Wysłany: Sro 05 Wrz, 2007 Re: Alchemy Pro A. R. T. Cymbals
fajny test. chcialbym jednak dowiedziec sie nieco wiecej o crashu 18' nie znalazłem nic w postach wiec pytam tutaj: czy spasuje on w secie z radiantem rock 17" i czy głośnością nie będzie bardzo odstawał? Może ktoś udzielić mi takich informacji? i wszelkich o tym crashu.... dzięki z góry, pozdro
Wysłany: Wto 09 Paź, 2007 Re: Alchemy Pro A. R. T. Cymbals
MaŁpex napisał/a
fajny test. chcialbym jednak dowiedziec sie nieco wiecej o crashu 18' nie znalazłem nic w postach wiec pytam tutaj: czy spasuje on w secie z radiantem rock 17 i czy głośnością nie będzie bardzo odstawał? Może ktoś udzielić mi takich informacji? i wszelkich o tym crashu.... dzięki z góry, pozdro
Alchemy Pro Art Crash 18 powinien sie uzupelniac z Rock Crashem 17. Roznica pomiedzy glosnoscia nie bedzie z pewnoscia znaczna. Tutaj maly problem moze pojawic w charakterystyce brzmienie gdyz radianty sa bardziej slodkie niz szkliste a alchemy na odwrot. Jednak spora rzesza klientow wlasnie szuka takiego brzmienie. 17 radiant jako glowny i 18 pro art jako ten bardziej agresywniejszy crash o dluzszym brzmieniu takze jako blacha prowadzaca.
_________________ Posłuchaj jak w duszy cisza gra, a potem odtwórz ją rytmem.
RomualdZielony
Wysłany: Nie 03 Lut, 2008
Tak się zastanawiam nad setem pro art hihat 14+ crash 18 +ride 20 i do tego dwa efekty stagga(splash furia 10 i dh china 14), jak myślicie da rade? Do mocnego grania rzecz jasna. Bo zastanawiam się czy crash 18" sprawdzi się jako jedyny crash w zestawie czy też lepiej dokupić sobie zamiast efektów po prostu jakiegoś crasha 16"...
No to bardziej łopatologicznie, chociaż trochę szkoda tematu na offtop. Pliki w formacie .pdf, a w takim formacie jest crash test, otwierasz w Adobe Acrobat Reader, dostępny za darmo http://www.adobe.com/prod.../readstep2.html
Kupiłem na DC set pro art 14,18,20 i polecam bardziej zamiast crash 18 16 ponieważ ta 18 to ciężka blacha (akurat mój model) i jak walniesz to zanim sie rozbudzi mija par sekund* jeśli wicie o co chodzi, a 16 MNIODEK dokupiłem ostatnio i masa szkło i troszkę piasku tego mi było trzeba !! polecam zakup setu z crashem 16 i dokupienie 18 !!! pro arty rządzą szkoda tylko ze żadnej chinki nie maja :'( pozdr
Wachalem sie miedzy pro art a pst5. ale pst5 wydaly mi sie plaskie i bez jaj:P a alchemy zmiarzdzyly moje wszelkie wymagania. sa to blachy zywe czuc ze chca grac pieknie wybrzmiewaja w przeciwienstwie do pst5, roznica charakterystyk kopnela mnie w strone pro art ow blaszki kupiel w sobote w DC osobiscie nie mialem okazji jeszcze pograc ale jak tylko zawioze je na salke to zdam sprawozdanie ^^
Pierwsza próba za mną
blachy przy mocnej muzie sprawuje sie zajebiscie nic dodac nic ujac nie wyczulem jeszcze HH a dokladniej docisku jaki mi najbardziej pasuje poniewaz jest cholernie glosny 1mm milimetr i szaleje jak mustang . Nie trzeba sie wysilac zeby te blachy wprawily gitarzystow w oslupienie ,pozniej prosza abym gral ciszej :D:D przy glosnym graniu ride troche zanika. ale gdy nagrywalismy na 100tke to bylo go sluchac moze to bylo tylko moje wrazenie pozdrawiam
_________________ Hail for the Pain !!!
Too Heavy to say Rock n'Roll !!
UGHT !!!
Ostatnio zmieniony przez WroblDP Wto 24 Mar, 2009, w całości zmieniany 1 raz
kupilem ostatnio od kolegi z forum splaszyka pro arta 12 - opinia:
luzno swobodnie zawieszony w ogole mi sie nie podoba - brzmi jak jaki tani "syf"
scisniety mocno - podoba sie
- jest krotki piaseczek i cos ala zbita szyba przez pol sekundy
czyli to czego od splaczyka wymagam
dodam iz wiem ze blacha nie powina sie luzno bujac i przekazuje dalej - czesto w sklepach blacha wisi luzno i przy pobierznych odsluchach mozna sie oszukac
no to troche sie pomadrze
energia kinetyczna palki musi wprawidz blache w drgania - i jezeli duza czesc tej energi pojdzie w bujanie sie luzne blachy ( szczgolnie tych lekkich i malych ! ) ( przy duzy i ciezkich to zjawiska w zasadzie nie wystepuje ) to jej drganie jest zaburzone - wresz zamulone i szybko sie wytraca nie daja oczekiwanego brzmienia ...
nadmierne scisnienie blachy jednak skraca i wytlumia i nie pozwala "swobodnie" sie odezwac - tak ze dobry filc dobry statyw i dokrecamy z umiarem ( aha i bardzo wazne - plastik - tam gdzie sie robi keyhol - tam blacha nie moze sobie luzno latac na tym bolcu - tak ze to miejsce jest szczegolnie wazne - dla brzmienia i zywotnosci )
i skraca zywotnosc blachy
dziekuje
a i jeszcze hehe i tak ta sama blacha w roznych pomieszczeniach bedzie roznie brzmiec
no to troche sie pomadrze
energia kinetyczna palki musi wprawidz blache w drgania - i jezeli duza czesc tej energi pojdzie w bujanie sie luzne blachy ( szczgolnie tych lekkich i malych ! ) ( przy duzy i ciezkich to zjawiska w zasadzie nie wystepuje ) to jej drganie jest zaburzone - wresz zamulone i szybko sie wytraca nie daja oczekiwanego brzmienia ...
nadmierne scisnienie blachy jednak skraca i wytlumia i nie pozwala swobodnie sie odezwac - tak ze dobry filc dobry statyw i dokrecamy z umiarem ( aha i bardzo wazne - plastik - tam gdzie sie robi keyhol - tam blacha nie moze sobie luzno latac na tym bolcu - tak ze to miejsce jest szczegolnie wazne - dla brzmienia i zywotnosci )
i skraca zywotnosc blachy
dziekuje
a i jeszcze hehe i tak ta sama blacha w roznych pomieszczeniach bedzie roznie brzmiec
moje splashe są zawieszone bardzo luźno a zapewniam Cię brzmią świetnie
[quote="desecrate"]
dodam iz wiem ze blacha nie powina sie luzno bujac i przekazuje dalej :) - czesto w sklepach blacha wisi luzno i przy pobierznych odsluchach mozna sie oszukac [/quote]
Tak, a pozniej ktos to przeczyta, zastosuje i bedzie fala tematow o tym jak pozbyc sie pekniec z otworu montazowego.
Wysłany: Czw 19 Lis, 2009
dobra ale to nie temat o wieszani blach chlopaki...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Ten link do testu już nie działa tzn działa ale chyba na serku nie ma juz pdf'a
Wyszukałem w google, że jednak PDF jest tylko, ze formatowanie tego forum uniemozliwia mojej przeglądarce ( mozilla FF) znalezienie tego
Ostatnio zmieniony przez MrM___ Sob 23 Sty, 2010, w całości zmieniany 3 razy
Wysłany: Pon 08 Mar, 2010
w obu przypadkach najslabsze elementy swoich serii, pro art oczywiscie polka wyzej, ale i tak w brzmieniu fatalny...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!