Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Perkusja » Forum Perkusja OnLine - katalog główny » zgrywanie gitary na CD? jak to zrobic?
zgrywanie gitary na CD? jak to zrobic?
Autor Wiadomość
Mayhen 

Wysłany: Nie 11 Lut, 2007   zgrywanie gitary na CD? jak to zrobic?

mój kumpel gra na elektryku i ma do tego przedster i piecyk. chciałem żeby mi pozgrywał jakies swoje kawałki na CD i żebym miał samą gitarke na słuchawkach jak gram na perce u siebie. tylko nie wiemy jak to zgrac. czy podłączyc kompa pod piec czy cos, jakie kable trzeba mieć itp. nie wiem. jakby ktos miał o tym pojęcie to byłbym wdzięczny za informacje...pozdro

borbah 

Wysłany: Nie 11 Lut, 2007   

a nie lepiej podlaczyc jack-jackiem gitare do kompa i zgrac w jakims audacity czy czyms ... pozniej zapisujesz jako mp3 i finał cala filozofia , mozesz ewentualnie jeszcze w gitar rig ustawic sobie jakies fajne brzmienie i hej :)

JooreX
whiskey lover

Wysłany: Pon 12 Lut, 2007   

pomyslcie przede wszystkim o tym, zeby kumpel nagral ta gitare z metronomem - bez tego szkoda nerwow, gra pod nierowny podklad nie bedzie zbyt przyjemna ani tworcza ;)

gitare mozesz spokojnie nagrac z linii (jak pisze powyzej borbah), aczkolwiek - jesli nie nagrywacie czystego kanalu tylko przester - jakosc bedzie sroga i (delikatnie mowiac) nie zagada to fajnie bez ostrej obrobki :)
rozwiazanie posrednie to uzycie jakiegos procesora efektow z emulacja wzmacniacza - ale takowym jak mniemam nie dysponujecie ;)
wzglednie gitara bardzo ladnie zbierze sie lapana mikrofonem z pieca - aczkolwiek mikrofon do kompa i wszelakie wynalazki za kilkanascie zlotych niestety tu odpadaja, jesli natomiast dysponujecie jakims w miare przyzwoitym mikrofonem dynamicznym i karta dzwiekowa lepsza od tajwanskich, zintegrowanych zabawek mozecie spokojnie ustawic mic centralnie w "oko" glosnika i w ten sposob zebrac gitare

Mayhen 

Wysłany: Wto 13 Lut, 2007   

ok, dzięx za odpowiedzi...

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Perkusja » Forum Perkusja OnLine - katalog główny » zgrywanie gitary na CD? jak to zrobic?