Oto mój najnowszy "produkt" werbel piccolo 10x4 cale, strojony na 6 śrub. Membrana standard Remo Ambassador Coated. Kolor mój standard czyli mahoń . Brzmienie... po prostu jak piccolo
_________________ Trzeba ćwiczyć bardzo, bardzo dużo..... nigdy tego nie robiłem..... bardzo tego żałuję.
no gratuluje! Swietna robota!!! Jaki to korpus i z czego?
no i jakie sa koszta zrobienia takiego werbla od podstaw? Naprawde swietna robota! I wiem ile to sprawia frajdy jak sie pierwszy raz uderzy w cos nad czym dlugo sie pracowało, bo tez rasowałem swój werbelek. Pełen podziw
Dzięki za uznanie. Korpus to niestety tylko jakiś Dixon, więc nic powalającego. Wywaliłem stare lugi i kupiłem w DC ładniejsze nomen omen też Dixon'a (jedyne jakie mieli a które pasowały). Do tego werbel dostał obręcze Pearl'a, górna to Super Hoop, dolna standard i maszynkę oraz sprężyny Pearl'a. Koszt całości 220 zł, może trochę drogo, ale za to jaka frajda.
_________________ Trzeba ćwiczyć bardzo, bardzo dużo..... nigdy tego nie robiłem..... bardzo tego żałuję.
Jeśli chodzi o ksylofon to ten, który widać na zdjęciu już został przezemnie sprzedany. Kupiłem teraz drugi od polskiego producenta firmy Sommer. Ostatnio właśnie taki sprzedał się na allegro za 2000,00 zł jeśli dobrze pamiętam. Namiary na firmę Sommer mogę podać na PW.
pawelpunk
Wysłany: Pon 19 Lis, 2007
A masz może nagrania centralki 18"? Sam nad taką kombinuję (szczerze - to po zobaczeniu Twojej) i zastanawiam się czy ma dużo dołu i jak brzmi, bo jeszcze mam opcję zrobienia 20x20 ^^.
_________________ Tu rozumiem, co nazywają chwałą:
Prawo do miłości bez granic...
Nie mam niestety nagrań, ale tak jak już kiedyś pisałem moja 18-ka brzmi nawet lepiej niż moja 22-ka (obie są Amati) choć dźwięk 18-ki jest oczywiście wyższy niż 22-ki. Jeśli masz korpus 20x20 to jest to oczywiście ciekawa opcja, ale wybrać musisz sam A dla "oka" jeszcze fotki "dwóch sióstr".
Nie wiem jak moglem przegapic wczesniej ten temat (aa... juz wiem, mialem bana ). Anyway. GRATULUJE zdolnosci, swietnych bebnow (widac ze docenionych ) i przede wszystkim MILOSCI do nich. Wygladaja po prostu przepieknie.
A werbelek 10" mnie po prostu zabil. Swietna przeszkadzajka .
mam tylko trzy ALE:
- kup osłonki na [p]otwory wentylacyjne dla werbla i małej centralki bo troche rażą...
- przy okazji remontu malej centralki mogłeś zatkać chociaż jeden z otworów po nóżkach
i trzecie ale:
- ALE PIĘKNE BĘBENKI ))
[prawie tak śliczne jak moje ;P Pozdr!!]
Niesamowity sprzęt !!! Ja bym go chyba nigdy nie sprzedał , z resztą również posiadam Amati które poddałem renowacji. Może nie wygląda tak fantastycznie jak to które sprzedałeś ale jestem z niej dumny!