::DZIKI::
Wysłany: Wto 01 Maj, 2007 Piosenki z łatwymi rytmami dla początkującego
Witam, mam na imię Michał, mam 16 lat, mieszkam w Zawierciu. Muzyki słucham bardzo wiele, praktycznie wszystko, od klasycznej, po dobry rock, metal... Przy czym musi być to dla mnie coś dobrego, ambitnego i wartego uwagi. Nie słucham tylko techna, ale to inna historia Na perkusji gram około roku, przy przym prawdzwa nauka gry to ostatnie kilka miesięcy. Większość uwagi poświęcam wprawkom werblowym, ale nie chciałbym po tym zaczynać od zera z zestawem, dlatego i na tym troszkę prostych rytmów pogrywam. Stwierdziłem jednak, że najlepiej grałoby mi się z muzyką z płyt, nie dość, że zaznajamiłbym się z nowymi rytmami, to jeszcze bardziej przyzwyczajony będę do grania "w zespole". I tutaj moja prośba, czy moglibyście polecić utwory, które mają rytmy na tyle proste, że mógłbym je grać, nie po to by rozwijać znajomość rytmów, ale po to by obyć się właśnie z innymi muzykami wokół siebie? Nawet jeśli tylko tymi z płyty Z góry dziękuję
RATM - Killing in the name of
T. Love - Gnijący świat
Kult - TAN
Tak mi od razu przychodzą na myśl, wiele jest takich "prostych" piosenek, ale przecież każdy utwór możes sobie upraszczać na początku, bylebyś grał w time i w klimacie piosenki ... tak mi się wydaje.
P.S. Można jeszcze z guitar pro pozgrywać tabulatury (bez bębnów) do mp3 i tworzyć do tego
No wlsnie conr4d. Myslisz ze larry nie umie grac nic ciekawszego? Bo 5 lat temu myslalem ze jest ciekawa postacia - na dzien dzisiejszy stwierdzam, ze w co 2giej piosence gra ten sam riff. Troche to zenujace.. jedynie 'please' mu fajnie wyszedl - to jest dobry song w ogole - jeden z lepszych u2.
Witam krajana:D Przybywa ludzi z tego "miasta".
Co do tematu:
niektóre RATM są prościutkie (killing in the name of, know your enemy, bombtrack)
Radiohead-Creep
Blur- Coffee and tv
The white stripes, Nirvana
Od cholery prostych kawałków jest
No wlsnie conr4d. Myslisz ze larry nie umie grac nic ciekawszego? Bo 5 lat temu myslalem ze jest ciekawa postacia - na dzien dzisiejszy stwierdzam, ze w co 2giej piosence gra ten sam riff. Troche to zenujace.. jedynie 'please' mu fajnie wyszedl - to jest dobry song w ogole - jeden z lepszych u2.
Swoje zrobił w latach 80. Niby gra to samo, niby zawsze ten hi-hat podniesie, ale z drugiej strony stwarza dzięki temu pole do popisu reszcie zespołu. Please, Until The End Of The World, jest wiele piosenek, które bez Larry'ego nie miały by takiej mocy. To jest dla mnie bardzo długi temat dla mnie, jeśli chciałbyś pokonwersować to zapraszam
Wysłany: Wto 01 Maj, 2007
No, widze, że dużo piosenek, dzięki każdemu, kto dał jakąś propozycję, na pewno skorzystam Piszcie dalej, bo myślę, że początkującym ( nawet tym bardziej ode mnie ) temat się przyda.
P.S. Habibi to w Z-ciu ktoś gra? Lol, myślałem, ze tylko jeden koleś z okolic. Bo w sumie ja nie jestem z samego Zawiercia, tylko z obrzeży
P.S. Habibi to w Z-ciu ktoś gra? Lol, myślałem, ze tylko jeden koleś z okolic. Bo w sumie ja nie jestem z samego Zawiercia, tylko z obrzeży
No pare osób grających się jest:D Nie ma nas wielu, ale zawsze ktoś się znajdzie. BTW, grasz w jakiejś kapeli??
Wysłany: Wto 01 Maj, 2007
Dzięki za kolejne, propozycje, myślę, że daliście już bardzo sporo
Habibi: No niestety nie gram, bo i nie mam z kim. Niestety nie mieszkam w samym Zawierciu ( czyt. mieszkam na wsi ) i pola do popisu nie mam. To po pierwsze, pod rugie i moje umiejętności chyba nie pozwolą na to jeszcze, no i po trzecie... perkusja zaczynająca się na literę P... i niestety nie Pearl No ale mam zamiar wypatrzeć jakąś amatkę, więc problem się zmniejszy
Wracajac do tematu, bardzo pomocne okazało się triko z Guitar Pro, fajnie się pod to nawala
hej ::DZIKI::, ja naleze do poczatkujacych perkusistów i dlatego z wlasnego doswiadczenia moge polecić jeszcze kawałki RHCP, np. bardzo łatwy jest "Snow", albo "Paranoid" Black Sabbath.
sam zaczynałem od paranoid
a od siebie dodam - budka suflera - młode lwy , ona - drzwi , koła czasu
dżem - 66 , tsa - proceder , 51 perfect - idz precz itd itd
z piosenek jakie podajecie to tylko czekam az ktorys Dream Theater poda. Zastanowcie sie, PROSTE rytmy, Rap, hiphop? to chyba bardzo mało slyszales. O innych pokroju rammsteina nie wspomne bo te rytmy zagrac nie jest jakos trudno ale z takim feelem i punktem to ciezko. Z prostych to lepiej jakies klasyki pokroju dom wschodzącego słońca, white stripes, niektóre black sabbath. Sciagnij sobie gotowe podklady i do tego graj tak jak ci odpowiada byle trafiac w punkt.
najlatwiejsze do zagrania na bebnach i dobre do nauki imho jest ponadczasowe AC/DC... jeszcze na poczatku sporo uczylem grac do takiej malo znanej w Polsce kapeli KYUSS, ktora goraco polecam.
Wysłany: Czw 24 Maj, 2007
latwy rytm na poczatek? cala metallica oprocz battery i mastera jest w sumie prosta
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!