Przeszukalem forum i nie znalazlem odpowiedzi wiec osmielilem sie zalozyć nowy temat.
Mam pytanie jak uczyć 7 letnie dziecko gry na perkusji? Od czego zacząć ? jak skupic jego uwagę i koncentracje dluzej niz kilka minut? Jak sklonic do systematycznej pracy? I urozmaicac lekcje żeby nie byly nudne i nużące.
Jesli znacie tytuły jakiś ksiazek które mogly by sie przydać mile widziane.
Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam forumowiczow.
Spróbuj skontaktować się z rodzicami Igora Faleckiego. Sądzę, że udzielą kilku podstawowych rad, które sprawdziły się u Igora.
Domyślam się, że największym problemem jest skupienie uwagi młodego. Wiem też z pytań swoich klientów, że jest to dość powszechny problem.
To czego nie wolno robić na 100% to w jakikolwiek sposób przymuszać dziecko. Jeśli zaczniemy przymuszać to zamiast złapać bakcyla bardzo się zniechęci.
Kolejna ważna rzecz, która często nie jest brana pod uwagę. Często rodzice próbują realizować swoje niezrealizowane marzenia poprzez dziecko.
_________________ Posłuchaj jak w duszy cisza gra, a potem odtwórz ją rytmem.
Jeśli nie jesteś muzykiem albo nie słuchasz Deep Purple oraz King Crimson (Colosseum, Gong, Soft Machine, Wham, Genesis, Can, Santana, McLaughlin, Mayer, Thin Lizzy, The Tangent, Premiata Forneria Marconi, Rush, Camel, Yes, Frank Zappa, Mats & Morgan, Van Der Graff Generator, Ozric Tentacles) i Twój potomek nie ma podstaw , żeby grać to nie absorbuj go tym. Lepsza matematyka i język polski.
Jeśli nie jesteś muzykiem albo nie słuchasz Deep Purple oraz King Crimson (Colosseum, Gong, Soft Machine, Wham, Genesis, Can, Santana, McLaughlin, Mayer, Thin Lizzy, The Tangent, Premiata Forneria Marconi, Rush, Camel, Yes, Frank Zappa, Mats & Morgan, Van Der Graff Generator, Ozric Tentacles) i Twój potomek nie ma podstaw , żeby grać to nie absorbuj go tym. Lepsza matematyka i język polski.
Dawno nie czytałem głupszej wypowiedzi.
A żeby napisać coś w temacie to przyłączam się do słów klinika - nie zmuszać.
Poza tym myślę, że trzeba też pomyśleć o odpowiednim sprzęcie.
Mam na myśli rozmiary. Jak dzieciakowi będzie niewygodnie ćwiczyć to też się może zniechęcić.
Poza tym myślę, że trzeba też pomyśleć o odpowiednim sprzęcie.
Mam na myśli rozmiary. Jak dzieciakowi będzie niewygodnie ćwiczyć to też się może zniechęcić.
Ja też myślę czasem o myśli głupoty ludzkiego rodzaju. I każdy może się zniechęcić.
Siedmiolatek normalnego wzrostu może z powodzeniem pykać na centrali 18". Tutaj większą rolę odgrywa głębokość tomów. Zestawy typowo gigowe lub przeznaczone dla dzieci (ale instrument a nie zabawka imitująca perkusję) powinien posiadać płytsze tomy.
Ostatnio sprzedawałem zestaw dla 8 latka zestaw Basix Xenon z płytkimi tomami i małą centralką i było w sam raz.
_________________ Posłuchaj jak w duszy cisza gra, a potem odtwórz ją rytmem.