Witam,
Zrobieniem z toma werbla zostałem zainspirowany przez kolesia z niemiec, który gdzieś na forum pearla opisywał jak ciąć takie korpusy domową robotą. Natychmiastowo, po przeczytaniu tegoż 'lovestory' poczułem natchnienie. stwierdziłem że też se zrobię... bo przecież ani toma nie mogę spzredać, ani go zwiesić z całością zestawu...
Tego samego dnia spadł mi z nieba bębniarz Kethy ! (kcr forumowy) kiedy to poszukiwał lugów do blxa - zaproponowałem mu wymianę, ponieważ poszukuję na werbel pojedyńczych.
No i tak bidny leżał do dziś. A więc pierwszego dnia zakupiłem:
-tasma papierowa,
-papier ścierny o małej ziarnistości,
-mocna taśma,
-żelki haribo.
Jak widać, ostatnie zdjecia toma w całości.:>
Owijamy cały korpus taśmą papierową. Później robimy bardzo równe wyliczenia (w moim przypadku dobrze sie złożyło tylko z jednym otworem, jeden będzie potraktowany szpachlą, trzy zostaną wywiercone) Lugi docelowo będą pearla z serii session.. Korpus przeciąłem wyrzynarką - musiałem przed tym przeprowadzić multum testów - dobrać odpowiednie ostrze, sprawdzić na drewnie, sklejce. I oto jadyma. pewnie większośc z Was pomyślało, co odpierdzielam. Przecież to będzie zwalona robota!... Oj tam. Przystępujemy do cięcia!:
Jak widać, w miarę spoko tnie.;)
A tyle będzie wynosiła głębokośc werbla.:D
Jakoś przecięte. Po kjutingu dorwałem prostą, równą dechę, dośc dużą - to mi robiło za stół. Ponaklejałem kawałki papieru ściernego, i tak oto otrzymałem stół do równego ścierania tomów.:>
Reszta tomu zostaje na sprzedaż.... albo pykne jeszcze 13x3 z reszty.... nie wiem.
Dobra, kolejny krok, ten najbardziej trudny - odtworzenie kawędzi 45st... wymyśliłem coś takiego, że kątowo szfilierką, z racji braku frezarki, efekt podobny.
No i póki co, czekam na naciągi, maszynkę, i sprężyny. Jest z lugami i robi jako timbales.
Brzmienie jak na razie jest GE NIAL NE! Postaram się nagrać w jakoś przyzwoitych warunkach.
_________________ ZAMIENIĘ Pearla BLX 10 12 14 16 22 (+13 SD)
KUPIĘ lugi mapex z serii Q.
Wysłany: Wto 01 Cze, 2010
wow, bardzo sexi!
Cytat
No i tak bidny leżał do dziś. A więc pierwszego dnia zakupiłem:
-tasma papierowa,
-papier ścierny o małej ziarnistości,
-mocna taśma,
-żelki haribo.
to mnie rozwalilo
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
haha i powiesz, że to wprowadzenie nowego patentu. Brzmienie jest uniwersalne, zawiera w sobie charakter głębkiego werbla i duszę standardowego czy jakiś taki inny kit fajnie brzmiący
_________________ hi-hat to tętno, stopa to serce.
ej, w ogóle to taki patent w tym werblu mam, że jednak zostawiłem dziurki po starych lugach. to ma mi służyć jako automatyczne czyszczenie lugów z zabrudzeń pod wpływem powietrza wyrzucanego pod wpływem ciśnienia wewnątrz bebna. Jeden rząd zostawiłem i będę patrzeć czy faktycznie to czyści.:)
nie no.... ale ty masz patenty
Ja biorę w twojej firmie fuchę sprawdzania dokładności rozmiarów (głębokości) albo coś takiego
W każdym razie jestem pierwszym pracownikiem. Mogę też być twoim szefem jak coś
no i naw... masz 1948 postów wiesz, że w tym roku uchwalono deklarację praw człowieka
_________________ hi-hat to tętno, stopa to serce.
Ostatnio zmieniony przez yoozeck Wto 01 Cze, 2010, w całości zmieniany 1 raz
z nowości napisze tylko, ze w drodze mam rezo ambassadora i puresoundy 20zwojowe blasters. Jeszcze uderzany ambaś od młodego i maszynka od klinika.:))))
Naw a co tam z tym Twoim mega otworem wentylacyjnym? Będziesz robił czy odpuszczasz?
jakim mega otworem?:D chodzi Ci o ten patent z autoczyszczeniem lugów po wewnętrznej stronie? jeśłi tak, to wieczorem spojrze, jaka jest róznica.:> żadnego otworu nie będzie. tylko ten standardowy... tylko gdzie za małą kase kupię taki... no... maskownice? jak to isę nazywa?