Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Perkusja » Forum Perkusja OnLine - katalog główny » Zbyt lekkie granie?
Zbyt lekkie granie?
Autor Wiadomość
mpb

Wysłany: Nie 17 Cze, 2007   

A moze zacznij uzywac techniki moellera? przy dobrze wypracowanym uderzeniu nie bedziesz sie spinac i glosniej bedzie zarazem.

Shalaq

Wysłany: Pon 18 Cze, 2007   

Jak Ci juz pisalem Engram, grubsze paly, rimshot moeller i cwiczyc na padzie luz. Jak masz dobra technike to mozna z calej sily grac tj zza ramienia i sie zmeczysz tyle co nic. Przy dobrej technice rozmiar pałek nie ma znaczenia, liczy sie za to latwosc w uzyskaniu brzmienia, ktorego potrzebujesz.

mpb

http://www.vicfirth.com/e...essons10HQ.html ^^

Engram

knuje z moellerem i chyba widzę leciuchny postęp. ćwiczę łądnie na padzie cały czas a pały jakies ggrubsze sie wygrzebie z szuflady i zobaczymy jak z nimi będzie.

Th0rn

Narzekaja? Zmien zespol :D

Fazer

Wysłany: Czw 21 Cze, 2007   

nie graj glosniej bo szybciej ogluchniesz. Ja zawsze gram jak najciszej, ale zeby mozliwosci ekspresji byly, jak jest za cicho, to reszte zespolu sie przycisza. BTW jak werbel masz za cicho to stopa jest ok? u mnie zawsze stopa byla najcichsza, bo bardziej ja czuc niz slychac, co zreszta bardzo mnie lechcze;)

Shalaq

Wysłany: Pią 22 Cze, 2007   

A od czego jest ochrona sluchu? Tak czy siak trzeba ja zalozyc.

Fazer

Wysłany: Sob 23 Cze, 2007   

jak sie lekko gra to nie trzeba, ale cwiczyc powinno sie z zatyczkami, no i z ochraniaczami dzwiek nie sprawia takiej frajdy jak bez...
pozatym moi guru graja bez

_Big_Mac_

Fazer napisał/a
jak sie lekko gra to nie trzeba, ale cwiczyc powinno sie z zatyczkami, no i z ochraniaczami dzwiek nie sprawia takiej frajdy jak bez...

Trzeba. Chyba, że masz gdzieś swój słuch.
Słuchaj, znam paru bębniarzy, którzy po kilku (2-3) latach zauważyli, że słyszą gorzej. Poczytaj sobie też na forum Pearla o tym, jak przyjemnie mieć tinnitus i jak nagle może się pojawić. Możesz przez 5 lat grać bez ochrony słuchu i niczego niepokojącego nie zauważyć, a na następnej próbie nagle usłyszysz pisk. I już będziesz go słyszał do śmierci, bo to nie jest uleczalne.

I mało mnie obchodzi, jak grają Twoi guru. Jeśli im nie zależy na słuchu, to ich problem. Nie wiąż tylko umiejętności grania ze zdrowym rozsądkiem, można wymiatać jak Chambers i być ignorantem, przekonanym o niezniszczalności swojego słuchu.

Shalaq

Kazdy instrument powoduje utrate sluchu. A perkusja szczegolnie, bo generuje dzwiek w ogromnym spektrum czestotliwosci, wiec nerw sluchu naprawde sie musi z tym meczyc. Ja mam 2 warstwy ochrony sluchu i dopiero tak granie sprawia mi przuyjemnosc, bo po prostu glowa sie nie meczy podczas gry,

Qbs

Fazer napisał/a

jest takie madre powiedzenie - sa muzycy, ktorzy chronia sluch i tacy, ktorzy nie maja czego chronic ;)
It is a physical experience as real as any other.

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Perkusja » Forum Perkusja OnLine - katalog główny » Zbyt lekkie granie?