malego, gdzie rogi?
kurde nie no, musze wpasc musowo do tego kraka!
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
a dla mnie w tym jak zapodali na koncercie, to mlyn byl taki, ze poezja
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
http://www.youtube.com/watch?v=wLYTKzvP5w8 albo tu jak mawiał Max 100 % of pure energy. kurde najlepszy moemnt songu zaczyna się od 2:30, normalnie mega ciary mam, a wiedziałem to video z 1000 razy, i ten ryk maksa w 3:06 minucie, ah warto żyć i to rzucenie sie na Andreasa przez fana pod koniec bezcenne
tak więc co dla jednego jest mocą i złem dla drugiego może nie być i choć cieżko to pojąć że sie różnimy to nie ma wyjścia trza akceptować
Ostatnio zmieniony przez Anarchismo Wto 25 Sty, 2011, w całości zmieniany 4 razy
jak jestes taki maniak brazylijski to rozumiem ze stara gwardie pod szyldem RDP znasz....nagrali zajebista plyte o tytule Anarkophobia...jakis 80 ktorys rok...o ile pamietam...
Po raz kolejny się uświadamiam w tym, iż pewne osoby się tu notorycznie klepią po pleckach. Szkoda...
Raczej średnio nam to klepanie po plecach idzie biorąc pod uwagę fakt, że się nie zgadzamy
Cytat
....wybaczcie ale jak poslucham 3-4 takich kapel to kazda gra podobnie zeby nie powiedziec tak samo...
Wiesz Michałek...sam lubie dobrego deathu posłuchać...znasz mnie Z tym, że taki argument w ustach fana DM to bardzo obosieczna broń bo tego typu stwierdzenia równie dobrze można użyć do samej sceny DM. I mówię to bez grama złej intencji
Cytat
oj tam nie metal=blast....pisalem wczesniej dla mnie metal to moc, zniszczenie, agresja, adrenalina, pieklo ze sceny a nie tylko blast...musi byc tez odpowiedni image zeby to wszystko mialo rece i nogi....nie sama muza tylko jeszcze ta cala otoczka ktora sprawia ze kapela jest dla mnie kapela metalowa....gdzie wszystko ma swoje miejsce...muzyka a nastepnie caly odbior zespolu i oprawa....cos ala Behemoth kumasz o co mi chodzi...tam wszystko jest jak zegarek...chlopacy nawet wiatraki lbami robia w tym samym tempie i w ta sama strone...wszystko jest dopracowane wlacznie z machaniem dyniami i zachowaniem na scenie...to jest moc!
Popraw mnie jeżeli źle rozumiem. Kapela może jebać na pełnym skillu bez grama gejozy w muzyce ale jeżeli mają trampki i chodzą w rurkach to to automatycznie dyskwalifikuje ich jako metalowców (w sensie granej muzyki) ?
Cytat
...a widzisz...Soulfly to dla mnie slabość...Sepulture lubilem a Soulfly mi nie wchodzi....
To jeszcze zależy jaki Soulfly. Bo dwa ostatnie, mimo że to powrót do metalowego grania są okrutnie biedne Za to pierwsze dwie płyty to dla mnie mistrzostwo świata. Niezależnie od tego czy nazwiemy je metalem czy nie
Cytat
spoko mi tez bylo smutno jak Chuck zmarł....
Ja się popłakałem a potem upiłem do nieprzytomności jak zastrzelili Darrella. Serio.
Cytat
no masz racje - nic nie dodawaj - bo jak zrobie coming out z moim drugim i trzecim projektem, nadzganym swingiem, d`n`b i minimalem z detroit - to Ci rura zmieknie i slowka o tepocie i zamknieciu Ci we wlasnej dupie uwiezna.
Siema Blanker !! To ja się zapisuję na pierwszy egzemplarz! Czekam z wypiekami na twarzy, drżacymi rękami i nawet sobie zapas pampersów kupiłem Mam nadzieję, że te materiały zmiażdzą mnie swoją precyzją, zgwałcą techniką wykonawczą i ogólnie pokażesz wielu pseudo-zawodowcom w tym kraju i za granicą też gdzie ich miejsce
Mam nadzieję, że skumałeś żartobliwo ironiczny ton wypowiedzi i nie strzelisz focha jak Cichopek w M jak Miłość
Cytat
Tak mine znasz jak Telesklep
No ale skoro robisz już sobie osobiste wycieczki to proszę bardzo. W telesklepie to chyba kupiłeś swojego psa
A jeżeli chodzi o moc i siłę w metalu...to jak dla mnie...to jest klasa sama w sobie...i IMO żaden blast jeżeli chodzi o mięcho i cios w ryj nawet nie ma do tego startu
po to zeby znawcy jak Ty mogly sie wypowiedziec i zripostowac jakims mega modnym kawalkiem
Tele co do tego.... "Popraw mnie jeżeli źle rozumiem. Kapela może jebać na pełnym skillu bez grama gejozy w muzyce ale jeżeli mają trampki i chodzą w rurkach to to automatycznie dyskwalifikuje ich jako metalowców (w sensie granej muzyki) ? "
W moich oczach leca na lep na szyje...oczywiscie ze moga se tak grac...ale dla mnie brak elementu wygladu odpowiedniego na scenie oraz brak ruchu scenicznego to na dziendobry chce mi sie wyjsc z koncertu...oczywiscie mowie o death metalu....nie wyobrazam sobie abym ze sphere na gig wyszedl w bialych trampkach i spodniach bahamkach...no sorry man...ja musze miec caloksztalt...a jak dla innych...wolny kraj....jak slucham plyty i nie widze ich to se moga nawet w majtach grac ale na koncertach jakies kanony powinny byc zachowane no
W moich oczach leca na lep na szyje...oczywiscie ze moga se tak grac...ale dla mnie brak elementu wygladu odpowiedniego na scenie oraz brak ruchu scenicznego to na dziendobry chce mi sie wyjsc z koncertu...oczywiscie mowie o death metalu....nie wyobrazam sobie abym ze sphere na gig wyszedl w bialych trampkach i spodniach bahamkach
To chyba się w tym temacie nie porozumiemy nigdy Bo dla mnie kapela nie musi zakładać skór, ćwieków, koszulek z kozłami, łańcuchów, nie musi pluć krwią żeby zasłużyć na miano metalu Cały rozdźwięk między nami polega imo na tym, że 90% metalu jakiego słuchasz to death metal a u mnie te proporcje są dokładnie odwrotne. Nie chcę pisać tego w kategorii wyrzutu ale chyba, jeżeli chodzi o metal to mam troszkę szersze, lub bardziej komercyjne jak wolisz, horyzonty.
Example. Kolesie wg Twoich kryteriów absolutnie nie powinni nazywać się metalem. Image Twoim zdaniem z dupy - szelki, białe koszulki, kapelusiki, grzywki zaczesane na lewo Ale co z tego skoro wchodzi ten numer i jest jak to kiedyś powiedziałeś...zapierdol jak siemasz Wiktor Zero pedaliady, melodyjnych wokali czy dyskotek. Czysta moc, moment od 2.55 to jest taki kick in the face, że aż ciary chodzą. Kolesie wzięli sobie to co najlepsze z death metalu i łączą to z corem, djentem tak jak im wygodnie a mieszanka wychodzi piorunująca. I tak Cię nie przekonam ale uważam, że niejedna stricte deathowa kapela nie ma do nich startu jeżeli o moc i agresję chodzi.
masz racje Kubus nie przekonasz mnie )) dla mnie musi byc calosc...a nie tylko muza w szelkach...dwa...przesluchalem to dwa razy...i hmmm wlecialo i wylecialo...nie porwalo mnie...tak czy siak...ciesze sie ze sie nie zgadzamy... tak by bylo nudno. owszem...90% a nawet powiem 95% metalu co slucham to death...bo dla mnie poprostu nie ma innego metalu no....procz Slayer, Testament, Dimmu Borgir i Emperor...reszta co slucham to generalnie death...taka muzyke gram i z taka obcuje....powiem wiecej...ja muzyki malo slucham....bo generalnie caly tydzien gram na bebnach...po pracy...przed praca...w weekend...proby z zespolami, lekcje...sam gram do pilotow w sali...nie mam czasu na muzyke do sluchania...wiec jak juz znajde sobie chwile to oddaje sie death metalowi bo w tym sa moje inspiracje...tego nie zmienie...ale w sumie dobrze mi z tym....masz racje dla mnie metal = death metal....dla mnie to jedyna sluszna droga...nie lubie polsrodkow
pzdr
...bo generalnie caly tydzien gram na bebnach...po pracy...przed praca...w weekend...proby z zespolami, lekcje...
Tia, jasne... a żonę i dziecko to we śnie obsługujesz...
Sprzedaj mi ten patent.
na szczescie zone mam kochana i rozumie...oczywiscie ze kazda wolna chwile spedzam z synem...ale wychodze z domu o 6-7 a wracam o 20 kazdego dnia...w weekend tylko w niedziele robie sobie troche wolniejszy dzien bo sobota cala zawalona lekcjami i probami...Teo...zlotego srodka i patentu na to nie ma...poprostu trzeba grac i juz...\
515 - tak samo glupio Ci odpowiadam jak ty mi wiec o co Ci chodzi...przynajmniej masz rozmowe na Twoim poziomie...
no masz racje - nic nie dodawaj - bo jak zrobie coming out z moim drugim i trzecim projektem, nadzganym swingiem, d`n`b i minimalem z detroit - to Ci rura zmieknie i slowka o tepocie i zamknieciu Ci we wlasnej dupie uwiezna.
Ja mam tylko pytanie. Jaki to będzie SWING, jakie D'n'B i jaki Minimal z Detroit, skoro o tej muzie nie masz, jak mniemam, pojęcia. Taki wniosek wyciągam z tego co piszesz na forum. Np. że metal jest über alles i hooYa!
Ależ drogi Kubo, nie oceniaj tak brutalnie. ;p Co do swinga w wykonaniu blankera myślę, że to byłoby coś w rodzaju tsss tss tss tss, one... two... one, two, three, four trrrrr ratatatattatatata. (no offence, nie mogłem się powstrzymać )
Metal był jest i jeszcze długo będzie! Ale taki prawdziwy, nie emo-cioty.
Hehe ktos tu po raz kolejny kij w mrowisko probuje wsadzac, a tak ladnie juz temat przygasal W zasadzie to nazwa tematu powinna sie powoli przeksztalcac w "opisz mi swoj metal" Ja zapodam w takim razie szybkiego linka do swojego "nieprawdziwego metalu", "false metalu", niech nawet bedzie ze to disco polo
Kwintesencja nowoczesnego ciezkiego grania jak dla mnie
Tak z ciekawosci lukasz, mam dla Ciebie male pytanko. Jak mialbys wybrac z tego co zaraz napisze jedna kapele, to ktora bys wybral? Wystarczy mi krotka odpowiedz a lub b bez specjalnych uzasadnien
a) kapelka grajaca "prawdziwy"(wg Ciebie) metal, wygladaja jak cioty
b) kapelka grajaca "nieprawdziwy"(wg Ciebie) metal, wygladaja true-metalowo
Ostatnia płyta Despised Icon jest strasznie monotonna. No jest parę wałków takich jak MVP, Diva of Disgut, które są świetna, ale całościowo to cały czas ten sam schemat. Przypierdzielić, i zrobić zwolnienie ... Trochę nudno. Podobno The Healing Process jest świetny, ale osobiście nie słyszałem.
Wysłany: Nie 30 Sty, 2011
dobra zamykam temat, bo z w miare normalnych wypowiedzi zeszliscie juz tak nisko, ze szkoda to czytac...