Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Perkusja » Forum Perkusja OnLine - katalog główny » Solo... werblowe
Solo... werblowe
Autor Wiadomość
Pilshack 
Who's bad?

Wysłany: Sro 23 Cze, 2010   Solo... werblowe

Witam! :smile:

Znalazłem ostatnimi czasy na YT taki oto filmiczek:
http://www.youtube.com/watch?v=KkqsXWg9Gao

Jak dla mnie to technika do pozazdroszczenia...

Ale wracając do tematu, chciałem się Was, Drodzy Forumowicze, zapytać jakie polecacie ćwiczenia do osiągnięcia zbliżonego efektu?
Nie chodzi mi bynajmniej o podstawy (jedyneczki, dwójeczki, trójeczki, dziesiąteczki, wszystkie możliwe paradidle, itd.), ale znacie może coś dodatkowego, jakieś zagrywki, motywy?
Próbuję wychwycić jak najwięcej ćwiczeń z tego i podobnych nagrań, ale wiadomo, że wszystkiego się nie da :grin: więc jakby ktoś znalazł coś ciekawego, to bardzo proszę.

Rzecz jasna popisówka pałkami też jest niczego sobie, ale wychodzę z założenia, że jak osiągne taki poziom techniki, to dopiero wtedy będę się zajmował innymi głupotami ;)

kfadrat

Wysłany: Sro 23 Cze, 2010   

stick control + snare drum method by vic firth

kubawe 
Forumowy Oszołom

Archiwum.
Ostatnio zmieniony przez kubawe Sob 14 Sie, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

mpb

http://www.vicfirth.com/education/ - tu w dziale werblowym masz duzo fajnych zagrywek - szczegolnie hybrid rudiments sa ciekawe.
Oprocz tego polecam szkolke Benny Greb "The language of drumming". nie wiem na jakim poziomie jestes, ale system grania jaki Benny proponuje jest naprawde przejrzysty i naprawde ulatwia granie zarowno na werblu jak i na calym zestawie, a przede wszystkim tworzenie wlasnych zagrywek.

Pilshack 
Who's bad?

Świetnie, właśnie o to mi chodziło! Dzięki Wam wszystkim za stronki i rady, dotychczasowe :smile: Będziemy twardo ćwiczyć, nie ma to tamto :grin:

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Perkusja » Forum Perkusja OnLine - katalog główny » Solo... werblowe