Witam
Mam takie pytanie czy jakość przegubu może wpłynąć na szybkość i jakość grania ? i czy są jakieś sposoby na równe i szybkie granie na podwójnej stopie ? czy tylko w grę wchodzi ćwiczenie
Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedz
Jeżeli przegub nie chodzi płynnie i szybko to jak najbardziej wpływa to na jakoś gry lewą (bądź prawą) stopą, bo nie chodzi ona tak jak rzekomo powinna. Każdy sprzęt, który jest ruchomy i który nie jest w najlepszej kondycji zdecydowanie wpływa na prawidłowe działanie całości. Jeżeli przegub jest zje...ny a druga strona twina jest tip top to różnice powinno się wyczuć.
A co do równego grania to Erobeson ujął wszystko co trza w swoim poście...
pe zet de er kropka
Witam
Mam takie pytanie czy jakość przegubu może wpłynąć na szybkość i jakość grania ? i czy są jakieś sposoby na równe i szybkie granie na podwójnej stopie ? czy tylko w grę wchodzi ćwiczenie
Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedz
oczywiscie ze jakosc sprzetu wplywa na latwosc i lekkosc gry - kup dobra stope i cwicz....
_________________ ein volk, ein reich, ein union.
z kretynami nie dyskutuje, tym bardziej o polityce...
im lepsza stopa tym lepiej mozesz ja przystosowac do swoich potrzeb.
w modelach z wyzszej poolki masz wiecej opcji. np zobacz co mozna zrobic w eliminatorze
masz wyjasnione wszystko na temat tego modelu, wszystkie opcje jakie mozesz zmieniac. w modelach podstawowych jedyne co mozesz zmienic to
kat nachylenia bijaka i napiecie sprezyny
jednak sadze ze na poczatek nie trzeba odrazu miec takiego wypasionego sprzetu. wystarczy aby twin mial platformy pod prawa i lewa stopą - bo moosi byc stabilnie. z takim zestawem mozna wszystko wycwiczyc
Ja się nie do końca zgodzę. Z własnego doświadczenia wiem, że im więcej możliwości regulacji ponad standardowe minimum tym trudniej znaleźć swoje ustawienie. Nie twerdze, że te źle jeśli w stopie jest duża możliwość regulacji ale niektóre są moim zdaniem zbędne.
_________________ I Stworzył ON Rytm - Tak Minął Wieczór I Poranek - Dzień Ósmy...
te regulacje sa zupelnie nie potrzebne dla poczatkujacych graczy jednak dla bardziej zaawansowanych to jest ciekawy bajer :> w kazdym razie raczej to jest bajer niz cos naprawde potrzebnego. tak mi sie zdaje bo sam nie mam eliminatora. ale z tego co slyszalem te bajery jednak to swietna sprawa i naprawde dodaja stopie wartosci..
wiec najlepiej najpierw nauczyc sie grac poozniej samemu sie przekonac
najwazniejsze to cwiczyc cwiczyc cwiczyc a nie liczyc na to ze sprzet cos zrobi za nas! pozdro:)
i w modelach podstawowych jedyne co mozesz zmienic to
kat nachylenia bijaka
no nie powiedzialbym
_________________ nie umiem grać bo nie ćwiczę.
Dremor
Wysłany: Pią 15 Gru, 2006
Ja mam eliminatora ale nie twierdzę że na stopach tańszych smigać się nie da . Uważam nawet że na podwójnej stopie Basixa mojego kumpla śmigam o jakies 10 bmp szybciej niż na moim elimliminatorze, jest cholernie lekka, nie to co axis ale też chodzi bardzo luźno.
Co do ćwiczeń, to zależy. Jeżeli masz cięzkie nogi to wolniej ci przyjdzie granie całymi nogami, bo trzeba podnieść całą noge. Ja mam cholernie ciężkie kośći i też bardzo długo sie uczyłem walić z ud. Jednak polecam ci sosób grania z łydek. dużo szybciej, nie męczysz się i jest git
(..) nie twierdzę że na stopach tańszych smigać się nie da . Uważam nawet że na podwójnej stopie Basixa mojego kumpla śmigam o jakies 10 bmp szybciej niż na moim elimliminatorze, jest cholernie lekka (..)
Święte słowa, ja obecnie używam twina gibraltar 5611 (wymienione sprężyny oraz bijaki), poprzednio miałem mapexa XLP18, którego sprzedałem znajomemu. Tak ustawił i podrasował tego twina, że jak zasiadłem za nim wczoraj to zdębiałem: nogi same chodzą! Stwierdziłem, ze muszę na d swoim sprzętem posiedzieć sporo i pokombinować. Naprawdę jest to kwestia możliwości i umiejętności ustawienia i podrasowana w pewien sposób danego sprzetu, żeby chodził lekko, szybko czy jak kto chce...
_________________ Yamaha|Bertrand|Zildjian|O4D
Dremor
Wysłany: Sob 16 Gru, 2006
StawRos napisał/a
Dremor napisał/a
(...)
Ja mam cholernie ciężkie kośći
(...)
I Cybernetyczny Endoszkielet
A tak serio...Mógłbyś coś napisać o tej grze całymi nogami bo mnie to zaciekawiło.
Pozdrawiam:)
chodzi mi tu o podnoszenie całych nóg razem z kolanami, tak jak uderzasz przy wolnych tempach