Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Crash Test » Keiper Hip Gig
Keiper Hip Gig
Autor Wiadomość
Fazer

Wysłany: Pon 12 Lut, 2007   

na hiszpański też dobrze tłumaczy, znajomy tak wypracowania pisze po angielsku i w translator (na studiach ofc;)
ja już pytałem tych z ebay o keipera - ani widu ani słychu, fakt po angielsku;p

czachur

widac im kurna chata na sprzedaży nie zależy...dziwna firma... :shock:

czachur

Sehr geehrter Herr Michura,vilen Dank für Ihre Anfrage.Leiferung nach polen ist kein problem.Zahlung entweder per paypal oder per Überweisung.Ein Schlagzeugset 5 besteht aus 2 Karton macht zusammen 27,50 Euro Versandkosten. Es fallen keine weiteren Kosten oder Gebühren an. Mit freundlichen Grüßen

hehe dostałem odpowiedz.... coś sie dzieje

Fazer

after translation;)

Dear Mr. Michura, thanks for your Anfrage.Leiferung do not vilen after polarize are a problem. Payment either by paypal or by Überweisung.Ein impact things set 5 consists of 2 cardboard makes together 27.50 euro forwarding expenses. No further costs or fees result. Yours sincerely

nie do końca kumam, ale paypal i 27,5euro za przesyłkę, czyli łaćżeni z 800 zł za keipera pod drzwi

czachur

biorę dwa od razu. dla chrześniaka też. powaga. 800 zeta... śmiech na sali

sandman

Kurcze kupiłbym keipera zamiast mapeta Q to bym miał alchemy pro art zamiast zildjian planet Z :/

Bębniarek

czachur napisał/a
zgadza się. taye jest drogi a o manu katche nawet nie wspomne. za taye przemawiają trzy tomy ale pokrowce (orginalne) plus zestaw po zniżce w znajomym sklepie to 4000 zeta jak dla mie. no a w keiperku jeszcze siedzonko w cenie hehe. pokrowce już dorobiłeś?
wchodzą wszystkie tomy i werbel do centrali? czyli jeden pokrowiec na wszystkie baniaki czy rozdzieliłes?
PS. Na razie zero odzewu mailowego od gości z KEIPER INSTRUMENTS hehe. z doświadczenia wiem że niemcy to LOUSY ENGLISH SPEAKERS...więc boję sie zadzwonić...najwyżej zlece rodzince.. z tego co się orientowałem zrobiłeś podobnie.
pozdrawiam

Na Taye byłem prawie zdecydowany ale jednak stopka w tym zestawie była poprostu odrobinę za cicha (18"x7,5") na Yamahe miałem zniżkę dość sporą , ale postanowiłem zaryzykować i nie żałuję , jasne że ma Keiper wady , przedewszystkim zbyt kruchy hardware , ale za taką kasę uważam że nie ma co narzekać , pokrowce chcę zamówić u Klinika , może zrobić na zamówienie , jeden na stopkę a drugi na tomy 10" i 13" i werbel 12".
Generalnie fajne i tanie bębny , jako któryś tam z kolei set idealne :)

czachur

Wysłany: Wto 13 Lut, 2007   

cześc bębniarek. chyba mądre rozwiazanie żeby dac zrobić osobny case na tomy i centrale. nie chciało by mi sie za kazdym razem jednej obreczy z centrali sciagac.poza tym obijały by sie bebny wewnatrz nawzajem. ten case na tomy i werbel musiał by miec chyba przekłądki pomiedzy poszczególnymi bebnami. nie miałem jeszcze z czyms takim do czynienia.co to za firma bądz gość KLINIK? słuchaj..... ja na 100% biore te bebny. moze nawet 2 pary. mozemy wspólnie złozyc zamówienie na pokrowce. bedzie moze taniej i szybciej. co myslisz?
tak wogóle to tomek jestem. pisz jakby co na : tmichura@wp.pl

czachur

cześc bębniarek. chyba mądre rozwiazanie żeby dac zrobić osobny case na tomy i centrale. nie chciało by mi sie za kazdym razem jednej obreczy z centrali sciagac.poza tym obijały by sie bebny wewnatrz nawzajem. ten case na tomy i werbel musiał by miec chyba przekłądki pomiedzy poszczególnymi bebnami. nie miałem jeszcze z czyms takim do czynienia.co to za firma bądz gość KLINIK? słuchaj..... ja na 100% biore te bebny. moze nawet 2 pary. mozemy wspólnie złozyc zamówienie na pokrowce. bedzie moze taniej i szybciej. co myslisz?
tak wogóle to tomek jestem. pisz jakby co na : tmichura@wp.pl

czachur

PANOWIE!!!
dostaje do głowy z tym zamówieniem keipera. nie dośc że pracownicy w firmie nieżle ociężali to w liście produktów które przesłął mi bebniarek hip gig jest uwzgledniony. łącznie ze zdjeciami... cztery kolory do wyboru: model 5 bl, bk sl i wr. żeby było śmieszniej w sklepie eshop keipert nie mogę tych bebnów znależć. albo jestem ślepy albo głupi...może jedn i drugie hehe. w kazdym razie wczoraj na ebayu nyły hip gigi za 183 euro do licytacji ale nie było ofert kupna. dzis na ebayu brytyjskim chyba są hipgigi w róznych kolorach . cena kup teraz 185...ale FUNTÓW.
im confused hehehe
pozdro

Bębniarek

Ja kupiłem na Ebayu Niemieckim za 183 Eur , początkowo miał to być model z otwierana stopką , ale podobno już go nie robią , choć na zdjęciu wyraźnie był to ten model , co do pokrowców to jestem za , musimy tylko dobrze wszystko zmierzyć i wysłać Klinikowi do Drum Center :)

czachur

czyli co?
ebay zlicytowałeś i przesłąłes szmal na ich konto?
czyli musieli ci złotówki przeliczyc z banku polskiego na euro.. chyba ze masz konto walutowe hehe

czachur

co do pokrowców to polegam na twoich wymiarach zwłąszcza ze jeszcze bebnów nie mam.bylo by to mozliwe. nie chce naduzywac twojej uprzejmosci :D
patrzyłęm tez na ceny iss pearla w drum center. około 70 zeta za sztuke. jest tez opti mount ale nie wiem czy tam bedzie pasował...

Bębniarek

kupił mi to kuzyn mojej dziewczyny , wysłali to do niego a On firmą Bayer & Bayer :) do mnie , za całość zapłaciłem 250 EUR bębny 183 + przesyłka do kuzyna 35(chyba) i do Polski 1 Eur za kg. w sumie wyszło 240 ileś tam :)

Bębniarek

czachur napisał/a
co do pokrowców to polegam na twoich wymiarach zwłąszcza ze jeszcze bebnów nie mam.bylo by to mozliwe. nie chce naduzywac twojej uprzejmosci :D
patrzyłęm tez na ceny iss pearla w drum center. około 70 zeta za sztuke. jest tez opti mount ale nie wiem czy tam bedzie pasował...

ISS założyłem bo nie miałem co z nim zrobić :) akurat przypasował :)miałem 4 sztuki więc dwa poszły na Keipera a dwa na werble 10" i 13" :)

Bębniarek

czachur napisał/a

ISS założyłem bo nie miałem co z nim zrobić :) akurat przypasował :)miałem 4 sztuki więc dwa poszły na Keipera a dwa na werble 10" i 13" :)

czachur

kurde. gadałem osoboście z gosciem z firmy keiper-instruments. gadał perfekt angielszczyzną hehe.z tym,że wycenił mi koszt przesyłki dwóch paczek na 120 euro....?????????
to mi chyba lepiej po nie samemu pojechac
powiedzialem mu zeby sie lepiej zorientował.... bo coś to dużo a gość na to zebym zadzwonił za godzine bo teraz jego przełożony ma lunch break ....hehehehehhe
nie...no....

czachur

nie ma zmiłuj sie. bezposrednio z niemiec do polski 125 euro
powaliło gosci

czachur

bębniarek. podaj mi z łąski swojej dokłądną wagę tych paczek i rozmiary. i może nazwę firmy która ci to przywiozła.
chyba zrobie tak jak ty. kupię przez znajomych....czyli 183 euro plus 24 na poczet przesyłki w niemczech a potem firma kurierską polską z niemiec do naszego kaczorlandu.

Bębniarek

Nie mam pojęcia ile to ważyło , wszystkie papierypowywalałem , a firma Bayer & Bayer ... to nie ja załatwiałem więc nie wiem dokładnie.

GuRu

Wysłany: Sro 14 Lut, 2007   

czachur napisał/a
nie ma zmiłuj sie. bezposrednio z niemiec do polski 125 euro
powaliło gosci

to musi byc przekłamanie.
ceny kurierów z DE do PL wahają się średnio 20-25 Euro za paczkę do 30kg
Ja za shellset Tamy, który przyjechał w 2 kartonach zapłaciłem 50Euro DHL-em

pure Meinl

czachur

robią nas germańcy w bambuko i tyle. też pytałem w shcenkerze i za paczki do 40 kg pobrali by około 50 euro. niech się w takim razie rypią na głowę.keiper srajper

czachur

ha bebniarek...teraz znalazłem twoje dylematy wczesniejsze na forum czy kupić sonora jungla taye czy manu katche...hehe
i widze ze tobie tez policzyli 120 euro za przesylke wiec rodzina musiala przejąć pałeczke :D
ja coc na taye zaczalem chorowac
dołoże 2 koła i bebny już rasowe

Mefiu

obadaj Jungle - mi sie bardzo spodobaly :)

Bębniarek

[quote"czachur"]ha bebniarek...teraz znalazłem twoje dylematy wczesniejsze na forum czy kupić sonora jungla taye czy manu katche...hehe
i widze ze tobie tez policzyli 120 euro za przesylke wiec rodzina musiala przejąć pałeczke :D
ja coc na taye zaczalem chorowac
dołoże 2 koła i bebny już rasowe

Jedyny minus Taye to stopka , prawie jej nie ma :) poza tym przy dobrych naciągach Keiper daje radę , prawdopodobnie będę miał też Yamahe Manu Katche za jakiś czas , więc porównam :)

istanbul drummer

Wysłany: Czw 15 Lut, 2007   

http://www.allegro.pl/ite...nus_custom.html

tu masz dżangla :P , myślę ,że dogadał byś się co do ceny jeszcze...

Bębniarek, to kiedy mam do Ciebie wpaść na wspólne granie :P , zrobimy test porównawczy Jungle'a i Keiper'a :P

pzdr

Bębniarek

Jak tylko masz czas do zapraszam :) najlepiej sobota koło 13-14 :)

czachur

no panowie... prosze mi pogratulować... właśnie sprzedałem dtxpress 3 yamahy... szczerze to wkur###ały mnie te bębny .. (bębny?)
teraz jezeli chodzi o hip giga to sky is the limit jak mówia natywni amerykanie... :D
no więc czekam ...czekam na sugestie...
bębniarek!!! ten bass drum taye poważnie taki słąby?
choć żem katowiczanin to niestety go kita juz tam nie uświadczysz

mały z rock and rolla mi obiecuje fajną zniżkę ale white pearl...nie nie nie
wole poczekac na honey albo satin...i'm talkin about the colours now hehe

Bębniarek

Wysłany: Sob 17 Lut, 2007   

No niestety za cicha stopka 7,5" głębokości to za mało , trzeba by jakiś mikrofonik dokupić i będzie ok , a poza tym bębenki bardzo fajne o mały włos nie stałem sie ich właścicielem :)

czachur

Wysłany: Sob 17 Lut, 2007   

trzeba na nie czekac do połowy maja...
http://cgi.ebay.de/Neues-...1QQcmdZViewItem

tu masz linka do keipera... wystawili go na licytacje bez ceny minimalnej. cena 136 na kocu hehe!!! zauważ że zastrzegli że nach polen wysyłka coś tam coś tam...
chyba po moich i kumpla telefonach. nie lubią nas czy co? :D
a mikrofoniki i tak zamierzam kupić...
pozdrawiam i dajcie znac jak tam teścik porównawczy wyszedł między sonorkiem i keiperkiem

Fazer

Wysłany: Nie 04 Mar, 2007   

graliście/terstowaliście już razem? Prosiłbym Bębniarka i Istanbul Drummer'a o wypowiedź o waszych hip gigach. Mnie się metalowe obręcze w sonorze w stopie nie podobają tylko. Jak porównanie z Keiperem?

istanbul drummer

... jeszcze nie, mam ostatnio dużo załatwień bo firmę założyłem :) , więc test będzie przesunięty w czasie...

pzdr

Fazer

spoko, ja nie ponaglam, tylko się napaliłem na hip giga, no i wiadomo ma być dobry i tani, a najlepiej jakby miał centralę 18" ^^. Jestem głodny wiedzy

Drops

Wysłany: Sob 07 Lip, 2007   

Siema,

Pytanie do uzytkownikow Keipera: Jak stroicie centrale? Kupilem naciag uderzany evans ec2 clear a przodu mam fabryczny tyle ze wycialem dziure.. Hmm nie udaje mi sie wysterowac bebna tak zeby mial dol, atak :/ Hmm w jakich proporcjach dzwiekowych stroicie przod, tyl ? Nakleilem tez latke evansa pod bijak..

Dzieki za info

Bębniarek

Wysłany: Wto 17 Lip, 2007   

Ona musi brzmieć nieco wyżej wtedy jest jej cały urok , ja tak ją stroję i jest OK

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Crash Test » Keiper Hip Gig