Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Perkusja » Forum Perkusja OnLine - katalog główny » Złamane kończyny :(
Złamane kończyny :(
Autor Wiadomość
RAz

Wysłany: Nie 04 Lut, 2007   Złamane kończyny :(

3 dni temu złamałem nadgarstek na snowboardzie. Jestem udupiony z bębnami na 3 tygodnie. Czy ktoś miał podbne historie ? Jak wytrzymać tyle bez bębnów ?

virus3d

Wysłany: Nie 04 Lut, 2007   

Podszlifuj przez ten czas gre stopami, ucz się czytać nuty.
Oglądaj i słuchaj najlepszych. Gwarantuje że po 3 tygodniach siądziesz za bębnami z dużym zapasem energii.
Oczywiście na początku nie szalej z tym nadgarstkiem, zwracaj uwage na luz podczas gry.
pozdro

Mayhen 

jaaaa wiedzialem ze sie to tak skończy :) powodzenia w nauce nut raz :D :)

Shalaq

Zlamany obojczyk w dzien po pierwszym koncercie. 6 tygodni chyba. Gralem jedna reka.

borbah 

przynajmniej sie rozwinela :)

klima 
Almighty of forum!

Wysłany: Pon 05 Lut, 2007   

ja moze nie mialem tak ze cos zlamelem juz gdy cos tam sobie bebnilem, ale mialem zlamane obie rece, noge, 3 zebra i 3 palce u rak :) :)...nie nie jestem jakas kaleka mam poprostu niedowapnienie :P :P...to tak odchodzac od tematu :P ...a co do ciebie to jak ktos wyzej napisal, cwicz nogi, cwicz druga reke, i ogladaj filmiki, po takiej przerwie delikatniej, nie machaj od razu bo moze sie powtorzyc, ale spokojnie, z czasem przyzwyczajaj nadgarstek do wiekszego wysilku :)

PerkusjaOnline na Facebooku - https://www.facebook.com/ForumPerkusjaOnline

2725378 - zawsze na niewidocznym

Krzychoo

Dokładnie tak, jak pisze Klima - po zdjęciu usztywnienia nie przeciążaj od razu nadgarstka. Pamiętaj, że mięśnie przez trzy tygodnie osłabną nieco i będzie się wydawało, że ręka jest ciągle zmęczona. Ale trzy tygodnie to na szczęście niezbyt długi okres więc szybko powinieneś powrócić do pełnej sprawności.
No i oczywiście, jak wszyscy, dodam - ćwicz pozostałe kończyny :D
Mnie w zamierzchłych czasach szkoły muzycznej kazali ćwiczyć dalej prawą rękę po złamaniu lewej, a grałem wtedy na akordeonie (było to o tyle zabawne, że musiałem grać bezgłośnie - lewa ręka miechuje).

Fazer

jak raz skręciłem nogę to mi w gips wsadzili nie wiem po co. W ciągu tygodnia się rozleciał od grania na hacie

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Perkusja » Forum Perkusja OnLine - katalog główny » Złamane kończyny :(