_________________ Miszcz 1. quizu perkusyjnego w 2010 r.
Meinl
Uycha
Wysłany: Sob 20 Lis, 2010
Moeller, i tyle. Jeśli będziesz skupiać się na wszystkich wartościach to siądziesz szybko i groove'u nie będzie. Można powiedzieć: grasz ósemki, między które 'przypadkowo' wpadają dodatkowe wartości. Dodatkowo, żeby był flow itd. to akcenty grasz na kancie, a pozostałe uderzenia główką mn.w. w połowie promienia.
a ja Ci powiem ze single stroke roll do obsrania .. seriami po 30 sekund - 40 sekund i minute - bez spinki.... byle z luzem i NIESILOWO ... czyli - tradycyjnie CWICZ BLASTY. :0 a jak ktos powie ze blasty nie rozwijaja - to ma w ryj na najblizszym zlocie bo w tym przypadku sa jak znalazl.
spinki Ci wymusza granie z palcow bo to sie do tego sprowadza i tym razem mowie serio... blasty blasty i jeszcze raz blasty. potem prawa raczke przelozysz z single stroke z werbla na ride czy hihat i zamiatasz...
tu akurat koles gra prawa z akcentem na raz - i to ulatwia sprawe bo ja tez tak gram...
Pp Pp Pp Pp Pp Pp Pp Pp
_________________ ein volk, ein reich, ein union.
z kretynami nie dyskutuje, tym bardziej o polityce...
Ostatnio zmieniony przez blanker666 Nie 21 Lis, 2010, w całości zmieniany 2 razy
blanker66 nie jestem Urlichem żeby grać siłowo, doprowadzić blasty do perfekcji to sztuka, jest to jedyna rzecz której nie podjął by się sam Czarek Konrad.
_________________ Miszcz 1. quizu perkusyjnego w 2010 r.
Wysłany: Czw 25 Lis, 2010
ale blanker dobrze Ci radzi, ja po 2 miesiacach ciotowania na padzie jak siadlem za werbel to sie zdziwilem, ze potrafie tak z palcow zagrac
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
no i jeszcze ewentualnie seriami Ppp Ppp Ppp Ppp Ppp... gestego grania nie opanujesz, ze tak powiem - od reki.. to sa lata cwiczen. Nie bez kozery wszyscy partacze maja problem z gestymi klarownymi partiami na rece - bo tu wychodza wszelkie braki w technice werblowej... luz i palce to podstawa.
Uycha
Wysłany: Pią 26 Lis, 2010
Jeszcze dodam, żebyś na razie się nie rozpychał z szesnastkami w bandzie tylko dlatego, że ci się podobają. Na początku trzeba wyrobić chwyt (poprawny i luźny - jeśli nie będzie poprawny, nie będzie luźny i vice versa) potem nauczyć się grać solidne ósemki, w międzyczasie ćwiczyć jedynki (czy, jak kto woli, blasty), dwójki, paradiddle, flamy i wszelkie ich wariacje, free-handy, moellery, puszpule itd itd. a potem jak usiądziesz za zestawem nie będziesz mógł zrozumieć jak zagranie tego mogło sprawiać problem . (bek tu bejziks zawsze w cenie w przypadku napotkania ściany w graniu) Jeśli teraz będziesz chciał tak zagrać, to co najwyżej nabałaganisz i zaszkodzisz kumplom z zespołu, na pewno nie dodasz groove'u.
Nie do końca. Wiesz ile z tego przestawiałem sie na PP PP PP PP PP PP PP do grania hip-hopu? Sytuacja wymagała grania jak maszyna co przy wyuczeniu jak piszesz jest bardzo trudne
Jeszcze dodam, żebyś na razie się nie rozpychał z szesnastkami w bandzie tylko dlatego, że ci się podobają. .......................... Jeśli teraz będziesz chciał tak zagrać, to co najwyżej nabałaganisz i zaszkodzisz kumplom z zespołu, na pewno nie dodasz groove'u.
Często gęsto :
http://www.youtube.com/watch?v=Np21rH7Ldto i naczej się tego zagrać nie da.
Mozna liczyc jako ósemki, mozna jkao szestnastki ale tu gęste granie robi cały smak.
Nie do końca. Wiesz ile z tego przestawiałem sie na PP PP PP PP PP PP PP do grania hip-hopu? Sytuacja wymagała grania jak maszyna co przy wyuczeniu jak piszesz jest bardzo trudne
no niestety granie PP PP PP PP PP bez akcentu wymaaga niezlej wytrzymalosci i wyrobienia miesni dloni ... i do tego oczywiscie luzu ... zawsze wydawalo mi sie, ze do hiphopu granie z akcentem sie przydaje przeca ...
bardziej buja