Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Perkusja » Forum Perkusja OnLine - katalog główny » Perkujsa - hobby czy sposób na życie?
Perkujsa - hobby czy sposób na życie?
Autor Wiadomość
Engram

Wysłany: Czw 07 Wrz, 2006   

ano...jakąś laskę trzeba by kupić i krem na zmarszczki :roll: :wink:

Qbs

lukasz napisał/a
A jest jakaś zasada, że młodszy człowiek ma większą chłonność umysłu? W sumie kiedy grasz powiedzmy 20 lat to chyba nie ma znaczenia kiedy zacząłeś? Czy się mylę?

jesli dobrze pamietam...
w wieku ok. 12-14 lat zachodzi proces lateralizacji po, ktorym trudniej 'chlonac' jezyk obcy (chodzi o roznice miedzy language acqusition a language learning - kto chce ten wygoogluje bo mi sie nie chce tlumaczyc ;]). teoretycznie odnosi sie to tez do muzyki i innych rzeczy ale jest pelno swietnych bebniarzy, ktorzy zaczeli np. w wieku 18 lat, a nawet pozniej (np. ja, Teleskop... :lol: :lol: :lol: :lol: )
It is a physical experience as real as any other.

mafijozoo

a dzieci to dlatego szybciej sie uczą in my opinion, bo nie mają jeszcze złych nawyków we krwi. Ot cała filozofia. A dla dorosłego przebijać się np. z jakimiś nowymi rzeczami, to jest tragedia. Tak jak np. z prawidłowym trzymaniem pałek, co wiem z autopsji - pałki same wracają do miejsc wyuczonych i trzeba dużo zawziętości i cierpliwości, żeby siedzieć i bacznie przyglądać się łapom podczas ćwiczenia. Dziecku pokażesz jak ma trzymać pały i będzie się tego trzymać.

Greena

Wysłany: Pią 08 Wrz, 2006   

Qbs napisał/a

(...) ale jest pelno swietnych bebniarzy, ktorzy zaczeli np. w wieku 18 lat, a nawet pozniej (np. ja, Teleskop... :lol: :lol: :lol: :lol: )

Qbs, Twoj komentarz po prostu spadl mi z nieba :) .Po stwierdzeniu, ze jest za stara na to, aby uczyc sie tego co dzieciaki w wieku 13 lat, (czyt. jestem przegrana juz na starcie jesli chodzi o bebny), mialam dola przez 3 dni. heh, jedyne co by mi pozostalo to chyba grac reagge :? Zaluje nie mam 13 lat i obecnej swiadomosci, ale coz...Pozdrawiam :)

Th0rn

ja zaczalem majac 21 ;)

Greena

Uff, a juz myslalam, ze jestem jedyna:P :wink:

borbah 

no...czyli moj 15 rok zycia (wtedy zaczalem) jeszcze nie jest taki zly :) ok myslalem ze to jest juz absolutnie za pozno na jakas powazniejsza gre ;) hehe a tu widze ludzie zaczynaja pozniej i zamiataja ;)

lukasz

Ja miałem 17 lub 18. Nie zamiatam, ale kwalifikuję się do starszaków :)

Qbs

wg. mnie na nauke gry na instrumencie nigdy nie jest za pozno, bo ciezko dla mnie znalezc w grze na instrumencie odpowiednik 'chloniecia' jezyka, ktore zachodzi przed lateralizacja ;]
poza tym zeby opanowac podstawy naprawde nie trzeba nadludzkich zdolnosci tylko po prostu rzetelnej pracy :)

Yahoo 

Wysłany: Sob 09 Wrz, 2006   

wedlug mnie to wiek nie ma roznicy aczkolwiek im wczesniej tym lepiej, dzieci nie maja tak wielu zajec i moga smialo cwiczyc. Ja zaczalem nauke w wieku 15 lat bodajze i fakt wtedy mialem wiecej czasu potem bylo liceum i bylo juz ciezko a teraz studia i hmm niby tego czasu duzo ale jakos checi do cwiczenia mniej. Jestem bardzo zadowolony ze akurat zaczalem od nauki w collegu z swietnym nauczycielem. Ale to bylo tylko 2 lata nie cale.
Teraz bez perkusji sobie zycia nie wyobrazam pomimo ze jestem slabiutki :) ale ciesze sie z tego co umiem chociaz gdy poogladam ludzi wymiatajacych to sie czesto niezle dobijam ale ogolnie trzeba sie cieszyc z tego co sie umie.

http://www.youtube.com/jasinskimusic

Yagarn

Wysłany: Pon 18 Wrz, 2006   

Hm... A ja mam lat 15, świeżo ukończone, a perke kupiłem jakieś 5 miechów temu :)

Czyli mam szanse cośkolwiek osiągnąć (oczywiście cięzka praca itd. itp. ;) )

Aczkolwiek uważam, że akurat wiek nie ma zbyt wiele do "gadania" tutaj. Ważna jest praca, praca, praca i trochę talentu :roll:

A.r.t.

najwazniejszy jest luz :], robic w zyciu to co sie lubi, nie napinac sie na nie wiadomo co, nie wywyzszac sie przed gorszymi i nie kulic przed lepszymi. odnoszac sie do tematu, gram hobbystycznie :]

borbah 

luz to podstawa ;) na tym opiera sie moje zycie (zdrowy luz :) jestem generalnie pozytywnie nastawiony na wszystko ) ale jak ktos na przyklad chce wykonywac muzyke zawodowo ? trzeba sie troche napiąc :)

TYTOOS

Wysłany: Wto 19 Wrz, 2006   

Qbs napisał/a
lukasz napisał/a
A jest jakaś zasada, że młodszy człowiek ma większą chłonność umysłu? W sumie kiedy grasz powiedzmy 20 lat to chyba nie ma znaczenia kiedy zacząłeś? Czy się mylę?

jesli dobrze pamietam...
w wieku ok. 12-14 lat zachodzi proces lateralizacji po, ktorym trudniej 'chlonac' jezyk obcy (chodzi o roznice miedzy language acqusition a language learning - kto chce ten wygoogluje bo mi sie nie chce tlumaczyc ;]). teoretycznie odnosi sie to tez do muzyki i innych rzeczy ale jest pelno swietnych bebniarzy, ktorzy zaczeli np. w wieku 18 lat, a nawet pozniej (np. ja, Teleskop... :lol: :lol: :lol: :lol: )

Qbs, studiujesz anglistyke? :) W kazdym razie pozdro dla innych drummerow studiujacych ten srednio ciekawy kierunek!:)

TYTOOS

Qbs

Wysłany: Wto 19 Wrz, 2006   

Tytoos: skonczylem juz :)

Szop Pracz

Wysłany: Czw 21 Wrz, 2006   

Kiedy wiesz, że to to, to... wiesz, że to to. Nie pytasz innych, tylko robisz swoje i wiesz, że się uda.
Vinnie Colaiuta nie zaczynał od małego i jakoś mu poszło

A propo wieku, zauważcie, że im kto starszy tym częściej powtarza, że uczyć się można było za młodu, a teraz już po ptakach;)

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Perkusja » Forum Perkusja OnLine - katalog główny » Perkujsa - hobby czy sposób na życie?