mam fotki na których są pomarańczowe (czyli takie jakie być powinny), ale cholernie mi się nie podobują + do tego bonus w postaci tego że kumpel ustawił czarno-białe i nie chciało mi się zmieniać.. po za tym trzymają klimat
możesz narysować swój rozkład bębnów w jakimś kitbuilderze? Ten tom po lewej to 13"? i jakie blaszki? Bo prezentuje się to "wirtuozersko", takie trochę poplątane ustawienie
możesz narysować swój rozkład bębnów w jakimś kitbuilderze? Ten tom po lewej to 13? i jakie blaszki? Bo prezentuje się to wirtuozersko, takie trochę poplątane ustawienie
blaszki (od lewej):
hh: amati 14" (a może 15"?! xD)
crash: paiste 400 14"
ride: Amati 20" (kuty - lubie go)
china: Stagg DH 16"
splash: Orion Rage Bass 10"
crash: Paiste 505 18" heavy ride (używam jako crash)
z hardwaru:
hh mapex xlh-50
stopka od everplay custom - chodzi lepiej od xlp-18 x]
statyw pod werbel - najdroższy mapexa....
jeszcze jeden statyw pod werbel na którym stoi tom 13" to everplay custom
2 statywy basixa (ten za 175zł i ten za 125zł)
statyw everplay custom - prosty
statyw power beatowski chyba? albo adam... ciul znajet
clamp mapexa (ten najtańszy;))
ramię gibraltara (to za 110zł )
pałki:
Dave Weckl Evolution (te miodowe )
naciągi:
jeszcze ciut czasu minie i wszystko będzie EVANSa (został jeden remo na spodzie werbla )
BD: EMAD + REMAD
SD: ST Dry
TT: 12" i 16" - G2 coated (dopiero założe bo akurat kupiłem - wcześniej używałem G2 clear)
TT 13" - G2 clear - tak dla picu i jako dodatek w sumie... przydaje się nawet...
hmnn... W sumie coraz bardziej mnie ciągnie do kolejnych zmian... a co gdyby setup zmienić na taki?
Komu się podoba? (moje decyzje nie będą uzależnione od waszych wypowiedzi, ale pytam tak poprostu )
A Może Wy byście zaproponowali jakiś setup? w sumie można się troche pobawić.. ja szukam jakiegoś fajnego ustawienia.. co kilka miesięcy nudzi mi się to co mam i znowu zmieniam wszystko, albo delikatnie albo diametralnie... Ktoś coś proponuje? jestem otwarty (tylko nowy dywanik będe musiał kupić, chyba że Vanish spierze te oznaczenia od markera? )
Ride jest ułożony tak jak np. u Mike Portnoya, choć bardziej jak u Denisa Chambersa i innych
pamiętam że na moim czarnym amati tak miałem dłuuugo.. w sumie przyzwyczajenia zostaja... ogólnie pozwala to grać wygodnie dużo partii jak załatwie aparat to będą normalne fotki - A NIE RÓŻOWE xD
teraz ustawienie zmieniło się na:
bębny:
TT 13"
TT 12"
FT 16"
blachy:
crash 14"
splach 10"
ride 20" (teraz także crashuje i ride'uje z 18" na przemian tworząc fajne kombinacje dźwiękowe:))
heavy ride 18" (i riduje i crashuje w ogóle bardzo fajnie się gra mając 2 ride'y obok siebie bo np. jeśli chodzi o body blachy to lepiej wypada amati, a jeśli o bell to lepiej wypada paiste. można też grać na dwóch bellach na przemian itp. itd... kombinacji i brzmień jest wiele - polecam! )
china 16"
brakuje mi tu kilka blach, twina, oraz tomy mogły by być chociaż o 1" płytsze, aby to wszystko było "wyczes" i "dżejzi" i bardzo wygodnie się na tym grało
czy Twoja chinka stagg też brzmi inaczej w jednym miejscu? Ogólnie to jestem bardzo z niej zadowolony ale w miejscu gdzie jest ten cudny napis "stagg" brzmi troche inaczej, nawet lepiej bym powiedział tylko kupa zawsze mi sie obruci tak ze w to miejsce trafic to graniczy z cudem...
p.s. spróbuj sobie splasha dać na tym ramionku bodajże gibraltara zaraz nad hi-hatem i lekko za nim, tak żeby nie przeszkadzal w graniu na tomie a crasha daj miedzy tomy, zobaczysz jak sie fajnie gra
czy Twoja chinka stagg też brzmi inaczej w jednym miejscu? Ogólnie to jestem bardzo z niej zadowolony ale w miejscu gdzie jest ten cudny napis stagg brzmi troche inaczej, nawet lepiej bym powiedział tylko kupa zawsze mi sie obruci tak ze w to miejsce trafic to graniczy z cudem...
p.s. spróbuj sobie splasha dać na tym ramionku bodajże gibraltara zaraz nad hi-hatem i lekko za nim, tak żeby nie przeszkadzal w graniu na tomie a crasha daj miedzy tomy, zobaczysz jak sie fajnie gra
Stagg jak najbardziej wszędzie ok
a ustawienie blach... ja już tyle próbowałem (miałem nawet chine tak jak John Blackwell...;)) że wiem jak mi wygodnie spoko to jeszcze faza eksperymentów tego ustawienia, ale tak jak mówisz to nie chce
Witam po małej przerwie!
Dziś się upewniłem i dokonałem zakupu prawie nowej stopy Pearl Power Shifter Eliminator P2000B! stopka była kupiona nowa przez kumpla z kanciapy jakieś 2 miechy temu i jej stan jest prawie idealny (troche brudna.. no i w sumie przez pewnego pedantycznego gitarzyste straciliśmy jedną z 4 śrubek od plakietki na footboardzie )
Witam po małej przerwie!
Dziś się upewniłem i dokonałem zakupu prawie nowej stopy Pearl Power Shifter Eliminator P2000B! stopka była kupiona nowa przez kumpla z kanciapy jakieś 2 miechy temu i jej stan jest prawie idealny (troche brudna.. no i w sumie przez pewnego pedantycznego gitarzyste straciliśmy jedną z 4 śrubek od plakietki na footboardzie )
a w sumie Mefiu ta moja jest praktycznie nowa (2 miesięczna, ale ona tylko stała raz założona i była troszeczke grana - też przeze mnie :]) więc 50zł mniej od ceny sklepowej mnie satysfakcjonuje
@Janus - sam jesteś różowy
@Filipe - kolor... hmnn... look at this babe!: