Wysłany: Wto 16 Sty, 2007 AMATI BIRCH CUSTOM by Chudzik5
Witam chciałem sie pochwalić nowym nabytkiem czyli Set'em Zildjian'a ZXT
i odrazu pokazać jak to ładnie się prezętuje razem
Mały opis:
Bebny Amati Birch Custom by Me
Rozmiary 10", 12" 16" werbel 14"(jakiś Tama)
Blachy Zildjian ZXT
Rozmiary hh14", cr14,16", rd20"
Hardwar Basix(hihat, podstawka pod werbel), Stagg(ramię na ride), Yamaha(stopa), Amati(statywy do blach i statyw do toma 12)
Proszę o opinię Pozdro
Ostatnio zmieniony przez chudzik5 Pią 22 Cze, 2007, w całości zmieniany 3 razy
sam robiłeś zawieszenie tomów? z czego to jest i jak jest mocowane [pod lugi - niema problemów ze śróbami/obręczami/strojeniem] ile łącznie kosztuje wyprodukowanie 1 szt.?
kupiłeś gdzieś blache[?] w takim kształcie czy giąłeś sam?
zauwazyłeś przez to poprawe brzmienia??? [warto wogóle sie z tym grzebać?]
qwerty koszt hmm nie liczyłem, ale napewno nie drożej niż 40zł(wszystko), blache kupisz w pierwszym lepszym sklepie z takimi rzeczami nie ma najmniejszego problemu z wygięciem jeśli masz imadło i ze wszystkim nie ma problemu Poprawa brzmienia jest powalająca brzmią pełniej ładniej i czyściej!!
Pater Noster gram w tej salce z Kapelą Hiroshima, ale odrazu zaświadczam że nie ja gram na bębnach w nagraniach na stronce!!
Vailey zajebiście brzmią!!
Ślepy LOGO robiłem sam
Dzięki i jeśli macie jeszcze jakieś pytania to walcie śmiało Pozdro
Bardzo jestem zadowolony z blaszek tylko tak jak juz pisałem w jakimś innym poście że bel w ridzie za kródko brzmi i ze crash 14 jest za szklisty i kródki Pozatym super Pozdro
także się przyłączam do 3 ostatnich postów. Ja używam wprawdzie wersji zxt titanum ale problem jest podobny (z tym bellem) ale mi się za to podoba brzmienie splasha. jest taki jak powinien, czy tutaj też??
chudzik5 napisał/a
Bardzo jestem zadowolony z blaszek tylko tak jak juz pisałem w jakimś innym poście że bel w ridzie za kródko brzmi i ze crash 14 jest za szklisty i kródki Pozatym super Pozdro
pisałeś to w moim temacie AMATI WOYa do którego zapraszam przy okazji
woy nie posiadam splasha ale w najbliższym czasie zamieżam sobie takiego sprawić,
myslę że bedzie brzmiał zawodowao bo uzyskac pożądane brzmienie z małego tależyka nie trudno co w przypadku Ridów z tej seri zildjianowi nie wyszło Grałem ostatnio u kumpla na zildkach Zbt i miał splasha Orion Twister, musze powiedzieć z wielkim zdziwieniem że ten splash mnie zaskoczył i to bardzo pozytywnie brzmiał naprawdę dobrze jak na blaszkę z tych najgorszych ale to jednak mały kawałek blaszki wiec pewnie dlatego Jak kupie sobie splasha to odrazu opiszę moje odczucia Pozdro
aha, bo to crash 14''. na drugim zdjęciu wygląda jak splash. ale niektóre splashe z tych najniższych serii to masakra. grałem kiedyś na Solarze 12'' i brzmi jakby kawałek zardzewiałej blachy uderzyć lekko młotkiem.
_________________ mam projekt okładki na bazie fotografii, dość mroczny. kontakt na gg.
No być może nie wiem nie grałem, ale tak jak mowiłem wyżej ten Orion mnie wtedy naprawde zaskoczył. A jak tylko bedę miał okazje to sobie dokupje splasha Zxt Pozdro
Proszę członków Klubu o wpisanie się a powiem Wam w tajemnicy, że Pan Tomasz Łosowski również uzywa ZXT Crasha jakiegoś jaki pisałem do Pana T. Łosowskiego maila to napisał w odp. że ten crash to coś na wzór tego dziurawionego Sabiana sygnowanego na Weckla Pozdro