Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Perkusja » Forum Perkusja OnLine - katalog główny » Zespół - dylemat.
Zespół - dylemat.
Autor Wiadomość
Adis1000

Wysłany: Nie 16 Sty, 2011   Zespół - dylemat.

Siema. Posiadam jeden zespół, gramy coś... cięższego. Nie wiem jak określić ale jest to muzyka którą chcę grać. Lecz nasze piosenki wychodzą bardzo powoli, w sumie od września - października oprócz grania kilku coverów zaczeliśmy zaledwie jeden motyw. Niby teraz jakiś drugi leci, próby mamy rzadko, raz na dwa tygodnie - gitarzyści studiują. Dostałem propozycje od drugiego zespołu - który ma identyczną sytuacje ale z perkusistą - mają próby co piątek - w tym samym czasie co mój zespół. W tym drugim już mają wiele piosenek, mowią że chcą nagrywać demo, lecz opinia o nich jest... skromnie mówiąc stargana. Grają też muzykę... trochę odbiegającą od tej którą chcę grać. Co wy byście zrobili? Pozdrawiam!

maciekomis
Keepin' it simple

Wysłany: Nie 16 Sty, 2011   

Nie widzę problemów żeby wypróbować drugi zespół nie odchodząc z drugiego.

YelloW_EyE 
Rowan

Jaki rodzaj muzyki gra drugi zespół, czy wpasowałbyś się, co to znaczy, że mają starganą opinię, od jakiego czasu istnieje twój 1. zespół ?

Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie, próba raz na 2 tygodnie czyli 2 razy w miesiącu to za mało, wg mnie minimum to raz w tygodniu, za mało czasu spędzonego razem powoduję, że bardzo ciężko jest stworzyć coś interesującego, i tak swoją drogą co studiują, że mogą mieć próbę tak rzadko ?

Meinl

Adis1000

Co do studiowania - jeden gitarzysta na 1 roku (brat:P) mowi że teraz ma te kolokwia, drugi już trzeci rok na studiach. Sens w tym maciekomis, że nie mogę przewieźć perkusji - nie mam prawa jazdy. Oni sami też nie chcą przewieźć swojego sprzętu do mnie. Yellow co do tych studentów - gramy od około września, października. Od tego momentu mamy już skład (wcześniej było bardziej granie dla coverów i z innym gitarzystą). Chłopaki mówią że po tych zaliczeniach będą częściej, może tak być. Co do starganej opinii - zespół powstał na gruzach innego - takiego który miał słabe kawałki a robił z siebie gwiazdy.

YelloW_EyE 
Rowan

Mogę cię pocieszyć, że sesja niebawem, jeśli panowie mają taką piękną sytuację jak ja, że mają możliwość przystąpienia do egzaminów w terminie zerowym to bajka a jak nie no to lipton, i nie pograć w lutym. Skontaktuj się z drugim zespołem, zagraj jedną czy dwie próby i zobaczysz co i jak.

Meinl

Adis1000

Wysłany: Pon 17 Sty, 2011   

Temat można zaknąć, dylemat już rozwiązany :P Dzięki wszystkim za dobre rady

Biafra 

Wysłany: Wto 18 Sty, 2011   

Adis1000 napisał/a
Co do studiowania - jeden gitarzysta na 1 roku (brat:P) mowi że teraz ma te kolokwia, drugi już trzeci rok na studiach.
Kwestia priorytetów, ja olewałem egzaminy jeśli kolidowały np. z koncertami i wolałem napisać poprawkę niż nie zagrać. :)

Neo

Twój temat przypomina mi program, który leci w TV - jakaś kobita uczy ludzi sprzątac domy. Czy ludzie sa na tyle niesamodzielni? Stary, co to za problem? sam podejmij decyzję, nie potrafisz tego jakos pogodzic czy rozwiazac sam? internet ujawnia nieudaczników. twój problerm jest smieszny, az dziwota ze ludzie sie radza o takie rzeczy w internecie. Ile masz lat?

Adis1000

Temat został rozwiązany, skoro dla ciebie to nie problem to pozdrawiam, mi szkoda i porzucić zespół i grać w nowym który mi się nie spodoba... Jak nie masz nic do napisania, żadnej rady to nie pisz.

Totem 
potem ...

Rada jest taka żeby podejść do sprawy poważnie, przemyśleć i podjąć własną decyzje a nie z każdą głupotą pisać temat na forum bo mam problema i nie wiem jak rozwiązać ... HALP! :(

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Perkusja » Forum Perkusja OnLine - katalog główny » Zespół - dylemat.