Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Perkusja » Forum Perkusja OnLine - katalog główny » Praca nóg jak u John'a Blackwell'a :)
Praca nóg jak u John'a Blackwell'a :)
Autor Wiadomość
Jacuch

Wysłany: Pon 13 Cze, 2011   Praca nóg jak u John'a Blackwell'a :)

Witam!:)

Jakiś czas temu wpadło mi to krótkie video John'a

http://www.youtube.com/watch?v=TfnEx2UDH-E

i od pewnego czasu próbuję wdrażać coś podobnego w swoim graniu - dlatego chciałem tu od was zasięgnąć informacji, bądź jakichś ciekawych spostrzeżeń kogoś, kto może sam praktykuje taką technikę, albo własną, podobną hybrydę:).

obracam się raczej w klimatach funk/jazz i pomyślałem, że to by była świetna sprawa opanować coś podobnego choćby swobodnie w średnich tempach:).

Chyba ogólnie kumam, o co chodzi w tym, co prezentuje Blackwell, ale mój największy problem polega na tym, że w tempach powiedzmy 120-140 strasznie spina mi się noga i czuje lekki ból w okolicach piszczela i wyżej, przez co cały ten falujący ruch przeradza się w gorzej kontrolowane drganie - ktoś może miał coś podobnego i ma na to jakąś swoją receptę?

Słucham wszystkich odpowiedzi:).

Pozdrawiam!

J.

mpb

Wysłany: Pon 13 Cze, 2011   

jedyna recepta - cwiczyc wiecej. Tu nie ma filozofii, poprostu musisz wycwiczyc odpowiednie miesnie, jakiej bys techniki nie przyjal. Zmniejsz tempo do takiego, przy ktorym nie spina Ci sie noga po parunastu sekundach i zostan przy nim przez jakis czas, prawdopodobnie dluzszy. Skrotow nie ma.

Carlos

Wysłany: Wto 14 Cze, 2011   

dokladnie. tylko wolne tempo i to ekstremalnie wolne by nabyc dobrych nawykow...

powodzenia!

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Perkusja » Forum Perkusja OnLine - katalog główny » Praca nóg jak u John'a Blackwell'a :)