Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Perkusja » Forum Perkusja OnLine - katalog główny » Podzielic Czas na Cwiczenia.
Podzielic Czas na Cwiczenia.
Autor Wiadomość
edurad

Wysłany: Sob 23 Gru, 2006   

Witam pozdrawiam wszystkich na forum!!!!!

Mam pytanie dlaczego uwazacie ze stopy i rece nalezy cwiczyc oddzielnie???
Przeciez obie te rzeczy mozna cwiczyc w jednym czasie. Po co kobinowac i laczyc rece i nogi pozniej skoro mozna to zaczac robic od razu Powiedzmy Heel Toe 8 a rece 8 i 16 po jednym takcie (JEDYNKI, DWOJKI, TRIOLE, PARADIDLE, PRZEDNYTKI) I rozkladanie tgo wszystkiego na zestaw tez rozwija moim zdaniem.

Jeden koles tlumaczyl mi ze Heel Toe to polaczenie technik Heel up i Heel down ( to taka technika Mollera przelozona na stopy) Bardzo dobrze tez jet cwiczyc Heel down wzmacnia miesnie ktore uzywa sie przy Heel Toe. Simon Philips cwiczy podobno caly czas technika heel down co nie przeszkadza mu w normalnym graniu uzywac heel up.

Polecam szkolke Langa gosc pokazuje jak cwiczyc stopy i rece w jednym czasie.

Moim zdaniem tepo to indywidualna sprawa jezli che sie dobrze opanowac technike trzeba zaczac od wolnego tepa 30 - 40 bpm zeby nauczyc sie ruchu (ruch musi byc precyzyjny) dopiero pozniej mozna zaczac podbijac tepo na 100% metronom to podstawa (ale to kazdy Ci powie)

O skarpetkach sie nie bede wypowiadal.

Pozdrawiam wszystkich i wesolych swiat.

Bursztynowy Świerzop

Wysłany: Sob 23 Gru, 2006   

Ależ możesz, któż Ci broni? Tyle, że moim zdaniem jeśli chcesz grać dobrze, dokładnie i równo, lepiej by było gdybyś poświęcił czas oddzielnie na ręce, później na stopy, a na końcu ćwiczenia razem. W końcu im więcej praktyki tym lepiej. Poza tym np. grając jedynki rękoma możesz je dokładnie obserwowć, czy nie ma żadnych uchybień, niedociągnięć - a jeśli są to poprawiać je. Gdybyś ćwiczył jednocześnie razem ze stopami, jesteś mniej skupiony na kończynach górnych (albo dolnych).

Frytek

Wysłany: Wto 26 Gru, 2006   

Jecze to razem zsynchronizowac to jest kolejne 50% problemu zeby wszyszko razem dobrze grało:P hee poki co zostane przy wponym tempie i naucze :)

Jedynek + Dwójek w Hell Toe w wolnym tempie .
a co do werbla to to samo . o 45 min na każdy osprzet ( stopa i werbel)

Bursztynowy Świerzop

Frytek napisał/a
hee

Po 1 - nie hell toe :) z piekłem to nie ma nic wspólnego

po 2 to 'hee' jest mi dziwnie znajome z perkusja.org

Yagarn

I z tego forum tez. Drugie konto.

GuRu

Bursztynowy Świerzop napisał/a

Ależ możesz, któż Ci broni? Tyle, że moim zdaniem jeśli chcesz grać dobrze, dokładnie i równo, lepiej by było gdybyś poświęcił czas oddzielnie na ręce, później na stopy, a na końcu ćwiczenia razem. W końcu im więcej praktyki tym lepiej. Poza tym np. grając jedynki rękoma możesz je dokładnie obserwowć, czy nie ma żadnych uchybień, niedociągnięć - a jeśli są to poprawiać je. Gdybyś ćwiczył jednocześnie razem ze stopami, jesteś mniej skupiony na kończynach górnych (albo dolnych).

ACZKOLWIEK
T.Lang stwierdził, że w celu oszczędzania czasu ćwiczy naraz jedno i drugie. Kurcze udaje mu się to ;)

pure Meinl

yooz

Wysłany: Sro 27 Gru, 2006   

Yagarn napisał/a
I z tego forum tez. Drugie konto.

A nie trzecie?
Z resztą, już wcześniej mi taka myśl zaświtała, przed tym hee.. ale jeśli z nowym userem wiąże się mocne postanowienie poprawy etc, to chyba nie ma tematu, co?

Yagarn

Wysłany: Sro 27 Gru, 2006   

Mnie to tam ryba ;) Jesli nie bedziesz frytku zadawał tak durnych pytań jak na starym koncie to chyba nie ma sprawy. Temat właściwie chyba do zamknięcia, poruszany zbyt wiele razy.

Frytek

Wysłany: Pią 29 Gru, 2006   

oki jakos sobie daje rade, ogarniam to a tak
P.S czy znacie jakie poraby albo cwiczenia na szybki zjad z tomów ( w sensie cwiczenie nie wiem rytmu a moze jakis innych dziwnych dupereli )

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Perkusja » Forum Perkusja OnLine - katalog główny » Podzielic Czas na Cwiczenia.