Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Perkusja » Forum Perkusja OnLine - katalog główny » realizacja KONCERTÓW LIVE ?
realizacja KONCERTÓW LIVE ?
Autor Wiadomość
ostry

Wysłany: Sro 18 Kwi, 2007   realizacja KONCERTÓW LIVE ?

witam!

czy ktoś się może orientuje gdzie można i za jakie pieniądze nagrać sobie koncert live z własnym zespołem? czy są wogóle takie ekipy, które sprawnie nagrywają na żywo?bo to chyba dosyć istotne dla muzykantów mieć takie możłiwości żeby nagrać koncert lub koncerty (trasa?) i później ewentualnie powybierać najlepiej zagrane numery.
pozdrawiam!
8)ostry

jahoo

Wysłany: Sro 18 Kwi, 2007   

Niektore studia oferuja takie usługi. Sprawdz na ich stronach, ale to pewnie drogie bedzie :/

oyster

Zdazwon do studia Radia Gdansk, mają nową salę do takich nagran, nowa konsoletę , maja tez doswiadczoną ekipę, która realizuje koncerty na żywo.
ale ile to kosztuje ? :) ) jak sie dowiesz , to napisz.

Szczepek

Praktycznie kazdy koncert mozna zapisac bez specjalnego sprzetu, oczywiscie musi byc naglosnienie, tzn przed kazdym instrumentem mikrofon ;) Wtedy idziecie z laptopem do pana realizatora i prosicie go zeby wypuscil wam kabel z sumy stolu, wpinacie go sobie do lapka i gotowe. Nie bedziecie niestety miec mozliwosci pozniejszej miksu wybranych instrumentow, ale jezeli zespol sprawny i realizator nie glupi powinno wyjsc bardzo dobrze.

MicMart

Zgadzam sie ze Szczepkiem. Dodatkowo jeżeli z kamery wyjdzie dość dobry dźwięk to można go zmiksować z tym z konsolety

muffin man
mikirurka.kom

oyster napisał/a
Radia Gdansk,

Radio to dobry kierunek. Nagrywałem w Radio Kraków - dźwięk wypas.
Radia ogólnie posiadają bardzo dobre zaplecze do rejestracji dźwięku, w tym koncertów. Kwestia - jak się tam dostać i ewentualnie za ile.

piotrek

MicMart napisał/a
Zgadzam sie ze Szczepkiem. Dodatkowo jeżeli z kamery wyjdzie dość dobry dźwięk to można go zmiksować z tym z konsolety

ja robiłem tak dwa swoje koncerty i wyszło jak na mouj gust bardzo dobrze . Jak na amatorskie warunki . Polecam ten sposob

kojlak
KKK

chcesz nagrywać również obraz?
Kiedy ja się pytałem o cenę Pilskiej ekipy to wołali chyba ok. 1000zł

.. nasz zespół miał o tyle szczęścia że nasi znajomi mają taką firmę i nasz koncert przed TSA zarejestrowali za friko. Dźwięk niestety z mikrofonów w kamerach (były ich 2) ponieważ akustyk z "profesjonalnej" ekipy nagłaśniającej koncert okazał się jednak niedorozwiniętym (jak można próbować wciskać że profesjonalna konsoleta wielkości (prawie) stołu bilardowego nie ma odpowiedniego wyjścia...:/)
ale cóż.. mimo wszystko brzmi to w miarę dobrze.
miła pamiątka ;)

Carlos

można też umówić się ze studiem nagraniowym na nagranie koncertu. Biorą sprzęt, laptopy, podpinają się i gotowe.

jaqb 
Gatunek na wymarciu

Wysłany: Pon 04 Cze, 2007   

Nagranie koncertu to koszt +/- 100zł za godzinę poracy realizatora nagrań. Pan, na którego miałem namiary od saymona, powiedział, że nagranie na setke kosztuje 100 zł za godzinę + dojazd etc., tak więc koszt nagrania powinien zamknąć się w 500 zł :)

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Perkusja » Forum Perkusja OnLine - katalog główny » realizacja KONCERTÓW LIVE ?