Ja też podpisuję się pod koncepcją anglojęzycznego działu. (Obawiam się oczywiście o to, czy Amerykanie będą tak samo chętni do dyskusji z Polakami jak Polacy do rozmowy z Amerykanami ale nie ma co gdybać tylko trzeba spróbować.)
A co do sprowadzania sprzętu, to moim zdaniem nie ma co zaczynać od organizacji handlu. Myślę, że samo się to rozwinie jak ruszy Forum Federacji i pojawią się miedzykontynentalne znajomości .
Na koniec dzięki Charliepearl za zainteresowanie losem garkotłuków w naszym pięknym Kraju.
zgadzam sie z Carlosem - na poczatek nowy dzial w ktorym obowiazkowe jest pisanie po angielsku tak zeby do dyskusji dolaczyli sie bebniarze z USA
natomiast co do tego kupowania sprzetu itp. to nie uwazacie, ze jak nagle zacznie plynac do polski masa sprzetu z USA to jakis urzed sie tym nie zainteresuje?
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.
Nowy dział lub nowe podforum z działami ? <; Tylko czy wtedy nowe podforum nie zrobiło było by się kopią oryginalnego tylko po angielsku (; Na pewno nowy dział po angielsku + moderacja będzie dobry (:
Qbs napisał/a
natomiast co do tego kupowania sprzetu itp. to nie uwazacie, ze jak nagle zacznie plynac do polski masa sprzetu z USA to jakis urzed sie tym nie zainteresuje?
true... Na początku na pewno masa ludzi by się rzuciła. [; Tu trzeba by pogłówkować porządnie, ale pewnie dało by się zrobić (;
zgadzam sie z Carlosem - na poczatek nowy dzial w ktorym obowiazkowe jest pisanie po angielsku tak zeby do dyskusji dolaczyli sie bebniarze z USA
Dokładnie tak będzie. Myślę, że na początek wystarczy wymiana opinii na forum i ew. pomaganie w sprowadzaniu pewnych marek do Polski (szukaniu zainteresowanych importerów).
CharliePearl... robi mi się coraz cieplej jak o tym czytam! wspaniałe pomysły i miejmy nadzieje że wszystko się uda! nowy dział (wyłącznie) anglojęzyczny to idealne rozwiązanie, abyśmy mogli komunikować się z perkusyjnymi braćmi z ameryki
Wysłany: Czw 15 Lut, 2007
sandman napisał/a
Akurat dział anglojęzyczny to moim zdaniem jest zbędny.Przeciez na forum pearl'a każdy sie moze zalogowac tak jak i na każde inne forum.
z tego co wiem to jest zakaz reklamowania tutaj forow o podobnej tematyce...
a co do pomyslu federacji to bardzo dobry pomysl, anglojezyczny dzial tutaj jest bardzo dobrym pomyslem, wymiana sprzetu takze...oby sie wszystko udalo!!
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Akurat dział anglojęzyczny to moim zdaniem jest zbędny.Przeciez na forum pearl'a każdy sie moze zalogowac tak jak i na każde inne forum.
widze że nie zrozumiałeś celu... ale zdarza się x]
EDIT:
No dobra.. wszystko ok.. ale forum federacji stoi i się nie rusza oprócz adminów, to Carlos i ja napisaliśmy po 3 posty, a ja założyłęm temat... a reszta?! gdzie są ŻYWI perkusiści, którzy będą się udzialać?! forum stoi chyba od sierpnia z 46 użytkownikami i kiludziesięcioma postami...
mam naprawde poważną prośbę!
ZAREKLAMUJCIE GDZIEŚ TO FORUM!!!
Tak wiem, ze nie jest to oczywiscie takie forum jak nasze Kochane tutaj, ale nie od razu Forum zbudowano. Marcinowi zajelo to jakis czas zeby ustabilizowac status tego Forum, Tak jak pisalam do Marcina to Forum i Federacja to jest bardzo mlode dziecko i jeszcze potrzebuje trzymania za raczke, ale w przeciagu tego 2007 roku mamy ambicje i szanse na stanie sie calkiem dobra strona dla perkusistow ze wszystkich stron. Prosze o wiecej zrozumienia i wsparcia ( cierpliwosci ) a obiecuje, ze w przeciagu paru miesiecy wszystko sie zmieni a ja osobiscie dopilnuje aby obydwa fora mialy z tego korzysc. Nigdy nie powiedzialam, ze wszystko bedzie podane na talerzu , uwierzcie mi ze ja po 12 godzinach pracy siadam i poswiecam jeszcze 3 do 5 godzin dziennie dla federacji, prosze nie poddawajcie tego pomyslu, bo to tylko od Was zalezy czy sie to powiedzie czy nie. Wiec piszcie posty,pokazujcie sie na forum, ksztaltujcie to tak jak by bylo Wasze, pomozcie nam, a my postaramy sie juz jak njszybciej przyniesc korzysci dla obu stron. Ci, ktorzy mnie znaja, wiedza, ze ja nie lubie obiecywac czegos, czego nie umiem dotrzymac.
Marcin,mam pytanie, czy juz cos wiadomo o rozwiazaniu z polskiej strony? Prosze pisz na priv. jesli mozesz .
Pomozcie mi utworzyc cos co bedzie z pozytkiem dla nas wszystkich. I dziekuje za tzw. Feedback bardzo tego potrzebuje. Czekam na odpowiedzi przede wszystkim od Marcina, oczywiscie jak znajdzie chwilke czasu, a wszystkim Wam dziekuje i prosze o cierpliwosc.
PEACE LOVE AND DRUMS!!
Charlie
Tak wiem, ze nie jest to oczywiscie takie forum jak nasze Kochane tutaj, ale nie od razu Forum zbudowano. Marcinowi zajelo to jakis czas zeby ustabilizowac status tego Forum, Tak jak pisalam do Marcina to Forum i Federacja to jest bardzo mlode dziecko i jeszcze potrzebuje trzymania za raczke, ale w przeciagu tego 2007 roku mamy ambicje i szanse na stanie sie calkiem dobra strona dla perkusistow ze wszystkich stron. Prosze o wiecej zrozumienia i wsparcia ( cierpliwosci ) a obiecuje, ze w przeciagu paru miesiecy wszystko sie zmieni a ja osobiscie dopilnuje aby obydwa fora mialy z tego korzysc. Nigdy nie powiedzialam, ze wszystko bedzie podane na talerzu , uwierzcie mi ze ja po 12 godzinach pracy siadam i poswiecam jeszcze 3 do 5 godzin dziennie dla federacji, prosze nie poddawajcie tego pomyslu, bo to tylko od Was zalezy czy sie to powiedzie czy nie. Wiec piszcie posty,pokazujcie sie na forum, ksztaltujcie to tak jak by bylo Wasze, pomozcie nam, a my postaramy sie juz jak njszybciej przyniesc korzysci dla obu stron. Ci, ktorzy mnie znaja, wiedza, ze ja nie lubie obiecywac czegos, czego nie umiem dotrzymac.
Marcin,mam pytanie, czy juz cos wiadomo o rozwiazaniu z polskiej strony? Prosze pisz na priv. jesli mozesz .
Pomozcie mi utworzyc cos co bedzie z pozytkiem dla nas wszystkich. I dziekuje za tzw. Feedback bardzo tego potrzebuje. Czekam na odpowiedzi przede wszystkim od Marcina, oczywiscie jak znajdzie chwilke czasu, a wszystkim Wam dziekuje i prosze o cierpliwosc.
PEACE LOVE AND DRUMS!!
Charlie
Aga - sprawdz maila.
tak jak myslalem - jesli po swojej stronie nie znajdziesz chetnych do pisania forumowiczow to nic z tego nie bedzie. Zrobimy dzial anglojezyczny ale zadziala on dopiero wtedy gdy zrobisz odpowiednia reklame po swojej stronie. Musisz zaczac spamowac znajomych bebniarzy
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.
Sam pomysl wspolpracy jest swietny !
i jak widac 99% forumowiczow mysli podobnie (a wyjatki tylko potwiredzaja regule ;p )
Stworzenie anglojezycznego podforum/dzialu to chyba jedyny logiczny samonasuwajacy sie pomysl XD
Troche sie obawiam(jak juz ktos wczesniej wspomnial), ze dzial polski i angielski moga sie toczyc zupelnie oddzielnymi sciezkami.Na czym moga ucierpiec na zdrowiu(glownie psychicznym) perkusisci o gorszej znajomosci jezyka ang.
Wiec gdy juz dojdzie do realizacji projektu administracja/osoba do tego powolana mogla by wybierac topici/posty o duzej wartosci merytorycznej(przynajmniej dla perkusistow ) i po przetlumaczeniu na polski umieszczac gdznies na forum czy w specjalnym dziale.
Nie wiem czy jest duzo takich osob wiec moze jakas ankieta ? ale pewnie to jakies 4/5% forumowiczow wiec nie wiem czy pomysl warty przeczytania