Wysłany: Sro 16 Maj, 2007 Ostatnie pytanie o Buddiego Richa - dyplom w fazie koncowej.
Yo,
Koncze juz pisac dyplom o Buddym.
Jeszcze jeden maly question:
Napiszcie prosze wszystko co wiecie o tributes zagranych dla Richa. Kazde info mnie ucieszy. Moga byc tytuly, krotkie info co tam zobaczyliscie, kto tam gral etc.
wiem ze tributy grali: dave weckl, vinnie colaiuta i steve gadd razem, neil peart, dennis chambers i tu sie konczy moja wiedza. tyle to prawdopodobnie i ty wiedziales. a tak btw: use the google.
Grali m.in: Weckl, Coulaiuta, Chambers, Belson, Gadd, Peart, Colouhan, Hakim, Bissonette, Collins and many, many more.
Generalnie grali numery Buddiego choć czasami zdziebko przerobione np. Slo Funk zagrany przez Hakima wbił mnie w glebę. Niby podobnie a jednak inaczej.
Dodam również, że same tributy to nie tylko odegranie numerów Richa ale OGROMNY pokaz sztuki perkusyjnej. Pojedynek Chambersa, Bellsona i Bissoneta jest w skrócie: ochujenny!!!
Każdy z pałkerów którzy tam grali miał okazję zagrać nie jedno a kilka solówek i to chyba było w tym najfajniejsze. Ogromna różnorodność.
_________________ No risk, no progress!!!
Ostatnio zmieniony przez erobeson Pią 18 Maj, 2007, w całości zmieniany 1 raz
"Burning For Buddy - A Tribute To The Music Of Buddy Rich"
"Making Of Burning For Buddy: Tribute To Buddy Rich"
"Salute to Buddy Rich Featuring Phil Collins, Dennis Chambers, Steve Smith & The Buddy Rich Band DVD"
Mam dwa tributy zorganizowane przez rodzinę Richa i Zildjiana. Chcesz? Za browar?
Nie mam tego jak przegrać bo to VHS.
Ale na youtube jest wrzucone więc śmiało
Mam dwa tributy zorganizowane przez rodzinę Richa i Zildjiana. Chcesz? Za browar?
Nie mam tego jak przegrać bo to VHS.
Ale na youtube jest wrzucone więc śmiało
Marsz, niestety nie.
saymon1984, jutro postaram się zorganizować drugi magnetowid. Jak przegram to puszczę Ci PW o adres. Musimy se pomagać... nie? o dvd nawet nie myśl
Erobeson dobry z ciebie czlek! ale moze sie na fatyguj..
powiedz mi prosze po krotkce dokladny tytul oraz kto tam gra i co gra. Ja po prostu mam rozdzial tributes - i musze tam kazdy z nich opisac po krotce a w bibliografi (w tym wpadku filmografii) podac dokladne dane tworcow etc. A oddac musze do czwartku eehh czas zlecial szybko
Marsz, niestety nie.
saymon1984, jutro postaram się zorganizować drugi magnetowid. Jak przegram to puszczę Ci PW o adres. Musimy se pomagać... nie? o dvd nawet nie myśl
świetnie ale czy bedziesz taki łaskawy i napiszesz mi kto tam gra?
saymon1984, Marsz, osobiście widziałem trzy tributy. Nie pamietam dokładnej nazwy. Więc tak:
na częśći I grali: Luie Belson, Gregg Bissonette i Dennis Chambers.
Na II: Omar Hakim, Neil Peart i Will Colouhan,
Na III: Dave Weckl, Steve Gadd i Vinnie Coulaiuta.
(sprawdź pisownię bo nie jestem pewien)
Założenie tributów jest takie, że każdy z nich gra trzy czy cztery numery z big bandem (wszyscy z tym samym). Graja numery które wykonywał Buddy Rich ze swoim składem. Oczywiścei każdy z nich gra inaczej więc i numery sporo róznia się od oryginałów. No ale nie ma co ktrć.. szczęka opada!!!!
W częściach I i III można obejrzeć drum battle w wykonaniu zaproszonych gwiazd... oj, jest na co patrzeć!!!