Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Perkusja » Forum Perkusja OnLine - katalog główny » Początkujący- Pytania wszelakie #2
Początkujący- Pytania wszelakie #2
Autor Wiadomość
TieM

Wysłany: Czw 13 Paź, 2011   

Dziękuje :)

Mr.maN 

Wysłany: Czw 13 Paź, 2011   

Ja miałbym pytanie do szanownego grona takiej treści: byłby mi ktoś w stanie powiedzieć/sprawdzić czy rurka standardowego tom holdera montowanego do centrali (żeby nie było, Pdp) wejdzie w dolną sekcję statywu Basixa CBS-800? byłbym wdzięczny za odpowiedź.;)

http://forum.perkusjaonli...szy-vt17634.htm

TieM

Wysłany: Pon 31 Paź, 2011   

PYTANIE EKSTRA moja rzeszo :)

"w interfejsie nie działa wejście "attack" "

CYTAT tyczy się perkusji elektronicznej

a ja się pytam co to oznacza, o czym mówi, o czym świadczy co w związku z tym się dzieje na jakiej podstawie to wygląda i co powoduje to iż nie działa ten attack ?

maciekomis
Keepin' it simple

Wysłany: Pon 05 Gru, 2011   

Hej.

Mam pytanie do osób grających (lub które grały) na Evans Emad.
Jakiego naciągu używacie po drugiej jego stronie? Z którym Emad (coated w moim wypadku) zabrzmi najlepiej?

Ambassador Coated sobie poradzi?

Bolek361 
VersusDrummer

wszystko zalezy od bebnow jakie masz - na mahoniowym mozesz troche zamulic, wiesz.... kwestia gustu, ja jestem dziwny bo crashuje 3 rajdy w zestawie :D

nie wiem, ja bym zalozył remada i po sprawie - ew. evans eq3 czarny czy cos takiego. jakis resonant. jakos nie lubie krzyzowac remo-evans-inny w zestawie, lubie kiedy wszystkie naciagi sa tej samej marki.

maciekomis
Keepin' it simple

Bardziej zależy mi na dobrym brzmieniu niż na firmach. Jednak wolałbym wydać <100zł. Stąd pomysł Coated Ambassadora, lub Emperora.

Aktualnie mam na rezo Remo Ebony Ambassador z fabrycznym 10 calowym centralnym otworem i brzmienie pozostawia troszkę do życzenia.
perkusja

Użytkowników Emada jest tu wielu. Ktoś jeszcze ma jakies pomysly? :)

Bolek361 
VersusDrummer

maciekomis napisał/a
Bardziej zależy mi na dobrym brzmieniu niż na firmach.

mi też, ale jak juz mam kupic naciag, majac uderzany evans, to nie kupie remo tylko tez evansa...
choc osobiscie bardziej lubie remo :)

swietnym połączeniem jest SK2 oraz cienkie rezo remo-evans , z tłumikiem wewnętrznym.

powiedz leipiej jak stroisz i jaka masz centralke, drewno. moj kolega zakladajac na amati powerstroke 3 i na rezo remada sprawil ze beben brzmial jak gruby karton z dykty mimo iz probowalem mu stroic wielokrotnie.

zgred 

Wysłany: Pią 30 Gru, 2011   

Witam ! Szukam perkusji takiej mniej więcej do 2500 zł i wypatrzyłem takiego mapexa http://www.ebay.pl/itm/Ma...=item45fe410d32
bardzo spodobały mi się te bębny ale cena troszkę mnie przeraża .Czy są bębny o podobnych rozmiarach innych firm perkusyjnych w granicach do 2500 zł , oczywiście mówię o używanych bębnach . I jeszcze tu coś podobnego cena chyba bardzo niska jak na te bębny , zresztą piszę bo sam nie wiem a więc pomocy
http://allegro.pl/mapex-p...2010953115.html

YelloW_EyE 
Rowan

Widzisz zgred jak człowiek pomyśli to wymyśli i napisze w odpowiednim temacie.

Meinl

zgred 

:razz: przeszperałem całe forum i nie było więc próbuję znów :razz: YelloW_EyE dzięki za wskazówki :!:

lukasz

Wysłany: Sob 31 Gru, 2011   

Co chcesz za te 2500, shellset czy całą perkusję z hardware i werblem?

zgred 

no przydało by się z hadwarem i werblem , po długich poszukiwaniach stwierdziłem że musiał bym mieć 2 razy tyle kasy żeby sobie coś w tych rozmiarach sprawić choć 1800 zł za tego mapexa to chyba nie dużo .

zgred 

http://www.perkusje.com/0...ylko-u-nas.html

to jak gada > ? warte swojej ceny ?

YelloW_EyE 
Rowan

W tym temacie może zadawać najróżniejsze pytania został stworzony po to żeby nie zakładać miliona nowych tematów.

Ten zestaw masz bez werbla, ja bym nie kupił nie jarają mnie sygnowane zestawy. Wolę zbudować swój własny, no chyba, że grał bym w cover bandzie.

Meinl
Ostatnio zmieniony przez YelloW_EyE Sob 31 Gru, 2011, w całości zmieniany 1 raz  

zgred 

Cytat
Wolę zbudować swój własny, no chyba, że grał bym w cover bandzie.

co masz na myśli budowaniem swojego zestawu ? składanie bębnów np centrala osobno bebny osobno i tak dalej czy zwykłe kupno perkusji

YelloW_EyE 
Rowan

nie dosłownie choć widziałem na forum zestawy złożone z zupełnie różnych bębnów centrala firma x tom firma y werbel firma z studnia firma ź, chodzi mi bardziej o samodzielny dobór poszczególnych instrumentów talerzy, bębnów i przeszkadzajek żeby mój zestaw był jedyny w swoim rodzaju.

Meinl

zgred 

rozumiem , podobno zestaw to nic ważne jak się gra :razz: ale uważam że jak ma się to co się lubi to się o wiele lepiej na tym gra niż na czymś innym :razz: ok dzięki za małą pomoc odnośnie mojego pytania........YelloW_EyE tak z ciekawości na jakim zestawie grasz i jak długo się przygotowywałeś do jego kupna , bo dla mnie kupno bębnów to nie taka prosta sprawa i w zasadzie to w tej dziedzinie nie mam doświadczenia a więc wolę polegać na ludziach o większym doświadczeniu ;)

Mr.maN 

Wysłany: Nie 01 Sty, 2012   

jeżeli już, brałbym tego mapexa.. zły beben to nie jest, co nie zmienia faktu, że zawsze można znaleźć lepiej, tylko szperania sporo, tyle z mojej strony.

http://forum.perkusjaonli...szy-vt17634.htm

Bolek361 
VersusDrummer

Wysłany: Nie 01 Sty, 2012   

zgred napisał/a
zestaw to nic ważne jak się gra

Święte słowa :)

zgred 

Wysłany: Pon 02 Sty, 2012   

pewne rzeczy na "pewnym" zestawie nie wyjdą :razz:

YelloW_EyE 
Rowan

Wysłany: Pon 02 Sty, 2012   

A wg mnie najpierw liczy się gra ale zestaw powinien być na odpowiednim poziomie, nie mówię, że każdy ma mieć werbel za 3000 złotych ale z drugiej strony z Polmuzem lepiej się nie pokazywać, umiejętności przedewszystkim ale sprzęt też jest ważny.

zgred o zestawie napiszę na privie.

Meinl

zgred 

Wysłany: Sro 11 Sty, 2012   

pro m czy export ?

zgred 

Wysłany: Sob 14 Sty, 2012   

aha i mam jeszcze możliwość kupna tamy rockstar za 2500 zł bez hardwaru w konf...12 13 16 22 14 . nie widziałem ich ale gość mówił że są głębokie i że ze staruch modeli .co wy na to ?a a werbel jest ludwiga

Bolek361 
VersusDrummer

Wysłany: Wczoraj 23:00   

maciekomis napisał/a
Ktoś popiera, ktoś zgłasza sprzeciw?

ostatnio kupilem evans st na werbel i gralem na nim palkami pro mark 1b (najgrubsze - tzw kije bilardowe) i po jednej sztuce wgniecenia. dodam ze gram mocno pop punkrocka do tego werbel to vinnie paul 14x8 pearla w stroju h (dosc nisko). takze stroj naciagow, ich grubosc oraz dynamika ma na to wplyw. :)

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Perkusja » Forum Perkusja OnLine - katalog główny » Początkujący- Pytania wszelakie #2