Wysłany: Czw 14 Kwi, 2011
Wszystko cacy Dobra, koniec offtopu, nie wypada mi
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Wysłany: Czw 05 Maj, 2011
a ja mam dośc nietypowe pytania... jezeli obrałem zły dział to przepraszam moze ktos uznac zem nie poczatrkujacy, ale czesto tak sie czuje.. wiec do rzeczy :
posiadam pearla elx ruby fade, jak w moim awatarze. rozmiary to: 10-12 tomy, 14 floortom na nozkach. centrala to 20x16 a werbel 14x5,5.
z racji ze sala prob jednej kapeli znajduje sie 35 km od domu, a druga sale mam 5 km dla siebie gdzie tez formuje granie z drugim projektem bez spiny, stwierdzilem ze przydałby mi sie lepszy zestaw od elx i w wymarzonej konfiguracji oraz z połki dosc profesjonalnej, typu masters, starclassic..
wymarzony konfig : 10-12 tomy -14 z lewej 16 z prawej oraz centrala 22x18
mysle nad klonem, ale zauwazylem ze brzoza ostatnio w dobrej cenie sie zdarza... oczywiuscie uzywki. zastanawialem sie na mapexem meridianem maple, nad starclassic birch tamy oraz mastersie brzozowym. i nie wiem za bardzo co wybrac, pierwszy zacheca idealnym konfigiem w dobrej cenie ok., 2700 shellset z werblem. za to mastersa bialego co widzialem nie mial szesnastki oraz dosc glebokiej centrali.. tak samo tama tyle ze ona akurat miala 22x18
chetnie przyjme jakies sugestie z waszej strony, bardzo mi zalezy jak juz nabyc to pro set w jakies przystepnej cenie ok. 3500, do 4200 klon lub brzoza no i zeby dwa floory byly 14 i 16 bo sa niezbedne w partiach jakie ukladam.. muza jaka gram to rzeczy typu fear factory, machine head, after the burial, soilwork, gojira itp.
za klopot przepraszam, a pomoc niezmiernie dziekuje..
Wysłany: Sob 07 Maj, 2011
ehh... swietna sprawa ten mmx... szkoda ze na obecna chwile nie posiadam az 4k...... w kazdym razie dziekuje niezmiernie teraz wiem ze mastersy custom studio nawet i z ta 22x16 chodza przyzwoicie bardzo..... ehhh az mi sie serce kraja...... dziekuje naprawde:) jednak bede uderzac w mastersa tego no i ile byłby gdzies za miesiac taki podobny dzieki jeszcze raz
Spoko, co do centrali to naprawdę nie potrzebujesz 22x18. Ja mam 20x16 z buku i ładuje gromy apokaliptyczne. Inna sprawa, że tak duży bęben może Ci się po prostu podobać, to nic mi do tego
Szukaj też na ebay.de, czasami świetne okazje się łapie.
na jakim tom holderze dostępnym w polsce mogę zawiesić tom od black hawk gretscha? na tom holderze od sonora się obraca(grubość holdera za mała)
Gibraltar tom-holder kulowy typu L (L rod) bodajże 12,7mm dostępne w Riff'ie lub innych sklepach internetowych. Jest też wersja takiego holdera z clampem.
Pozdrawiam.
Witam! Mam nadzieje, ze nie zostane tutaj pojechany od razu za napisanie wlasnie tutaj pierwszego posta. Jestem gitarzysta, a ten post postanowilem zamiescic po dzisiejszej dyskusji na temat grania blastow z naszym bebniarzem. A mianowicie uparcie trzymal sie przy tym, ze w blastach werbel gra na raz... to sie kluci z moja wiedza na temat gry na perkusji i dlatego zwracam sie do Was z prosba dotyczaca tego zagadnienia.
1. Czy blasty gra sie na raz (o werbel mi chodzi tutaj)
2. Czy je mozna w ogole je grac na raz i jest to nadal poprawne.
W swojej obronie perkusista opowiadal, ze wszyscy graja blasty na raz, a ja sie nie znam i na pewno nie jest tak jak ja mowie.
I serdecznie z gory dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam!
Wysłany: Wto 05 Lip, 2011
powiedz mu zeby wzial kupił cebule i jebnął sie nia w łeb na raz.
tradycyjny blast (traditional blast) polega na tym ze na prawa reke grasz jakis talerz uderzany najczesciej głowka palki oraz stope, a na lewa reke werbel. wszystko naprzemiennie, pl to prawa-lewa, s to stopa.
plplplpl
s s s s
co w wyniku wyklucza teorie twojego blastmena.
- natomiast mozna grac blasty na raz, grajac obiema rekoma razem na raz i stopa na raz. wychodzi Ci taki mlotek, ( tzw. hammer blast)
w razie czego masz filmiki na yt(nazwy kluczowe wpisalem w nawiasach)
p.s. pierdzielnij gitare, zacznij grac na bebnach!!!
bylam ostatnio na warsztatach bebniarskich i strasznie sie wkrecilam w gre, tyle ze tam gralam na djembie a teraz chcialabym sprobowac cos na werblach i chyba zastrzele wszystkich moim pytaniem, mianowicie : jak to jest? piosenki gracie z nut czy z czegos innego? pozdrawiam wszystkich
bylam ostatnio na warsztatach bebniarskich i strasznie sie wkrecilam w gre, tyle ze tam gralam na djembie a teraz chcialabym sprobowac cos na werblach i chyba zastrzele wszystkich moim pytaniem, mianowicie : jak to jest? piosenki gracie z nut czy z czegos innego? pozdrawiam wszystkich
Rozumiem, że pytasz o covery.W większości przypadków bębny dobrze słychać. Po dokładniejszym przesłuchaniu utworu się siada do zestawu i próbuje grać jak w oryginale.
_________________ Miszcz 1. quizu perkusyjnego w 2010 r.
aha czyli wszyscy przewaznie ze sluchu, ale jak jestem laikiem to nie uda mi sie jakiegos kultowego kawalka wystukac ;/ i chyba nie mam sluchu idealnego wyssanego z mlekiem matki ;/ a zadaje pytania bo gdy poszlam za radą kolegi wyrzej i zaczelam czytac forum to doszlam do wniosku ze to troche bez sensu bo i tak nie czaje fachowych nazw narazie i taka sie czuje malo dowartosciowana i troche zazdroszcze Wam - muzycy ;]
Ja zaczynałem od programu Guitar Pro.
Ściągniesz go sobie wchodzisz na strone np. ultimateguitar.com gdzie w wyszukiwarce wpisujesz piosnke lub zespol, ściągasz plik gdzie masz po prawej napisane 'guitar pro' i odpalasz.
Nie każdy jest odpowiedni bo każdy może coś tak wrzucić, ale pograć z tym można, ogarnąć się z taktami, nutami itd.
Po jakimś czasie, o ile zajawka się nie odkręci, będziesz czaiła kawałki, które lubisz i z nimi grała w mp3 a pozniej to już krótka piłka do grania po mieście i później Glastonburry i T in The Park i Roskilde i w ogóle ))))))
Czy ja tu komuś "jadę"? Według mojej opinii publiczne wypowiedzi wymagają zastosowania podstawowych zasad ortografii i gramatyki języka ze względu chociażby na szacunek dla czytającego. Jak ktoś wali "orta" na forum, choćby był to Greb pragnący czerpać wiedzę perkusyjną od naszych profesjonalistów, to mu to wytknę.
o dziekuje za pomoc ;] dzieki temu programowi mam nadzieje ze rusze jakos z miejsca, wlasnie o cos takiego chcialam sie dowiedziec na prawde dzieki ;] a jak kiedys juz bede miala wszystko w malym paluszku to odszukam kolege i jakos sie odwdziecze ;] a z tymi moimi bledami to spoko, nie obrazam sie jak ktos mnie poprawia i dzieki nawet xd teraz sobie na cale życie zapamietam ze wyzej przez ż, powinnam sie wstydzic bo z humana jestem, ale cierpie na dyskgrafie ;p
tymczasem życzcie powodzenia, ciesze sie ze sa ludzie ktorzy trafiaja w punkt z odp i sluza pomoca wiec jakby co to jeszcze zasiegne rady ;]
PRZEPRASZAM wszystkich najmocniej za moje pytanie na które gdzieś jest odpowiedź.
Tylko że sęk w tym że gdzieś pomiędzy postami w jakimś temacie jak pamiętam,
no i tyle już tego na forum przeczytałem a akurat tego nie pamiętam mianowicie
STOPA - co jest lepsze czy pasek czy łańcuch i szybko krótko dlaczego ?
Wysłany: Sro 12 Paź, 2011
Nie ma czegos takiego jak lepsze/gorsze...w przypadku porownywania stop pod katem paska/lancucha/directu jedyne oprocz wytrzymalosci czym mozna objac porownanie to to jak kazdy czuje...bo kazdy czuje inaczej i tylko to jak tobie bedzie sie na danym wiazaniu pracowac...nikt Ci nie doradzi bo jeden woli pasek drugi directa a trzeci lancuch mam nadzieje, ze w miare jasno wytlumaczylem
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!