Witam Serdecznie! Chciałbym przedstawić Wam perkusję Amati po małej renowacji.
A teraz co i jak z nią zrobiłem:
-Ściągnąłem okleinę,
-Ściągnięcie "zakichanego" kleju (pomógł Scansol) - szlifowanie,
-Konserwacja bejcą,
-Położenie wosku na bazie pszczelim z olejem terpentynowym,
-Polerowanie, polerowanie i jeszcze raz polerowanie.
Delikatnie mówiąc, wygląda tu dużo lepiej! Gratulacjekawał dobrej roboty!
I od razu się pytam co to masz za rezonans na centrali, marzy mi się przeźroczysty. :>
wyglaadaja pieknie to malo powiedziane... ale na czym polega ten wosk na bejce ? bez lakierowania ? mozesz cos wiecej naswietlic ? ile taki wosk kosztuje - bobym sobie werbel od vki tak wyszykowal.... czym i jak polerujesz ? recznie ? pasta poleska ?
_________________ ein volk, ein reich, ein union.
z kretynami nie dyskutuje, tym bardziej o polityce...
Ostatnio zmieniony przez blanker666 Nie 24 Paź, 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powiem tyle, wosk działa jak pasta do butów. Nakładasz warstwę np. pędzelkiem, czakasz aż wyschnie(około 30minut), bierzesz watę szklaną i polerujesz, aż osiągniesz efekt. Jeżeli chcesz aby bardziej błyszczało, nakładasz następną warstwę wosku-cała filozofia. Taki wosk wyniósł mnie 60zł. Zrobiłem mały eksperyment. Jak zauważyliście tomy zostały pomalowane na kolor jaśniejszy niż centrala i flor tom. Obręcze centrali w kolorze tomów. Chciałem zobaczyć jak w takich odcieniach będzie wyglądał ten secik.
Ługi nie są wyizolowane gumą czy skórą, ponieważ moim zdaniem jest to zbędne;)
Ostatnio zmieniony przez Johnak Nie 24 Paź, 2010, w całości zmieniany 1 raz
Gratuluję świetna robota!!! Gratuluję też wytrwałości, bo sam wiem ile sił kosztuję doprowadzenie amatki do takiego stanu. Szkoda, ze słoje na 12 i 13-ce są jedne w poprzek a drugie wzdłuż, ale na to już nie mamy wpływu
_________________ Trzeba ćwiczyć bardzo, bardzo dużo..... nigdy tego nie robiłem..... bardzo tego żałuję.
dokładnie, dokładnie. Niestety tak było pod okleiną. A tak w ogóle, to posiadam okleinę, która została ściągnięta z tej perkusji. Jest w bardzo dobrym stanie, jeżeli ktoś jest zainteresowany to zapraszam na PW;)
Ostatnio zmieniony przez Johnak Nie 24 Paź, 2010, w całości zmieniany 1 raz
wszystko zajebiscie i kawał dobrej roboty, ale ale ale....te mocowania do tomów któe mnie przyprawiały o palpitacje i kołatanie serce zawsze bedą mi sie kojarzyły z perkusją AMATI