_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.
Coś tam im się z serwerem dzieje. Ale można zamówić przesyłając dane na mail. Przelewasz kasę na konto i załatwione. Tak właśnie zrobiłem. Myślę, że zadziała.
Misiek dopuki jest taniej od Modern Drummer (ponad 30) i ponizej 10 to jest to cena do przelkniecia, zwlaszcza ze jeden numer ma sie ukazywac co dwa miesiace
no i dorwalem wreszcie TopDrummera w bielskim empiku (bo na prenumerate czekam ju 3ci tydzien...) ogolne wrazenia sa takie ze jest to o niebo lepsze od 'Perqsji' ale nadal do piet nie dorasta ModernDrummerowi, glownie ze wzgledu na objetosc ;] czesc warsztatowa i mnogosc artykulow - ale mam nadzieje ze sie to zmieni z biegiem czasu
plusy gazety to:
*wreszcie jest jakas korekta tekstu, znalazlem pare krzakow ale jest tego o wiele mniej niz w w/w. 'Perqsji'
*o wiele przyjazniejsza dla oka szata graficzna i rozlozenie tekstu (poza tekstem z warsztatem na dwie stopy)
*wg. mnie lepiej sie to zapowiada niz zapowiadala sie 'Perqsja' ;]
minusy:
*zasadniczo nie ma co sie rozdrabniac bo jest tego po prostu malo... ale wierze ze z biegiem czasu sie rozkreca i nie padna po dwoch numerach
ogolnie mowiac polecam i czekam na drugi numer (no i moze jeszcze na ten z prenumeraty... )
rowniez kupilem w empiku i jest ok. Przyjemniej by bylo jakby mialo z 2 razy conajmniej wiecej stron ale i tak jest ok, mozna cos poczytac i rozwiazac krzyzowke dla perkusistow hehe
Tez kupilem wczoraj TopDrummera i na początek może być chociaz podobnie jak Qbs mam nqadzieję, że z biegiem czasu gazetka się rozwinie... Tak czy inaczej będę nabywal ja regularnie bo trzeba wspierac takie pismo w Polsce...
Pierwszy numer rozszedl sie blyskawicznie. Wersja ukazala sie juz w polowie zeszlegomiesiaca lecz bylo jej za malo i zrobili dodruk, jednak tez za malo. Z zamowiony przeze mnie kilkudziesieciu egzemplarzy otrzymalem tylko 25 do sklepu a to nie starczy nawet na tydzien.
Uwazam ze 7,90 za fachowe pismo nie jest to wygorowana kwota.
Dodam jeszcze ze jest to dwumiesiecznik
_________________ Posłuchaj jak w duszy cisza gra, a potem odtwórz ją rytmem.
wg. mnie TopDrummer jest bardziej wart swojej ceny niz Perqsja
do ludzi, ktorzy wykupili prenumerate TopDrummer: dostaliscie juz najnowszy numer?
Ja(zz)centy
Wysłany: Pon 05 Mar, 2007
Witaj Qbs,
ja juz dostalem najnowszy top drummer, a Twoj egzemplarz pewnie poczta przewala z 1. polki na 2. (U mnie przygody z poczta zdarzyly sie 2 razy - numery przyszly z ok. miesiecznym opoznieniem) Musisz uzbroic sie w cierpliwosc bedzie ok.
Tresc. Jesli chodzi o najnowszy numer TD to poza kwitami z sola S.Gadda + paroma artykulami nic ciekawego nie ma. Owszem jest rozmowa z ww. autorem sola, test mapexa oriona autorstwa M.Jahra (nawiasem mowiac nie tylko gosc swietnie gra ale dobrze robi testy i potrafi dobrze pisac) i... zapelniacze. Ten numer pobija wszystko, jesli chodzi o zapelniacze (reklamy, reklamy, ...., krzyzowka, recenzja plyt na szybko i zenujacy jesli chodzi o poziom humoru - poradnik zdrowotny perkusisty - piszaca go osoba zdecydowanie nie powinna brac sie za rozrywke ).
Niestety relacja z targow jest zrobiona na zasadzie "trzeba juz numer drukowac. a my nic nie mamy. wrzucmy troche fotek i opisow". jak autor sam w tekscie raczyc wspomnial, targi byly ogromne i ciezko bylo wszystko obejsc (co dopiero opisywac?). moze warto bylo skupic sie na 2-3 firmach a w nastepnym numerze dokonczyc?
Dalej same niespodzianki... zapelniacze, zapelniacze ... o, i papier sie pogorszyl.
Ogolnie kilka osob nie zwiazanych z graniem na bebnach po przejrzeniu tego numeru stwierdzilo: "o, ale tu nie ma nic innego tylko same reklamy!".
Tyle krytyki. ogolnie dobrze, ze TD jest na rynku. Mam nadzieje, ze 1 slabszy numer nie jest zwiastunem, ze redakcji koncza sie pomysly, albo ktos odpuszcza powoli temat magazynu... (moze to przez wyjazd na targi?) poprzednie numery byly zdecydowanie lepsze, mam nadzieje, ze nastepne tez beda lepsze. tak czy inaczej pewnie bede nadal prenumerowal czasopismo: niech sie dzieje cos na polskim rynku wydawniczym/perkusyjnym, bo do niedawna byly pustki. W ostatecznosci MJ jakis test blach/werbla/bebnow napisze, a J.Pelc (pozdrawiam)rozpisze jakies fajne numery na kwity (wg mnie to solo bylo 1 wartosciowym numerem zaprezentowanym w nutach)
spytam, bom niedoinformowany: perqsja już upadła po tych 2 pierwszych numerach ?
po 6 :D nic sie nie pojawia wiec podejrzewam ze zostalo nam sie radowac tylko z topdrummera
_________________ . . . przez całe stulecia wywyższał człowieka nad zwierzę i wznosił go ku wyżynom nie kij, ale muzyka: czar powabnej prawdy, powab jej wzorców. Borys Pasternak
Ostatnio zmieniony przez Keeping Drummin Sro 14 Mar, 2007, w całości zmieniany 1 raz
do ludzi, ktorzy wykupili prenumerate TopDrummer: dostaliscie juz najnowszy numer?
Do mnie lutowo/marcowy Top Drummer dotarł dopiero wczoraj mimo, że data nadania to 14 lutego. Zauważyłem, że w adresie przesyłki zamiast kodu pocztowego jest powtórzone nazwisko (a że Świdnic jest w Polsce kilka to bez kodu pewnie gazeta krążyła sobie po kraju). Z wcześniejszymi numerami było wszystko OK więc możliwe, że coś im się posypało i Twoja przesyłka też jest źle zaadresowana.