Wysłany: Czw 05 Lip, 2007 poczatki zielony wtemacie POMOCY
Witam wszystkich jestem nowy na tym forum i nowy w temacie:) chcialbym zaczac gry na bebnach ,od czego mam zacczac,jakie cwiczenia ?? czego sie uczyc?? co kupic?? jakas moze literatura cwiczenia??nigdy wczesniej nie gralem ....
Może bez warna , to jego początki cześc nowy kolego przeczyytaj sobie forum dokładnie i znajdziesz duzooooooo wskazowek , zajrzyj też na samą strone Perkusja online . Powodzenia
Ej dobija mnie już to co kto nowy przyjdzie to odrazu najeżdżacie , że ktoś nie używa opcji szukaj
po:
1. Opcja szukaj nie działa zadobrze na forum ...
2. Jak jest nowy to chce sie spytać sam , a nie sugeorwać się czymś innym
.... i za co Warna ? według mnie to jest dziwne ..
Z
Kup sobie pada i pałki , dowiedz się jak je dobrze trzymać(w internecie gdzies znajdziesz napewno) i tłucz sobie coś tam na nim. Jakieś ćwiczenia wychacz i ćwicz ( na youtube jest dużo i ogólnie w necie)
A jak Cie stać to najlepiej idz na lekcje
Kup sobie pada i pałki , dowiedz się jak je dobrze trzymać(w internecie gdzies znajdziesz napewno) i tłucz sobie coś tam na nim. Jakieś ćwiczenia wychacz i ćwicz ( na youtube jest dużo i ogólnie w necie)
A jaki pad? A jakie palki? A te dobre? A jak je trzymac? A gdzie to znajde? A skad mam wziac cwiczenia? A ile mam cwiczyc? A gdzie jest youtube?
Czlowieku, przeciez chodzi wlasnie o to, ze jego zdolnosci szukania skonczyly sie na znalezieniu tego forum i przycisku "nowy temat". Albo to, albo kompletne lenistwo. A ostatnio to jakby sie worek z takimi delikwentami rozprul. Co i rusz wpada taki na forum, zada pytanie na ktore tysiac razy juz udzielono odpowiedzi i na tym sie jego aktywnosc konczy.
moze macie racje ale takie odpowiedzi ludzi zniechecaja....chce byc mily ...troche moglibyscie tez byc....tak sie sklada ,ze przegladalem forum ale od czego zaczac nigdzie nie moglem znalezc ..teraz wiem pad paleczki i cwiczyc ale chcialem wiedziec dokladnie kazdy taki madry a jeden naprawde tylko cos napisal ,jak juz pisales takie rzeczy,ze warna czy cos to bylo napisac jak zaczynales przyklad jakis,zeby zachecic .....chciales sie wyzyc??
kup sobie pałki ,
zrób http://forum.perkusjaonli...opic.php?t=3830 albo kup pada, ściągnij sobie szkołe na perkusję "Back to basics" Dave Weckla albo poszukaj jej na youtube i tyle na początek.
_________________ Miszcz 1. quizu perkusyjnego w 2010 r.
Ej dobija mnie już to co kto nowy przyjdzie to odrazu najeżdżacie , że ktoś nie używa opcji szukaj
po:
1. Opcja szukaj nie działa zadobrze na forum ...
2. Jak jest nowy to chce sie spytać sam , a nie sugeorwać się czymś innym
.... i za co Warna ? według mnie to jest dziwne ..
Z
Może Tobie źle działa opcja szukaj. No tak niech pyta chociaż było już 100 razy wałkowany temat i po co ma zaśmiecać forum? Wg. mnie to jest właśnie dziwne, że ludzie są zbyt leniwi by włączyć opcję szukaj.
Dobra spoko marchewa , nie denerwujcie sie tak odrazu , Tylko poprostu , zawsze jak ktoś nowy jest to odrazu wszyscy na niego najeżdżają Się zrazi chłopak i co ;P
A opcja szukaj ... nie wszystko da sie wyszukać co jest na forum ... no ale niektóre rzeczy sie da , tą napewno racja =)
praktycznie wszystkim sie na poczatku dostaje takie kotowanie
_________________ . . . przez całe stulecia wywyższał człowieka nad zwierzę i wznosił go ku wyżynom nie kij, ale muzyka: czar powabnej prawdy, powab jej wzorców. Borys Pasternak
to jest wlasnie zasmiecanie forum takimi odpowiedziami ,non stop walkujecie ten temat lepiej napiszcie jak oddzielic konczyny ,moje rece robia to samo co nogi mieliscie tak na pozczatku??jakies cwiczenie?? tego nie ma na forum szukalem patrzylem:P i te forum jest wlasnie dla tych ktorzy juz cos kumaja a nie dla takich osob jak ja ,ktorzy sa ciemni w temacie
no no tylko sie niezleszcz i masz ćwiczyć codziennie bo jak nie to zobaczysz, dorwiemy Ciebie nie no luz ćwicz ile tylko można i niezaprzestawaj ćwiczeń >> ja przestałem ćwiczyć jedynki po około 2 miechach i co to dało?? masakra gdybym wiczył ciągle przez te 3 lata to bym teraz miażdzył pzdr
dzieki bede cwiczyl mam pytanie do "YAGARN" niedawno zaczeles grac ,jak ci idzie?? co bylo najgorsze?? a co myslicie o jakies literaturze?? polecacie cos??
Joe Morello "Master Studies", "Stick Control" Gladstone'a, Rick Latham "Advanced Funk Studies" (no ale to dość ciężka książka) i jeszcze niejako kontynuacja Stick Controla czyli "Accents and Rebounds". Obowiązkowo dla Ciebie na początek Stick Control i po jakimś czasie możesz zajrzeć do accents and rebounds.
Ciężko jest mi ocenić samego siebie, poza tym gram nie tak krótko bo przez rok można naprawdę sporo się nauczyć... Jest gdzieś w Twórczości parę moich filmików, niedługo planuję nagrać kolejne na nowym sprzęcie to najwyżej zobaczysz