Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Crash Test » Statyw HH Basix HH800 V4
Statyw HH Basix HH800 V4
Autor Wiadomość
MrM___

Wysłany: Sro 23 Kwi, 2008   Statyw HH Basix HH800 V4

Oto kolejna recenzja mojego autorstwa, mam nadzieję, że się spodoba i będzie wyczerpująca.
perkusja
Zdjęcie gdzieś z neta wziąłem
Najpierw może trochę danych technicznych:
-masywna konstrukcja
-podwójne nogi i obrotowe ! bardzo przydatne przy twinie
-regulacja sprężyny w 10 stopniach
-regulacja kąta nach dolnego talerza
-zacisk pamięciowy
-kolce antypoślizgowe
Czyli to co zwykle plus te obrotowe nogi. Sprzęt wykonany nad wyraz porządnie i dokładnie, Nie ma żadnych niedoróbek, pęcherzyków pod chromem itd. no i ergonomiczny kształt motylków bardzo mi sie spodobał :p
Co do ceny to jest różnie.
Ceny oscylują od 190 do 215 zł. Ja swojego kupiłem na perkusje.pl, szybko i sprawnie; mimo, że droga wysyłkową to statyw był dobrze zabezpieczony fabrycznie i wszystko doszło w całości nie poobijane od pedału stopy.Także widać, że cena nie jest wygórowana w stosunku do statywów innych firm a naprawdę nie odbiega jakościa od nich.
Jako, że z natury jestem estatykiem to muszę zwrócić uwagę na fajny pomysł wykończenia pedału gołym aluminum ( tzn żeby była jasność pedał jest cały aluminiowy tylko góra nie jest lakierowana na czarno) i perforacjami w nim. Nie darowałbym sobie jakbym nie nadmienił, że w memory locku jest wytłoczony napis Basix :)
perkusja
oto zdjęcie :)

Podsumowując statyw jest super i daje mu 4+ a nawet 5. Opinie w sklepach internetowych czy na allegro to nie czcze gadanie. Dużo bardziej sie opłaca moim zdaniem kupić basixa i odłożyć kasę na inna blaszkę niż kupować drogi statyw nie wiadomo po co- tzn wiadomo- dla znaczka ! Chociaż nie... 5 mu nie dam bo naklejka sie odkleja :p hehe
Ostatnio zmieniony przez MrM___ Sro 23 Kwi, 2008, w całości zmieniany 2 razy  

Maxu

Wysłany: Sro 23 Kwi, 2008   

hehehe....sympatyczny test:)

MrM___

Dzieki, starałem sie :)

Globusos

wiem, ze sie czepiam, ale to nie jest wyczerpujacy test jak napisales.
gdzie wzmianka o samym dzialaniu, regulacji, komforcie uzytkowania? bezsensowna zbieranina slow.

MrM___

Pozdrawiam globusos :) napisz lepszy
skoro dałem mu 4 z plusem to chyba musi być wygodny w uzytkowaniu nie ? rusz trochę tym budyniem pod czaszką. Jak nie napisałem o regulacji ? napisałem, ze jest 10 stopniowa. Co chcesz wiedzieć ? jaki jest kształt pokrętła ? może Ci przekrój zrobic i zwymiarować?

Globusos

nie mow tak do mnie, kolegami nie jestesmy jeszcze. twoja stara budyn pod czaszka tak nie obrazajac nikogo, ani budyniu ani twojej starej.
odwaliles kiepska robote, dla mnie ten test nie ma zadnej wartosci merytorycznej, tyle to mozna przeczytac na kazdej stronie internetowej, to nie jest test i nie myl pojec - opisales jak wyglada statyw i ze dobrze go goscie zapakowali - ja sie wiecej nie dowiedzialem.

Amik 
grac to trza umiec !

Globusos napisał/a
(...)
odwaliles kiepska robote, dla mnie ten test nie ma zadnej wartosci merytorycznej, tyle to mozna przeczytac na kazdej stronie internetowej, to nie jest test i nie myl pojec - opisales jak wyglada statyw i ze dobrze go goscie zapakowali - ja sie wiecej nie dowiedzialem.

to nie gadaj i zrob lepszy...przypadlosc Polaka - skrytykowac innych, samemu nic nie robiąc...super...:|

a poza tym, skoro:

Globusos napisał/a
(...)twoja stara budyn pod czaszka tak nie obrazajac nikogo, ani budyniu ani twojej starej(...)

to po co żes to pisał? xD

ziomes 

Test to jak recenzja, musisz pokazać wszystkie strony tego produktu, zalety i wady. Jako, że statyw nie jest z półki profesjonalnej to musi mieć jakieś wady (Brak gumy pomiędzy rurkami, kiepskie filce czy cokolwiek). Przetestuj go najpierw wnikliwie. Sprawdź czy po jakims czasie się nie wyrabia, coś nie puszcza, nie chwieje się. Po za tym przydałoby się, abyś napisał coś więcej niż tylko "super zrobiony, brak wizualnych defektów, daję 5".

~Globusos, weź nie rób wiochy. Zaczynasz komuś po rodzinie jeździć (tak wiem, że w formie żartu) bez sensu. Wystarczyło, że napisałeś co Ci się nie podoba w jego teście i tyle.

Poza tym jeśli śmieszą Cię żarty typu "Twoja stara coś tam" to gratuluje wspaniałego poczucia humoru.

MrM___

Wysłany: Czw 24 Kwi, 2008   

Globusos nie denerwuj sie tak bo Ci żyłka pęknie :) może jednak się zaprzyjaźnimy ?:)

ziomes no to pierwsze wrażenie a jak cos sie zepsuje to dam Ci znać :)
Narazie żadnych wad nie widzę. Nie oczekuje pozłacanych rurek :D o jakich gumkach mówiłeś bo nie zczaiłem. W prawdzie nie wpatrywałem sie wewnątrz rurek ale bez gumek tez daje rade hehe po co to gumki są ? A filce sa spoko :)filc jak filc
Wiem ! ma wadę ale to jak większość maszynek. NIe ma osłonki zakleiłem taśma izolacyjną- zobaczymy na jak długo starczy

MrM___

spcjalnie dla Ciebie ZIomes znalazłem jakas wade :) ruszałem skakem, biegałem w kółko, patrzyłem przez lupę i znalazłem :) Okazuje sie, ze pedal jest troche za daleko od osi pręta i dolna częsc preta tam gdzie wchodzi w rure przy (łańcuchu na dole) ociera o plastikową tulejke ochronną i troche słychać ale jak sie gra na hacie to nie słychać więc to nie problem. Ewentualnie można nasmarowac jakimś smarem czy czymś

aha i odkryłem że jak sie naciągnie spręzyne o 2-3 stopnie od "biegu jałowego" to przestaje ocierac :)
i tak nie gram stopą więc mnie to rybka :D

ziomes 

MrC___ napisał/a
...i tak nie gram stopą więc mnie to rybka...

Nie grasz stopą? Nie wiem jak ty, ale ja sobie nie wyobrażam grania bez możliwości zmiany na np. otwarty, pół otwarty czy zamknięty hi-hat. To przecież podstawa opanować granie na hi-hacie nie tylko pałkami ale również nogą. Trzeba się rozwijać a nie stać w miejscu :)

MrM___

a grasz na twinie ?

klima 
Almighty of forum!

MrM___ napisał/a
a grasz na twinie ?

loooool

a co ma piernik do wiatraka? ja tez gram na twinie a jakos potrafie obslugiwac stopa hi hat...w wiekszosci rytmow tak mam, no chyba ze siejesz 300 bpm to zrozumiem...

PerkusjaOnline na Facebooku - https://www.facebook.com/ForumPerkusjaOnline

2725378 - zawsze na niewidocznym

MrM___

no widzisz a ja nie umiem jendoczesnie grac na twinie i trzyma stopy na hihacie :) ot dysfunkcja :)
pozdro klima

klima 
Almighty of forum!

MrM___ napisał/a
no widzisz a ja nie umiem jendoczesnie grac na twinie i trzyma stopy na hihacie :) ot dysfunkcja :)
pozdro klima

nie twierdze ze naraz, chociaz to tez bardzo przydatna umiejetnosc, jednak jesli nie grasz czaly czas stalego tempa na twinie i czasami zeskakujesz tylko na pojedyncza stope to wtedy umiejetnosc obslugi hata jest przydatna...po cos w koncu ten pedal jest zrobiony...

PerkusjaOnline na Facebooku - https://www.facebook.com/ForumPerkusjaOnline

2725378 - zawsze na niewidocznym

MrM___

no tak to sie zgadzam ale jak gram na hihacie, werblu i twinie to sila rzeczy musze miec góre opuszczona bo nie mam trzeciej nogi, zeby mi pedal trzymala więc jakbym chcial po twinie grac na hh stopa to musialbym reka podniesc znowu talerz :) fajne sa te drop coś tam
Koniec bo sie offtop robi.

maciekomis
Keepin' it simple

Wysłany: Sro 01 Paź, 2008   

chyba wlasnie ten statyw kupie...

nawalator 
Mówta na mnie NAW

Wysłany: Czw 23 Paź, 2008   

no właśnie test mnie też przekonuje;d

KUPIĘ
lugi mapex z serii Q.

drumer86

Wysłany: Pią 28 Lis, 2008   

ja napisze tylko tyle mam, używam, polecam !!!

PS. mi też się kurde naklejka odkleja :razz:

MrM___

Wysłany: Nie 08 Lut, 2009   

no czyli miałem rację. Statywik jest bardzo masywny porównując z tańszymi modelami i trzymając na nim Meinla Classics Powerfull( najcięższy z wersji) nie chwieje się.

Może akurat trafiłem na świetny egzemplarz , wszystko może... ale kupiłem statyw CBS 800 L ( z długim ramieniem) i też nie mam mu nic do zarzucenia. Jest ciężki, postawny, dobrze wykonany. Bardzo dobry.
Ostatnio zmieniony przez MrM___ Nie 08 Lut, 2009, w całości zmieniany 1 raz  

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Crash Test » Statyw HH Basix HH800 V4