Siemka wszystkim Cały czas meczy mnie jedna rzecz. Otóż... W szkole mamy zagrac koncert na sali gimnastycznej. Na poprzednim koncercie dzwiek perkusji zagłuszał wszystkie instrumenty...Straszliwe echo - dzwiek odbijał sie od scian sali przez co dzwiek wydawał sie strasznie drażliwy. Tym razem chcieli byśmy uniknac czegos takiego.... Co zrobić zeby troche to wygłuszyć. Czy pomoze ułożenie styropianowych płyt za i obok perkusji?? Co jeszcze mozna zrobic?? Prosze o porade
Kup se hot rodsy albo naucz się grać cicho. Styropian to się używa do ocieplania a nie wygłuszania. Co innego wełna mineralna - tą się używa do wygłuszania - zrób zdjęcia razem się pośmiejemy jak się obstawisz takim czymś na sali w szkole
Hod rodsy na koncercie <haha> moze jeszcze mam sobie pady kupic zeby nie zaglosno bylo??!! To jest koncert a nie pogrywanie sobie w domu Poza tym podobno styropian z wycietymi dołami ładnie przyjmuje dzwiek...
w takim razie mtv unplugged alice in chains, nirvany i wielu innych to nie byly koncerty....
hot rodsy wg Ciebie sa do cwiczenia wprawek? to przeciez pelnoprawne narzedzia takie jak zwykle paleczki, czy miotelki.
Styropian jest duzo gorszym materialem dzwiekochlonnym (przez kanaliki powietrzne, a jak wiemy powietrze prznosi fale akustyczne) niz welna mineralna - to fakt. On sie nadaje bardziej jako material dzwiekoizolacyjny (np. w stropach), a nie dzwiekochlonny. takze niewiele da, chyba ze postawisz taka plyte tez przed soba. Widzialem jeszcze na niektorych nagraniach z koncertow takie plyty z pleksi (chyba, moze to cos innego, w kazdym razie przezroczyste).
W ramach offtopu i dowodu na uzytecznosc hot rodsow - steve smith
http://www.youtube.com/watch?v=xMDbz1SWez8
Hod rodsy na koncercie <haha> moze jeszcze mam sobie pady kupic zeby nie zaglosno bylo??!! To jest koncert a nie pogrywanie sobie w domu Poza tym podobno styropian z wycietymi dołami ładnie przyjmuje dzwiek...
To dlaczego tu przybyłeś z pytaniem? Po poradę - czy chciałeś zaszaleć dla panieny z wyciętym uchem z lewej strony styropianu?