jak mozna sie jarac gosciem ktory w swojej karierze jest jedna wielka parabola z tendencja spadkowa
jarać to może i nie, ale fajne płyty kiedyś z metaliką nagrywał, może dlatego ktoś go lubi, co z tego że jest cienki, osiągnął sukces innym sposobem niż technika tak też można
1. Bonzo - jak dla mnie najlepszy. Praca na werblu w jego wykonaniu to mistrzostwo
2. Jaki Liebezeit - gra jak pieprzona maszyna.
3. Danny Carey - za połączenie gry jazzowej i metalowej.
4. Steve Shelley - nie wiem czemu. Po prostu go lubię
Z polskich perkusistów najbardziej lubię Piotrkowskiego. Jego solówki są na poziomie światoym.
Jacuch
Wysłany: Czw 21 Lip, 2011
Myślę, że z powodzeniem możemy odkopywać ten temat co roku, jak się gdzieś zagubi i każdy z nas, który tu coś wpisał i tak będzie mógł coś jeszcze dodać:) - wiadomo, że to wszystko ewoluuje - przynajmniej ja tak mam, a i myślę, ze nie tylko ja:).
A jak już się wciąłem w temat, to też paru wymienię:).
z "klasyków:
- Bonham (i syn też:) ), Stewart Copeland (POLICE), Mitch Mitchell (Jimi Hendrix), Keith Moon (The Who) Ian Paice (Deep Purple), Chad Smith (RHCP) i uwaga...Phil Rudd (Ac/Dc):)
jeszcze parę starszych upodobań:
- Omar Hakim,
- Manu Katche
- Art Blakey
- Jack deJohnette
- Louie Bellson
I z nowości oraz tego, co mi się częściej ostatnio przewija:
- Benny Greb - za wrażliwość, mega MUZYKALNOŚĆ i groove
- Gavin Harrison - za to, że wielkie umiejętności nie przysłaniają mu muzyki:)
- Carter Beauford - za całe Dave Matthews Band, które mogę słuchać od góry do dołu i każdą płytę:).
- Magnus Ostrom (Esbjorn Svensson Trio) - podobnie jak Carter - za całe E.S.T:)
- bębniarz THE CINEMATIC ORCHESTRA - niestety nie znam z imienia i nazwiska
- Jojo Mayer - tutaj to mi po prostu brak słów;)
+ cała masa gospelowo-funkowych-soulowo-r n'b(owych) bębniarzy jak John Blackwell, Aaron Spears itp. itd.:)
+ cała masa tych których często słucham i tych których poznam:).
Od każdego można się czegoś nauczyć i za coś go cenić.
I mogę nawet powiedzieć, że jest tutaj, na forum masa filmików naszych/waszych, że jak oglądam, to sobie myślę: "O, to zajebiste było":)
Wysłany: Pią 22 Lip, 2011
Bobby Jarzombek!
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Wysłany: Pią 22 Lip, 2011
lukasz napisał/a
klima napisał/a
Bobby Jarzombek!
Za odwagę jak mniemam, facet gra z Halfordem
to to swoja droga
ale za momenty takie jak 10:20 - 10:29 zwlaszcza Generalnie to jest przegiety strasznie, nie do podrobienia
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Wysłany: Sob 23 Lip, 2011
za kwestionowanie wszystkich faktow zwiazanych z jarzombkiem, powinno sie byc poddanym do utylizacji....
przykro mi ale genetycznie utalentowanych swirów jak on, nie da sie skopiowac, a jesli nawet - zawsze to bedzie kopia.