Ale wracając do tematu, chciałem się Was, Drodzy Forumowicze, zapytać jakie polecacie ćwiczenia do osiągnięcia zbliżonego efektu?
Nie chodzi mi bynajmniej o podstawy (jedyneczki, dwójeczki, trójeczki, dziesiąteczki, wszystkie możliwe paradidle, itd.), ale znacie może coś dodatkowego, jakieś zagrywki, motywy?
Próbuję wychwycić jak najwięcej ćwiczeń z tego i podobnych nagrań, ale wiadomo, że wszystkiego się nie da więc jakby ktoś znalazł coś ciekawego, to bardzo proszę.
Rzecz jasna popisówka pałkami też jest niczego sobie, ale wychodzę z założenia, że jak osiągne taki poziom techniki, to dopiero wtedy będę się zajmował innymi głupotami
_________________ "Every day creates your history..." MJ
Ostatnio zmieniony przez Pilshack Sro 23 Cze, 2010, w całości zmieniany 2 razy
http://www.vicfirth.com/education/ - tu w dziale werblowym masz duzo fajnych zagrywek - szczegolnie hybrid rudiments sa ciekawe.
Oprocz tego polecam szkolke Benny Greb "The language of drumming". nie wiem na jakim poziomie jestes, ale system grania jaki Benny proponuje jest naprawde przejrzysty i naprawde ulatwia granie zarowno na werblu jak i na calym zestawie, a przede wszystkim tworzenie wlasnych zagrywek.