Ja miałbym pytanie do szanownego grona takiej treści: byłby mi ktoś w stanie powiedzieć/sprawdzić czy rurka standardowego tom holdera montowanego do centrali (żeby nie było, Pdp) wejdzie w dolną sekcję statywu Basixa CBS-800? byłbym wdzięczny za odpowiedź.;)
a ja się pytam co to oznacza, o czym mówi, o czym świadczy co w związku z tym się dzieje na jakiej podstawie to wygląda i co powoduje to iż nie działa ten attack ?
Mam pytanie do osób grających (lub które grały) na Evans Emad.
Jakiego naciągu używacie po drugiej jego stronie? Z którym Emad (coated w moim wypadku) zabrzmi najlepiej?
Wysłany: Pon 05 Gru, 2011
wszystko zalezy od bebnow jakie masz - na mahoniowym mozesz troche zamulic, wiesz.... kwestia gustu, ja jestem dziwny bo crashuje 3 rajdy w zestawie
nie wiem, ja bym zalozył remada i po sprawie - ew. evans eq3 czarny czy cos takiego. jakis resonant. jakos nie lubie krzyzowac remo-evans-inny w zestawie, lubie kiedy wszystkie naciagi sa tej samej marki.
Wysłany: Pon 05 Gru, 2011
maciekomis napisał/a
Bardziej zależy mi na dobrym brzmieniu niż na firmach.
mi też, ale jak juz mam kupic naciag, majac uderzany evans, to nie kupie remo tylko tez evansa...
choc osobiscie bardziej lubie remo
swietnym połączeniem jest SK2 oraz cienkie rezo remo-evans , z tłumikiem wewnętrznym.
powiedz leipiej jak stroisz i jaka masz centralke, drewno. moj kolega zakladajac na amati powerstroke 3 i na rezo remada sprawil ze beben brzmial jak gruby karton z dykty mimo iz probowalem mu stroic wielokrotnie.
Witam ! Szukam perkusji takiej mniej więcej do 2500 zł i wypatrzyłem takiego mapexa http://www.ebay.pl/itm/Ma...=item45fe410d32
bardzo spodobały mi się te bębny ale cena troszkę mnie przeraża .Czy są bębny o podobnych rozmiarach innych firm perkusyjnych w granicach do 2500 zł , oczywiście mówię o używanych bębnach . I jeszcze tu coś podobnego cena chyba bardzo niska jak na te bębny , zresztą piszę bo sam nie wiem a więc pomocy
http://allegro.pl/mapex-p...2010953115.html
no przydało by się z hadwarem i werblem , po długich poszukiwaniach stwierdziłem że musiał bym mieć 2 razy tyle kasy żeby sobie coś w tych rozmiarach sprawić choć 1800 zł za tego mapexa to chyba nie dużo .
nie dosłownie choć widziałem na forum zestawy złożone z zupełnie różnych bębnów centrala firma x tom firma y werbel firma z studnia firma ź, chodzi mi bardziej o samodzielny dobór poszczególnych instrumentów talerzy, bębnów i przeszkadzajek żeby mój zestaw był jedyny w swoim rodzaju.
_________________ Miszcz 1. quizu perkusyjnego w 2010 r.
rozumiem , podobno zestaw to nic ważne jak się gra ale uważam że jak ma się to co się lubi to się o wiele lepiej na tym gra niż na czymś innym ok dzięki za małą pomoc odnośnie mojego pytania........YelloW_EyE tak z ciekawości na jakim zestawie grasz i jak długo się przygotowywałeś do jego kupna , bo dla mnie kupno bębnów to nie taka prosta sprawa i w zasadzie to w tej dziedzinie nie mam doświadczenia a więc wolę polegać na ludziach o większym doświadczeniu
jeżeli już, brałbym tego mapexa.. zły beben to nie jest, co nie zmienia faktu, że zawsze można znaleźć lepiej, tylko szperania sporo, tyle z mojej strony.
A wg mnie najpierw liczy się gra ale zestaw powinien być na odpowiednim poziomie, nie mówię, że każdy ma mieć werbel za 3000 złotych ale z drugiej strony z Polmuzem lepiej się nie pokazywać, umiejętności przedewszystkim ale sprzęt też jest ważny.
zgred o zestawie napiszę na privie.
_________________ Miszcz 1. quizu perkusyjnego w 2010 r.
aha i mam jeszcze możliwość kupna tamy rockstar za 2500 zł bez hardwaru w konf...12 13 16 22 14 . nie widziałem ich ale gość mówił że są głębokie i że ze staruch modeli .co wy na to ?a a werbel jest ludwiga
Wysłany: Wczoraj 23:00
maciekomis napisał/a
Ktoś popiera, ktoś zgłasza sprzeciw?
ostatnio kupilem evans st na werbel i gralem na nim palkami pro mark 1b (najgrubsze - tzw kije bilardowe) i po jednej sztuce wgniecenia. dodam ze gram mocno pop punkrocka do tego werbel to vinnie paul 14x8 pearla w stroju h (dosc nisko). takze stroj naciagow, ich grubosc oraz dynamika ma na to wplyw.