Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Perkusja » Forum Perkusja OnLine - katalog główny » witam po dlugiej przerwie i od razu przechodze do konkretow
witam po dlugiej przerwie i od razu przechodze do konkretow
Autor Wiadomość
GFNcharliepearl

Wysłany: Pon 12 Lut, 2007   witam po dlugiej przerwie i od razu przechodze do konkretow

Chciala bym powitac wszystkich forumowiczow, tych znajomych i tych, ktorych nie mialam jezszcze zaszczytu poznac. Po dlugiej przerwie udalo mi sie w koncu znalezc czas i sposob aby powrocic na forum. Nie bedzie to jednak tylko towarzyska wymiana zdan albowiem niedawno przejelam zaszczytna funkcje dyrektora reklamowego Federacji Perkusistow z siedziba w Akron (Ohio) i w zwiazku z tym mam do Wszystkich pytanie i propozycje oczywicsie jesli Ty Marcin wyrazisz na to zgode.
Chcialabym umiescic polskie forum na stonie mojej Federacji i udostepnic polskim perkusistom mozliwosc korzystania z roznego rodzaju benefitow z tym zwiazanych takich jak online kliniki,porady lekarzy zwiazanych z kontuzjami perkusistow , miedzynarodowe konkursy (m.in. na "najszybszego perkusiste" lub na najciekawsza solowke, paradiddle perfection, setki edukacyjnych tematow, wreszcie i tutaj mysle, ze bedzie to ciekawostka wyslalam ofetre do federacji z ktorej wynika, ze polscy muzycy nie bardzo maja mozliwosc zamawiania z takich sklepow jak musicians friend na przyklad, dzisiaj dostalam potwierdzenie, ze niedlugo sfinalizujemy kontrakt z paypal tak zeby kazdy mial mozliwosc zamowienia instrumentu stad ( nie tylko do Polski ) bez zadnych problemow ( skeev and Th0rn wiedza cos o tym :wink: )
Rowniez niedlugo bedziemy mogli zaoferowac sprzet , ktory nie jest dostepny nigdzie wiecej poza nasza strona, juz niedlugo wiecej na ten temat.
W koncu, mam nadzieje, ze w przeciagu tego roku udalo by nam sie zorganizowac program wymiany perkusistow ( taka oferte rowniez juz wyslalam ) polegajacy na zapraszaniu naszych polskich perkusistow do uczestniczenia w naszych imprezach i wymianie wiadomosci np na klinikach lub tzw "drum circles"
Jedyny problem, ktory widze jest to problem jezykowy poniewaz strona jest anglojezyczna ale wiem ze wiekrzosc z polakow posluguje sie swobodnie tym jezykiem i mam nadzieje, ze nie bylo by to az takim klopotem.
W zwiazku z tym bardzo prosila bym o napisanie co o tym sadzicie jakie jest Wasze zdanie na ten temat ado MARCINA mam bardzo konkretne pytanie:
czy mozliwe byloby zamieszczenie nowego dzialu Federacji tak aby uniknac zbednego skakania po tematach . Byla bym ogromnie zobowiazana gdyby odpowiedzi do tego posta byly powazne zdrowa krytyka bedzie doceniana i kazde zdanie brane pod uwage.
To tyle czekam na odpowiedzi.Podaje link do federacji
www.drumfed.org
jesli ktos ma pomysly i chcialby poudzielac sie troche dla federacji prosze o kontakt osobisty na adres:
agnes@drumfed.org
a tutaj zdjecie bo troche sie wam zmienila mama perelka..lol
www.drumfed.org/about.html

Czekam na odpowiedzi
PEACE LOVE AND DRUMS

Carlos

Wysłany: Pon 12 Lut, 2007   

Perelko jestes prawdziwa Perelka... :)

Czesc, myslalem ze juz nie wrocisz, niezmiernie sie ciesze a pomysl wiecej niz znakomity!
Jak bede mial chwile wolnego napisze dokladniej...

Wooof

Witamy Charlie Pearl "po latach". Miło cię znowu widzieć w naszym gronie. :)
Co do pomysłu ponadkontynentalnej wymiany doświadczeń i nie tylko, jestem na tak. Widzę, że nie próżnowałaś przez ten czas. Mam nadzieję, że twój projekt wypali i będzie się prężnie rozwijał. Póki co, na stronie "federacji" (trochę amatorsko zrobionej) jest niewiele, ale rozumiem, że to się zmieni...
Myślę, że przy twojej inicjatywie i zaangażowaniu przyniesie to wszystkim stronom wiele korzyści.
Pozdrawiam i życzę powodzenia!

Bębniarek

Witamy :) Pomysł świetny jestem jak najbardziej za.

Qbs

Witamy CharliePearl po przerwie :)
podobnie jak reszta jestem na tak i z checia pomoge
It is a physical experience as real as any other.

Kanclerz 
Admin
Marcin Kwaśny

Wysłany: Pon 12 Lut, 2007   Re: witam po dlugiej przerwie i od razu przechodze do konkre

Brzmi ciekawie Aga - odezwij sie w tej sprawie prosze do mnie na priv. :)
www.kashmir.pl
www.myspace.com/perkusjaonline

erobeson

Mimo, że się wcześniej nie znaliśmy miło mi powitać. :) pomysł lux-torpeda ;)

Szatan

mniam ;)

bRS 
Da Funk Blaster

Klawo... :twisted: Prosimy o szczegóły po uzgodnieniu z Klinikiem i załatwieniu formalności! :)

sagath

Myślę, że sprzeciwu nie uświadczymy ;)

piknie!

GuRu

Hejże!
witamy po latach. Miło, że wróciłaś.
Pomysł jest przedni.

pure Meinl

Fazer

bRS napisał/a
Klawo... :twisted: Prosimy o szczegóły po uzgodnieniu z Klinikiem i załatwieniu formalności! :)

z Klinikiem? myślałem że z Kanclerzem;p
za dużo myślę chyba

qwerty 
przyszły reż. dźw

NO... cos sie zaczyna dziać:D

Yahoo 

Witamy Perełko :) uwazam ze to jest swietny pomysl. DRUMMERS UNITED i tyle. Mam nadzieje ze pomysl przejdzie.

http://www.youtube.com/jasinskimusic

kojlak
KKK

witam, choć się nie znamy (ale pamiętam Cię ze starego forum) ;)
pomysł bardzo bardzo bardzo (...) bardzo dobry!!! :) jestem jak najbardziej na TAK, jak chyba wszyscy :) szczególnie ciekawi mnie możliwość ułatwionych zakupów za oceanem :)

pozdrawiam! :)

sandman

Mnie bardziej ciekawią kliniki i tym podobne sprawy, na sprzęt przyjdzie czas kiedyś ;) Ale pomysł świetny :)

borbah 

Witam , milo poznac ^^
Jak dla mnie pomysl swietny warto poszerzac horyzonty i wspolpracowac zwlaszcza ze w polszy to wszystko rozwija sie bardzo mozolnie

Mayhen 

no to okno na świat się otwiera, nowe możliwości itd. Również serdecznie witam i pozdrawiam ! ! !

Neo

Trzymam kciuki za inicjatywe. Duzy szacunek dla takich ludzi jak ty Charlie.

Kanclerz 
Admin
Marcin Kwaśny

Fazer napisał/a
bRS napisał/a

za dużo myślę chyba

dobrze myslales. Kolega brs malo kumaty jest raczej :)
www.kashmir.pl
www.myspace.com/perkusjaonline

Eliminator

Pomysł bardzo dobry, mam nadzieję, że wszystko wypali. :)
Tamburo
Pearl

TeLeSkoP 

Agnieszko !!!! Nareszcie jesteś :)

Miło Cię tutaj znowu widzieć, nie uciekaj tym razem :) A pomysł...mniam !

GFNcharliepearl

Wysłany: Wto 13 Lut, 2007   

Przeczytalam szybciutko Wasze odpowiedzi, dziekuje za taki swietny odzew !!! Bardzo sie ciesze i odezwe sie we srode ( pracuje we wtorek 17 godzin dzien i nie bede miala czasu wstapic na forum, we srode podziekuje osobiscie kazdemu z Was kochani a teraz wysylam szybciutko raport mojemu szefowi i trzymam kciuki. Mam dobre przeczucie ze wszystko sie nam pieknie ulozy. DZIEKI SERDECZNE JAK ZWYKLE JESTESCIE CUDOWNI!!
Do srody, pa.
Pisac, pisac, wiecej opinii prosze kazda jest tlumaczona i przekazywana do moich zwierzchnikow!!
LOVE PEACE AND DRUMS!!
Charlie.

Engram

dostęp do materiałów edukacyjnych to chyba najlepszy aspekt tego przedsięwzięcia. mieszane uczucia mam jedynie do tego kupowania sprzętu w stanach bo i tak nas zeżre vat i cło :( ale z drugiej strony dostęp do marek nie występujących w Polsce brzmi obiecująco więc chyba będzie dobrze.

Th0rn

a ja wlasnie kupuje pare rzeczy w USA wlasnie za posrednictwem Agniechy i wcale sie nie martwie clem, podatkiem i innymi pierdolami :) sie wysyla PolAmerem i oni generalnie podobno nie bardzo interesuja sie paczkami co sie wysyla jestem dobrej mysli :P Agniecha jaka u was dzis pogoda? :P

paper

Świetny pomysł. Może teraz kilku świetnych bębniarzy wreszcie wypłynie i bedą oni znani na całym świecie. Takie coś daje dużo możliwosci ludziom i młodzieży :D

nawalator 
Mówta na mnie NAW

pomysł genialny!
i dzień dobry.;)

KUPIĘ
lugi mapex z serii Q.

franio

cut miut i ożeszki :]

piotrek

jesli kazda opinia jest tłumaczona to warto sie wpisac :D niech w stanach wiedza ze polacy sa otwarci na nowinki techniczne i współprace :D popieram w 100% :!:

Keeping Drummin

ze sie tak wyraze From sea to sea ;)

bRS 
Da Funk Blaster

Kanclerz napisał/a
Fazer napisał/a
bRS napisał/a

za dużo myślę chyba

dobrze myslales. Kolega brs malo kumaty jest raczej :)

Sam raczej jesteś mało kumaty :P :D Drobna pomyłka, sorry jestem w trakcie sesji... :)

GFNcharliepearl

Wysłany: Sro 14 Lut, 2007   

No wiec tak Kochani:
Przede wszystkim naprawde dzieki za odzew, bo przyznam sie szczerze, ze z wielka trema podchodzilam do tej propozycji i nie wiedzialam czy nie zostane wysmiana za pomysl umieszczenia Federacji na Forum.
Chciala bym poinformowac wszystkich, ze dostalam zgode Marcina na zamieszczenie informacji, ze pracujemy nad tym pomyslem i ze wszystko jest na tak od strony Naszego Kochanego Admina. Wymaga to jeszcze pewnych technicznych rozwiazan, w zwiazku z tym ja i Marcin mamy do Was bardzo konkretne pytanie:
Wiadomo, ze amerykanie oczywiscie w naszyn jezyku nie rozmawiaja wiec ciezko bylo by im skakac po calym forum aby wylapywac tematy zwiazane z Federacja, rowniez nie kazdy z Forumowiczow wlada jezykiem angielskim ( choc tych,jak zauwazylam jest juz coraz mniej i mniej ) wiec denerwujace byloby dla niektorych przeplatanie sie angielskiego z polskim.. Pytanie jest takie jak uwazacie jak powinnismy to zrobic? Czy zamiescic oddzielny dzial poswiecony tylko relacjom pomiedzy Federacja A Forum z uprzedzeniem, ze jest w wersji angielskojezycznej ( w ten sposob - tutaj wybiegam troche w przod - muzycy z innych krajow mieli by access do tego co dzieje sie na polskim Forum co bylo by z zyskiem dla wszystkich mysle . Oczywiscie pomysl dzialal by w obie strony identycznie tak ze Forum byloby wyswietlane na stronach Federacji) czy moze ktorys z Was kochani ma jakies inne sugestie czy pomysly jak to zrobic. Prosimy o Wasze opinie jest to wazne bo w koncu to Wy bedziecie z tego korzystac wiec nalezy to zrobic tak aby zapobiec eventualnym technicznym bledom, ktore przeszkadzaly by tym, ktorzy nie maja zamiaru ani ochoty uczestniczyc w tych tematach.
No tak znow sie rozpisalam, ale to tylko dlatego, ze chciala bym aby to wszystko zadzialalo w przyszlosci z korzyscia dla wszystkich zainteresowanych.
Piszcie , dawajcie pomysly, lub powiedzcie czy poddany pomysl jest dobry..
To tyle , narazie, pozdrawiam wszystkich I dziekuje za tyle milych slow, nawet nie wiecie jak mi tu polskim przedwiosniem powialo... wiem ze jeszcze zimno ale mnie cieplo na duszy dzieki wam..no to pa..
ACHA!!!! No tak , W Polsce juz Walentynki ... No coz, niech bogowie perkusji przyniosa Wam w prezencie "chocolate drum sticks" !!!
PEACE, LOVE AND DRUMS
Charlie.

maciekj 

Tak, najbardziej trafne według mnie będzie utworzenie nowego podforum/działu dotyczącego Federacji, gdzie forumowicze będą zobligowani do używania tylko i wyłącznie języka angielskiego. To może być ciekawe doświadczenie i tak jak piszesz, może otworzyć to forum i naszą polską brać perkusyjną na ludzi "z zewnątrz" chętnych do współpracy i dyskusji.

BTW sam pomysł Federacji uważam za wielce trafiony.
Co do zakupów, bardzo dobry pomysł, tylko, jak już było wspomniane, największy problem przysparza naliczane cło i różnica w podatku VAT.

Pozdrawiam
Cymb: Alchemy, Stagg
HW: Mapex, DW, Pearl

Carlos

GFNcharliepearl napisał/a
No wiec tak Kochani:
Przede wszystkim naprawde dzieki za odzew, bo przyznam sie szczerze, ze z wielka trema podchodzilam do tej propozycji i nie wiedzialam czy nie zostane wysmiana za pomysl umieszczenia Federacji na Forum.

Aboslutnie sie tym nie przejmuj.
Cytat
Wiadomo, ze amerykanie oczywiscie w naszyn jezyku nie rozmawiaja wiec ciezko bylo by im skakac po calym forum aby wylapywac tematy zwiazane z Federacja, rowniez nie kazdy z Forumowiczow wlada jezykiem angielskim ( choc tych,jak zauwazylam jest juz coraz mniej i mniej ) wiec denerwujace byloby dla niektorych przeplatanie sie angielskiego z polskim.. Pytanie jest takie jak uwazacie jak powinnismy to zrobic?

Agnieszko: tylko i wylacznie nowy dzial forum po angielsku, innego rozwiazania nie widze.Przy okazji zmotywuje to do podszkolenia sobie jezyka. Oczywiscie osobny dzial (dobrze moderowany) musi powstac, tak by nie bylo balaganu.Kwestie jak go podzielic to moze dalsza sprawa.
Obawiam sie jednego: dyskusja na forum sie moze "rozdwoic" i toczyc sie wlasnym zyciem w wersji polskiej i angielskiej osobno. Poza tym eksplozja zawisci "bo ktos pisze po angielsku a ja nie wiem o czym". Ale te minusy to pikus w porownaniu do mozliwosci wymiany zdan z drummerami po drugiej stronie oceanu...W zwiazku z tym:
Cytat
Czy zamiescic oddzielny dzial poswiecony tylko relacjom pomiedzy Federacja A Forum z uprzedzeniem, ze jest w wersji angielskojezycznej ( w ten sposob - tutaj wybiegam troche w przod - muzycy z innych krajow mieli by access do tego co dzieje sie na polskim Forum co bylo by z zyskiem dla wszystkich mysle . Oczywiscie pomysl dzialal by w obie strony identycznie tak ze Forum byloby wyswietlane na stronach Federacji)

Mysle ze to najlepsze rozwiazanie.

Co do mozliwosci "zalatwiania sprzetu" (kupnom, wysylka itp) jest to doskonaly pomysl, ale trzeba wszystkie szczegoly dograc (tutaj Adze powinni pomoc ludzie ktorzy w USA juz kupowali i maja w tym doswiadczenie: Chodzi mi o sprawy zwiazane z "nasza strona" zakupow, nie zawracajmy Jej i federacji glowy np.o clach naliczanych w polsce, terminowosci przesylek, itp...).
Marzy mi sie zsynchronizowana wspolpraca w zakresie monitorowania zakupow na ebay.com i custom setow (user zakup - federacja: nadzor i odbior przesylki, dalsza wysylka do polski - odbior). NA pewno bedzie to jeden z pierwszych tematow jaki postaram sie poruszyc po powstaniu nowego dzialu.

Sugestie co do osobistej wymiany doswiadczen: moim zdaniem trzeba znalezc sponsorow po obu stronach oceanu. W USA wydaje mi sie to latwiejsze niz u nas.
Klinik: moze wyzszy stopien sponsorskiego wtajemniczenia? :)
Poza tym bilet lotniczy to koszt ponad 3 tys zl przy dobrym polowaniu na promocje, co u nas stanowi kwote niebagatelna.
Ale uwazam ze nie ma rzeczy niemozliwych i wszystko przy obustronnych checiach i dazeniach da sie zrealizowac :)

PEACE LOVE AND DRUMS :)

Engram

osobny dział w języku angielskim. Tak jak wspomniał Carlos pod kontrolą moderatorów.
Poza tym pomysł z pomocą przy zakupach na ebay.com to strzał w dziesiątkę.

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Perkusja » Forum Perkusja OnLine - katalog główny » witam po dlugiej przerwie i od razu przechodze do konkretow