Od pewnego czasu zastanawiam się jak bębniarze którzy chcą mieć duży zestaw kupują go .Czy może sami projektują swoje bębny ?
Bardzo mnie to ciekawi więc jeśli ktoś coś wie niech pisze. Np: Mike Mangini ma dość spory zestaw i i troszkę skomplikowany . Oto link :
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Panie Zgred przecież wszystkie profesjonalne muzyczne zespoły zarówno polskie jak i zagraniczne mają ekipę techniczną w takiej ekipie technicznej jest osoba bądź osoby które są odpowiedzialne za perkusję (rozstawienie, nastrojenie, omikrofonowanie). Mangini wchodzi na gotowe jak mają koncert. Gdy brałem udział w programie Must Be The Music. Tylko Muzyka w czasie próby techniczni mi wszystko ustawili ja miałem tylko usiąść i grać. Tak to wygląda.
_________________ Miszcz 1. quizu perkusyjnego w 2010 r.
ja tam uważam, że Mangini ma po prostu brzydki zestaw, nieplastyczny bardzo. A co do umiejętność, zdecydowana czołówka. Hops. Moze o to też Kruchemu chodziło..? :X
A teraz sprostowanie bo palnąłem głupote. Nie chodziło mi o Manginiego tylko o Terrego Bozzio. Mylili mi się, ale po tym opieprzu przestaną Przepraszam przy okazji za off.
Ostatnio zmieniony przez kruchyftw Sro 03 Sie, 2011, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Czw 11 Sie, 2011
Jakim cudem bozzio przesadza z zestawem...widzieliscie filmiki na ktorych on cuda tworzy na tym zestawie? przy takim skillu i takich mozliwosciach bebniarz taki jak bozzio juz sam wie co mu potrzeba i ten zestaw mu to umozliwia doskonale, zwlaszcza, ze facet jezdzi z klinikami i pokazami i wtedy moze zaprezentowac ogrom mozliwosci takiego zestawu...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
no wlasnie. przeciez to nie jest tak, ze on gra na tym zestawie covery ac/dc, tylko konkretne kompozycje. do melodyjnego grania potrzeba mu jednak tych parunastu tomow. to tak jakby powiedziec, ze Tosin Abasi przesadza z iloscia strun w gitarze....